12 Acteurs Die Precies Lijken Op De Echte Mensen Die Ze Speelden

Een ster hoeft er niet precies hetzelfde uit te zien als degene die ze spelen, maar het helpt het publiek zeker bij het kijken naar een biopic van een beroemd persoon die we allemaal al kennen. Soms heb je make-up, pruiken en protheses nodig om van een acteur het onderwerp te maken, maar als het gaat om de beroemdheden hieronder, werden ze hun personage zonder al te veel hulp nodig te hebben. (Natuurlijk kan wat haarverf of een bril wonderen doen).) De onderstaande acteurs zijn niet allemaal op hetzelfde niveau als het er natuurlijk uitziet als de echte mensen die ze speelden, maar de overeenkomsten zijn behoorlijk ongelooflijk. Lees verder om te zien hoe ze op elkaar leken, lang voordat ze in de haar- en make-upstoel gingen zitten.

 De 20 oudste levende beroemdheden in 2021.

1 Joan Jett

Joan Jett buiten haar ouderlijk huis in 1976Michael Ochs Archief/Getty Images

Joan Jett is een muzikant die bekend staat om haar solocarrière en de muziek die ze maakte met haar band Joan Jett & de Zwartharten. Haar grootste hits zijn onder meer: "Ik hou van rock ’n roll," "Slechte reputatie," en "Ik haat mezelf omdat ik van je hou." Al vroeg in haar carrière was ze de zangeres en gitariste van de band The Runaways, die een enorme hit had met "Kersenbom."

1 Kristen Stewart

s_bukley / .com

Kristen Stewart speelde Jett in de film The Runaways uit 2010 over de band. Over een ontmoeting met Stewart tijdens de productie van de film, vertelde Jett aan Interview, "Ik vond Kristen door en door volledig professioneel en gewoon geweldig om mee te babbelen. Ik ontdekte dat we echt, angstaanjagend veel op elkaar leken, alleen in onze lichamelijkheid, de manier waarop we door de ruimte bewegen." Ze zei ook dat Stewart haar maniertjes bestudeerde. "Toen we samen op de set rondhingen, was het alsof ik een spiegelbeeld had. Zelfs als we gewoon rondhangen, zouden we hetzelfde doen op hetzelfde moment. Het was gewoon geweldig – en het was niet eng," Jett legde uit. "Het was heerlijk bijzonder."

2 Mohammed Ali

Muhammad Ali op de luchthaven van San Antonio, Texas in 1979Scott Woodham Fotografie / .com

Het spreekt voor zich dat Muhammad Ali algemeen wordt erkend als de beste bokser aller tijden – zijn bijnaam is The Greatest. Zijn leven is talloze keren in films gedocumenteerd, maar een acteur in een recente film lijkt vooral op hem.

2 Eli Goree

Eli Goree op de VIFF Red Carpet Party van Brightlight Pictures in 2016Andrew Chin/Getty Images

Eli Goree speelde Ali in One Night in Miami, dat in 2020 werd uitgebracht. Het beeldt uit wat er gebeurde tijdens de echte ontmoeting van Ali, Malcolm X, Jim Brown en Sam Cooke na de overwinning van Ali tegen Sonny Liston in 1964. "Mensen hadden vaak gezegd: ‘O, je lijkt op een jonge Cassius Clay,’" Goree vertelde Esquire:. "Dus ik dacht: ‘Dat is cool, misschien komt er ooit een kans.’" Toen hij werd gecast voor de film, transformeerde hij verder in Ali door te werken met een dialectcoach en te trainen als bokser.

3 Prinses Diana

Lady Diana Spencer en prins Charles kondigen hun verloving aan in februari 1981Tim Graham Fotobibliotheek via Getty Images

Prinses Diana is een andere publieke figuur die vaak in de media is gefictionaliseerd. Voorheen Lady Diana Spencer, werd ze de prinses van Wales na haar huwelijk met prins Charles en stierf bij een auto-ongeluk een jaar na hun scheiding in 1997. Een van de meest recente vertolkingen was op The Crown, waarin Emma Corrin Diana van in de twintig speelde.

3 Emma Corrin

Emma Corrin bij de première van "Pennyworth" in juli 2019DGratis / .com

Door Diana’s maniertjes te leren kennen en haarstijlen, make-up en kostuums te gebruiken, leek Corrin zeker meer op de koninklijke in The Crown, maar er is al een significante gelijkenis. Hun moeder lijkt zelfs zo erg op Diana dat het ooit een scène veroorzaakte. Corrin vertelde Interview dat hun moeder uren na de dood van Diana een café binnenliep en ervoor zorgde dat meerdere klanten flauwvielen omdat ze zoveel op haar leek. "Ik aarzel om dat verhaal te vertellen omdat het bijna te gek klinkt om waar te zijn," de acteur legde uit.

