25 Staten Zien Een Vermindering Van Hun Toewijzing Van Covid-Vaccins

als de Covid-vaccin wordt nog steeds uitgerold over de U.S., een van de belangrijkste factoren die staatsfunctionarissen nodig hebben om beslissingen te nemen over wie wordt gevaccineerd en wanneer is up-to-date informatie over hoeveel doses hun staat krijgt. Hoewel er eerder een aantal kleine problemen waren, zoals doses die te koud werden bewaard, deed zich eind vorige week een van de grootste distributieproblemen voor toen gouverneurs van ten minste de helft van de staten in het hele land hoorden dat ze ongeveer 20 tot 40 procent zouden krijgen deze week minder doses van het vaccin dan hen eerder werd verteld. Nu zorgt de vermindering van de distributie van het COVID-vaccin in 25 staten ervoor dat staatsfunctionarissen aan het klauteren. Lees verder om erachter te komen of uw staat is getroffen, en voor meer vaccinnieuws, ga naar The One Thing About the COVID Vaccine That’s Surprising zelfs Doctors.

Het probleem is dat staten schattingen kregen op basis van het totale aantal geproduceerde vaccindoses, zonder rekening te houden met het feit dat niet al die doses de kwaliteitscontrole zouden voltooien en op tijd zouden kunnen worden vrijgegeven om te worden verzonden. Gen. Gustave Perna, chief operating officer voor Operatie Warp Speed, onthulde zaterdag tijdens een persconferentie dat hij bij het toewijzen van doses geen rekening had gehouden met de tijd die het vaccin zou kosten om het kwaliteitscontroleproces te doorlopen dat de Food and Drug Administration (FDA) heeft ingevoerd.

Perna verontschuldigde zich bij de gouverneurs en gaf toe dat het volledig zijn schuld was. "Aan het eind van de dag aanvaard ik de verantwoordelijkheid voor de miscommunicatie," hij zei. "Waar ik faalde – ik faalde, niemand anders faalde – is om een ​​duidelijk begrip te hebben van die cadans. Maar toen ik het toepaste in onze prognosemethodologie en onze planning met de staten, realiseerde ik me dat er een delta was met de cijfers waarvan ik persoonlijk dacht dat ze beschikbaar waren en klaar voor distributie en wat vrij te geven was."

Volgens USA Today heeft Health and Human Services (HHS) vrijdagavond een brief naar de gouverneurs gestuurd om de discrepantie uit te leggen. "Er was enige verwarring tussen de planning- en trainingsaantallen die medio november werden verstrekt en de werkelijke officiële wekelijkse toewijzingen, die alleen beschikbaar zijn in de week voorafgaand aan de distributieverzending omdat ze zijn gebaseerd op het aantal vrij te geven vaccindoses dat beschikbaar is," HHS zei in een verklaring op vrijdag:. "We werken eraan om eventuele misverstanden met de gouverneurs en jurisdicties op te lossen." Lees verder om te zien of uw staat worstelt vanwege een vermindering van de toewijzing van COVID-vaccins, en voor meer updates over het krijgen van uw foto’s, als u dit in 2020 heeft gedaan, kunt u uw COVID-vaccin eerder krijgen.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Washington

Pier 66 in de schemering in het centrum van Seattle, Washington

Zo recent als december. 9, Washington-functionarissen hadden de indruk dat ze 74.100 doses van het vaccin kregen, volgens Mike Faulk, perssecretaris van Washington Gov. Jay Inslee.

"Het 74.100-nummer is meerdere keren in meerdere vormen verstrekt – per telefoon, e-mail en in de federale database. Het werd in een e-mail rechtstreeks van Operation Warp Speed ​​aan het ministerie van Volksgezondheid verstrekt," Faulk vertelde USA Today.

dan op december. Op 16 december vertelden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) functionarissen in Washington dat ze 44.850 doses zouden krijgen, wat Inslee op december zei. 17 was "storend en frustrerend." "We hebben nauwkeurige, voorspelbare cijfers nodig om te plannen en te zorgen voor succes ter plaatse," drong hij aan op Twitter.

op december. 18, Inslee volgde de discrepantie op na een gesprek met Perna. "Voorafgaande toewijzingen waren per ongeluk gebaseerd op geproduceerde vaccindoses – die nog niet allemaal de kwaliteitscontrole hebben voltooid en vrij kunnen worden gegeven. Die discrepantie was de oorzaak van de verandering in toewijzingen," hij twitterde. "Het lijkt erop dat dit niet wijst op langdurige uitdagingen bij de productie van vaccins."

2 Michigan

Ann arbor Michigan / Paul Brady Fotografie

op december. 18, Michigan Gouverneur. Gretchen Whitmer zei op een persconferentie dat haar staat 60.000 doses van het Pfizer-vaccin zal krijgen in de tweede toewijzing, tegen een verwachte 84.825, een daling van 30 procent, volgens de Associated Press.

3 New Jersey

De skyline van Newark, New Jersey, gefotografeerd vanaf de Passaic-rivier met een spoorbrug aan de linkerkant van het frame

The Garden State krijgt 20 procent minder doses dan verwacht, NJ.com meldt. New Jersey had verwacht deze maand meer dan 492.075 doses van zowel het Pfizer-vaccin als het nieuw goedgekeurde Moderna-vaccin te ontvangen, maar dat aantal is gedaald tot 392.800, zei de gezondheidscommissaris van New Jersey Judy Persichilli tijdens een COVID-19-briefing in Trenton op december. 18.

Maar als we naar deze week kijken, is de vermindering nog groter: New Jersey had 86.775 doses verwacht, maar de nieuwe schatting is 38 procent minder op 53.625. En als je je afvraagt ​​​​of je het virus had kunnen krijgen, zou deze vreemde pijn het eerste teken kunnen zijn dat je COVID hebt, zegt de studie.

4 Oregon

skyline van de stad van en de Willamette-rivier in Portland, Oregon

In een verklaring geplaatst op december. Op 16 oktober onthulden gezondheidsfunctionarissen van de staat Oregon dat ze te horen hadden gekregen dat ze deze week slechts 25.350 doses van het vaccin zouden krijgen – dat is 38 procent minder dan de oorspronkelijke 40.950 toegewezen doses.

Oregon Gouverneur. Kate Brown tweette op december. 17 over de discrepantie bij de toewijzing van vaccins, schrijven, "Onze toewijzing aan Pfizer-vaccins voor volgende week is met 40 procent verlaagd. … We hebben nauwkeurige informatie nodig om ervoor te zorgen dat de inwoners van Oregon zo snel mogelijk de COVID-19-vaccinaties krijgen."

5 Massachusetts

stadsgezicht foto's van gebouwen en winkels in Quincy Market in Boston, Massachusetts bij schemering

Een woordvoerder van het COVID-19-commandocentrum van Massachusetts zei op december. 18 dat de staat op de hoogte is gesteld dat het 17.100 doses minder zal ontvangen dan verwacht – een daling van 28 procent, volgens The Enterprise.

6 Californië

stadsgezicht foto van Riverside, Californië bij zonsondergang

Californië, dat momenteel een van de ergste uitbraken in het land heeft, zal 160.000 minder doses ontvangen dan de staatsfunctionarissen hadden verwacht, nog een reductie van bijna 40 procent, meldt de Associated Press (AP).

op december. 15, Gouverneur. Gavin Newsom zei dat Californië begin deze week naar verwachting 393.000 vaccindoses zal ontvangen. Maar nu zijn het 233.000 doses, schreef Newsom-woordvoerder Erin Mellon in een e-mail aan The Sacramento Bee. "De cijfers die we hebben verstrekt voor toekomstige zendingen waren geschatte schattingen op basis van wat de federale overheid ons had meegedeeld," Mellon zei:. "De federale overheid heeft het aantal Pfizer-vaccins dat Californië in de volgende zending zal ontvangen, uitgesteld." En voor meer informatie over welke staten het momenteel het slechtst doen, heeft deze staat nu de ergste COVID-uitbraak in de V.S.

7 Missouri

skyline van de stad en Gateway Arch in St. Louis, Missouri

Volgens The Chicago Tribune zei de gezondheidsdirecteur van Missouri, Randall Williams, MD op december. 16 dat zijn staat deze week 25 tot 30 procent minder van het vaccin zal krijgen dan verwacht.

8 Iowa

Iowa

De woordvoerder van het Iowa Department of Public Health, Sarah Ekstrand, schreef in een verklaring op december. 16 dat de toewijzing van vaccins door de staat zal zijn: "verminderd met maar liefst 30 procent, maar we werken eraan om bevestiging en aanvullende details te krijgen van onze federale partners." Ze voegde eraan toe: "Het zal wat tijd kosten om de volgende stappen door te werken en onze planning aan te passen."