4 Tupac Shakur

Tupac bij Club Amazon in New York City in 1993Al Pereira/Michael Ochs Archief/Getty Images

Tupac Shakur is een hiphop-icoon en was het gezicht van de West Coast-rap in de jaren ’90. Hij was ook een acteur, met zijn bekendste rol naast Janet Jackson in Poëtische rechtvaardigheid uit 1993. Tupac werd in 1996 op 25-jarige leeftijd vermoord.

4 Demetrius Shipp Jr.

Kathy Hutchins / .com

Demetrius Shipp Jr. speelde Tupac in de biopic All Eyez on Me 2017, genoemd naar een van de albums van de rapper. In een interview op The Tonight Show zei Shipp dat hij in de detailhandel werkte en niet geïnteresseerd was om acteur te worden, maar door een vriend werd aangemoedigd om auditie te doen voor de film, omdat hij zo veel op Tupac lijkt. Hij vertelde ook dat zijn vader, een muziekproducent, daadwerkelijk met Tupac aan een van zijn singles heeft gewerkt.

5 Truman Capote

Truman Capote in Milaan in 1966Keystone/Getty Images

Truman Capote schreef veelgeprezen boeken, waaronder In Cold Blood en Breakfast at Tiffany’s. Zoals veel van de mensen op deze lijst, is hij gespeeld door meerdere acteurs, maar het was wijlen acteur Philip Seymour Hoffman in Capote uit 2005 die echt indruk maakte.

5 Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman bij de Oscars van 2006Featureflash Foto Agentschap / .com

Capote volgt de schrijver in de tijd dat hij In Cold Blood schreef, en Hoffman won de Oscar voor beste acteur voor de rol. Hoffman droeg vaak een baard en langer haar, maar bij hem gladgeschoren en met een korter kapsel zie je een gelijkenis. Maar daar hield de gelijkenis op.

Capote-regisseur Bennett Miller vertelde IndieWire over de casting, "Als ik eraan terugdenk, denk ik dat het helemaal krankzinnig was. Capote was 5′ 2", Phil was 5’10″1/2, hij woog ongeveer 240 pond, en had een diepe stem, dikke polsen als een worstelaar of een voetballer – als een jock. Hij had wel de juiste kleur haar. Maar hij was een geweldige acteur."

 16 kindacteurs die Hollywood hebben verlaten en waarom.

6 Malcolm X

Malcolm X in 1964Truman Moore/Getty Images

Malcolm X was een leider tijdens de burgerrechtenbeweging in de jaren zestig en was ook betrokken bij de Nation of Islam. Hij werd vermoord in 1965.

6 Denzel Washington

Denzel Washington in Canada in 1995Richard Lautens/Toronto Star via Getty Images

Denzel Washington speelde de activist in de film uit 1992 Malcolm X. Het opzetten van de bril hielp, maar dat is niet de enige stap die Washington moest zetten. Volgens de New York Times viel hij ook af en verfde hij zijn haar rood. "Het was een nachtmerrie," Washington zei:. "Ik moet mijn haar 30 keer hebben laten bakken, 30 keer geverfd, of een soort patchwork, strepen, tips. We zouden dit testen, dan dat."

7 Sarah Palin

Sarah Palin voert campagne voor John McCain in Arizona in 2010Christoffel Halloran / .com

Politicus Sarah Palin kreeg nationale aandacht als de running mate van John McCain tijdens de presidentsverkiezingen van 2008. Ze was ook de gouverneur van Alaska van 2006 tot 2009.

7 Tina Fey

Tina Fey bij de Screen Actors Guild Awards 2008Featureflash Foto Agentschap / .com

Natuurlijk moest Palin worden geportretteerd op Saturday Night Live tijdens de campagne, en de natuurlijke keuze was voormalig hoofdschrijver Tina Fey, die terugkeerde naar de show omdat ze zo veel op Palin lijkt. Tijdens een interview met Howard Stern legde Fey uit dat Lorne Michaels, maker van SNL, wist dat hij Fey’s terugkeer moest overwegen toen zowel zijn portier als Robert De Niro de gelijkenis met hem noemden binnen een tijdsbestek van vijf minuten.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer nieuws over beroemdheden dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

8 IJsblokjes

Ice Cube bij de première van "Straight Outta Compton" in 2015Tinseltown / .com

Ice Cube is zelf een acteur en speelde in de films Friday, Boyz in the Hood, Anaconda en nog veel meer. Hij is ook een rapper en zat in de groep N.W.EEN., die bekend werd met hun debuutalbum Straight Outta Compton in 1988. Het was zijn zoon die hem speelde in de biopic over de groep.

8 O’Shea Jackson Jr.

Tinseltown / .com

Zevenentwintig jaar na de release van het album werd Straight Outta Compton ook de titel van een film over de hiphopgroep met Ice Cube als een van de uitvoerende producenten. De rol van Ice Cube ging naar zijn lookalike zoon O’Shea Jackson Jr. in zijn debuutfilm. In een interview met Nieuws.com.au, Jackson Jr. zei van directeur F. Gary Gray, "Hij wist dat deze film authentiek moest zijn en niemand zal deze rol zo hartstochtelijk op zich nemen als ik, want het is de erfenis van mijn familie. Hij wilde dat ik het zou laten werken, dus hij gaf me acteercoaches – het was heel hard werken."