9 Vermont

gebladerte in montpelier vermont

Mark Levine, MD, commissaris van het Vermont Department of Health, zei dat hij op december hoorde. 18 dat "maar liefst 975 doses van de verwachte 5850 doses zouden niet binnenkomen wanneer we hadden verwacht," een dip van bijna 17 procent. "Dat betekent niet dat we niet alle doses zullen krijgen. Het betekent alleen dat het niet komt wanneer we het verwachten," verduidelijkte hij, volgens WAMC Northeast Public Radio.

"Waar iedereen in het land boos over is, behalve alleen het aantal, is dat er geen communicatie is geweest, dus er is geen begrip van wat dit werkelijk betekent," zei hij destijds. En voor meer vreemde manieren waarop het virus u kan beïnvloeden, kunnen deze 2 vreemde symptomen betekenen dat u al COVID heeft gehad.

10 Virginia

op december. Op 18 oktober vertelden gezondheidsfunctionarissen van Virginia aan het lokale CBS News-filiaal WUSA 9 dat ze tegen het einde van het jaar slechts 370.650 van de 480.000 doses zullen krijgen die ze verwachtten, een daling van bijna 23 procent.

11 Maryland

Maryland

Een WUSA 9-verslaggever tweette ook op december. 18 dat ze een verklaring ontvingen van het Maryland Department of Health waarin stond dat ze op de hoogte waren "er kan een verlaging zijn in onze volgende toewijzing van doses" voor deze week.

12 Minnesota

stadsfoto van het centrum van St. Paul, Minnesota bij zonsondergang

In een interview met CBS News-filiaal WCCO-AM Radio op december. 18, Minnesota Gouvernement. Tim Walz zei dat hij bezorgd was dat zijn staat volgens MPR News wel 40 procent minder vaccindoses zou kunnen zien worden afgeleverd in de eerste zendingen dan aanvankelijk verwacht. En om op de hoogte te zijn van bijwerkingen van vaccins, kan het COVID-vaccin dit lichaamsdeel tijdelijk verlammen, waarschuwt de FDA.

13 Connecticut

landschapsfoto van Shelton, Connecticut in de ochtend

Terwijl Connecticut vorige week al zijn verwachte 31.600 doses van het COVID-vaccin ontving, zei de chief operating officer van de staat, Josh Geballe, dat de oorspronkelijk geschatte 98.000 doses voor deze week nu 86.000 zullen zijn, een daling van ongeveer 12 procent. Volgens de Hartford Courant zei Geballe het "lijkt het gevolg te zijn van een miscommunicatie tussen Operation Warp Speed ​​en Pfizer."

14 Nevada

bergen langs Red Rock Canyon National Conservation in Las Vegas, Nevada

op december. 17, Nevada Gov. Steve Sisolak twitterde dat de tweede toewijzing van het Pfizer-vaccin door de staat: "naar verwachting 17.550 doses. Oorspronkelijk verwachtten we 30.255 doses te ontvangen." Dat is een daling van 42 procent.

"Staten hebben duidelijke en nauwkeurige updates en informatie van de federale overheid nodig terwijl we doorgaan met het grote en complexe proces van de distributie van dit kritieke COVID-19-vaccin over het hele land en hier in Nevada," Sisolak zei in een verklaring, volgens de AP. "De toewijzingen voor staten schrappen – zonder enige verklaring – is ontwrichtend en verbijsterend."

15 Idaho

stadsfoto's van bergen, rijdende auto's, gebouwen en de hoofdstad van de staat in Boise, Idaho bij zonsondergang

Sarah Leeds, MPH, die de leiding heeft over het vaccinatieprogramma van Idaho, zei dat de tweede vaccinzending van de staat 9.500 doses zal bevatten, wat 45 procent minder is dan verwacht, meldt Boise State Public Radio. "Dit betekent dat er volgende week nog maar 1.950 doses beschikbaar zullen zijn voor gezondheidswerkers; de eerste 7.550 doses zijn gepland voor het personeel in de langdurige zorg," de outlet-notities.

Leeds noemde de reductie "ongelooflijk teleurstellend, maar daar hebben we nu mee te maken."

16 Georgië

skyline van athene georgië/Sean Pavone

op december. 17, Georgia Gov. Brian Kemp zei dat zijn staat deze week naar verwachting 99.000 doses zou ontvangen, maar dat aantal werd teruggebracht tot 60.000, een daling van bijna 40 procent. "Ik wou dat het veel meer waren, maar het zou nu nul kunnen zijn als je kijkt naar de geschiedenis van vaccins," Kemp zei, volgens de AP.