9 Abraham Lincoln

Een foto van Abraham Lincoln uit 1860 of 1861Bettmann / Getty Images

Het is duidelijk dat de 16e president van de Verenigde Staten vele malen tot leven is gebracht op tv en in films. Een van de beroemdste films over het leven van Abraham Lincoln is Lincoln van regisseur Steven Spielberg en met in de hoofdrol Daniel Day-Lewis. De film dramatiseert de laatste maanden van Lincoln’s leven voorafgaand aan zijn moord in 1865.

9 Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis bij de Oscars van 2008carrie-nelson / .com

Day-Lewis, die bekend staat om zijn toewijding, bleef tijdens de shoot in karakter en bleef de unieke stem gebruiken die hij voor Lincoln had bedacht. De Oscar-winnaar voor de rol vertelde de New York Times dat hij ter voorbereiding veel over Lincoln had gelezen en foto’s van hem had bestudeerd. "Ik keek naar ze zoals je soms naar je eigen spiegelbeeld kijkt en je afvraagt ​​wie die persoon naar je terugkijkt," hij zei.

10 Che Guevara

Cover van "The Motorcycle Diaries" boek van Che GuevaraOcean Press

Ernesto "Che" Guevara was een van de leiders van de Cubaanse revolutie. Maar daarvoor was hij een student geneeskunde die met zijn vriend Alberto Granado een motorreis door Zuid-Amerika maakte, te beginnen in zijn geboorteland Argentinië. Hij schreef er een boek over genaamd The Motorcycle Diaries.

10 Gael García Bernal

Gael García Bernal op het filmfestival van Cannes 2010Denis Makarenko / .com

The Motorcycle Diaries werd in 2004 verfilmd met in de hoofdrol Gael García Bernal. Hoewel Bernal er niet uitziet als de oudere Guevara, lijkt hij wel op de revolutionair toen hij jong was. Bernal legde uit hoe hij karakter kreeg en vertelde MTV, "En [we waren] ons fysiek aan het voorbereiden met de motoren. [We] lazen wat ze op dat moment lazen, van Faulkner tot Camus tot Sartre, en luisterden toen naar muziek waar ze naar luisterden. [We ontmoetten] Alberto Granado, die eindeloze uren met hem sprak en een fles rum vooraan."

11 Ray Charles

Ray Charles leunend op zijn piano in 1956Gilles Petard/Redferns via Getty Images

Ray Charles is een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden, met iconische nummers, waaronder: "Georgië in mijn gedachten," "Ga weg Jack,", en "Ik heb een vrouw." Zijn levensverhaal werd verteld in de film Ray . uit 2004.

11 Jamie Foxx

Jamie Foxx op de Vanity Fair Oscar Party 2019Joe Ziener / .com

Voor zijn optreden als Charles won Jamie Foxx de Academy Award voor Beste Acteur. Foxx veranderde praktisch in Charles, en het feit dat hij op hem leek nadat hij zijn zonnebril had opgezet en zijn kapsel had aangenomen, hielp alleen maar. Om echt in karakter te komen, droeg Foxx tijdens het filmen 12 uur per dag prothetische oogleden. "Als je blind leeft, wordt alles wat je hoort versterkt. Als ik zo beweeg [zwaait], is het echt die muziek die je ontroert omdat alles zo verhoogd was," hij vertelde SF Gate.

12 Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor in een studioportret in 1955Zilveren schermcollectie/Getty Images

De legendarische acteur Elizabeth Taylor had een lange carrière en speelde in films als National Velvet, Cleopatra en Who’s Afraid of Virginia Woolf? Taylor won tijdens haar carrière twee Oscars voor Beste Actrice – één voor Who’s Afraid of Virginia Woolf? en een voor Butterfield8.

12 Lindsay Lohan

s_bukley / .com

Lindsay Lohan speelde Taylor in de Lifetime-film Liz . uit 2012 & Dick, dat gaat over Taylor’s relatie met Richard Burton. Hoewel Lohan meestal een roodharige is, komt haar gelijkenis met Taylor pas echt naar voren als ze een brunette is. Lohan vertelde The Hollywood Reporter dat ze voelde dat ze zich ook met Taylor kon identificeren.

"Ik denk dat we veel overeenkomsten hebben, met haar hele leven beroemd opgroeien en je leven in de publieke belangstelling leiden," ze zei. "Het is moeilijk, maar er zijn bepaalde mensen – ik kijk naar haar omdat ze er doorheen is gekomen."

 Hoe oud 100 iconische sterren zouden zijn als ze vandaag nog leefden?.

Lia Beck Lia Beck is een schrijver die in Richmond, Virginia woont. Naast Best Life heeft ze geschreven voor Refinery29, Bustle, Hello Giggles, InStyle en meer. Lees verder

Geef een reactie