17 Hawaï

stadsfoto van palmbomen, gebouwen en snel bewegende auto's in Honolulu, Hawaii

De gezondheidsafdeling van Hawaï bevestigde aan de AP dat maar liefst 40 procent van de doses zou worden uitgesteld. De staat, een van de weinige die momenteel standhoudt tegen COVID, verwacht echter nog steeds tegen het einde van het jaar bijna 46.000 doses te ontvangen. En voor meer informatie over hoe uw staat het doet in vergelijking, dit is hoe erg de COVID-uitbraak in uw staat is.

18 Illinois

Illinois

Illinois Gouverneur. J.B. Pritzker onthuld op december. 16 dat zijn staat zich deze week op een verlaging voorbereidde. Volgens NBC 5 Chicago zei het kantoor van Pritzker dat de eerste zending ongeveer 43.000 doses van het vaccin bevatte en dat de tweede nu naar verwachting 23.000 doses zal zijn, een dip van bijna 47 procent.

19 Kansas

landschapsfoto van een veld in Alma, Kansas bij zonsondergang

op december. 18, Kansas Gouverneur. Laura Kelly onthulde dat haar staat had verwacht deze week 29.000 doses van het COVID-vaccin te ontvangen, maar verwacht nu 17.550, wat 39 procent minder is. "Ik heb vanmorgen gehoord dat de reden waarom dit wordt gedaan, is dat ze de hoeveelheid leveringen moesten verminderen, als ze er zoveel hadden afgeleverd als ze hadden voorgesteld volgende week te leveren, dan zouden ze niet genoeg mensen hebben om hun tweede dosis," zei ze, volgens de AP. "Ik denk dat we daar goed in zijn."

20 Montana

Montana zou tot het einde van het jaar 60.000 doses van het COVID-vaccin krijgen, maar nu is dat aantal 48.000, een vermindering van 20 procent. "Het is teleurstellend nieuws dat onze verwachte toewijzing van het vaccin is verminderd, maar onze prioriteiten blijven dezelfde om degenen te beschermen die het meest kwetsbaar zijn voor ernstige ziekten of overlijden door het virus en degenen die in de frontlinie hebben gediend," Montana Gov. Steve Bullock zei in een persbericht op december. 18. "We maken optimaal gebruik van de beschikbare middelen om de druk op onze ziekenhuizen verder te verminderen en levens te redden." En voor meer informatie over wie u op dit moment het meest waarschijnlijk zal besmetten: dit is de persoon die u het meest waarschijnlijk COVID zal geven, zo blijkt uit onderzoek.

21 Nebraska

stadsgezicht foto van het centrum van Omaha, Nebraska

Nebraska zou deze week 19.000 doses van het Pfizer-vaccin krijgen, maar nu krijgt het er geen. "Door een vertraging in de toeleveringsketen heeft Nebraska volgende week geen zendingen ontvangen," Omaha’s lokale CBS News-filiaal meldde op december. 16.

"Ik weet niet precies wat het probleem met de toeleveringsketen was, maar het is oké," Angie Ling, de incidentcommandant van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services van Nebraska, vertelde de outlet in een verklaring. "We gaan ons aanpassen en we komen er doorheen."

22 Indiana

Landschapsfoto van Brown County State Park, Indiana

Hoewel functionarissen van het Indiana State Department of Health (ISDH) niet wilden onthullen hoeveel de tweede toewijzing van de staat was verlaagd, bevestigden ze wel een verlaging van het lokale NBC News-filiaal 13 WTHR.

"We waren in staat om snel de cijfers te kraken en ervoor te zorgen dat iedereen die al was gepland voor volgende week zijn vaccin kan krijgen. We zullen aanpassingen maken als dat nodig is," ISDH Chief Medical Officer Lindsay Weaver, MD, vertelde het station op december. 16.

23 Wyoming

stadsgezicht foto van het centrum van Jackson Hole, Wyoming

Hoewel Wyoming geen verdere informatie heeft verstrekt over de verminderde toewijzing van COVID-vaccins, meldt de AP dat de staat er ook achter kwam dat hun vaccintoewijzing onverwacht werd verlaagd. En voor meer COVID-nieuws en updates die rechtstreeks in je inbox worden bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

24 New Hampshire

Lake Sunapee ligt in Sullivan County en Merrimack County in het westen van New Hampshire, de Verenigde Staten. Het is het op vier na grootste meer dat volledig in New Hampshire ligtDenisTangneyJr /

Ambtenaren van New Hampshire hebben evenmin veel gezegd, maar de AP bevestigde wel een verlaging van de doses voor de Granite Sate.

25 Kentucky

Kentucky Skyline

Volgens CBS News heeft Kentucky ook bevestigd dat de toewijzing van tweede vaccins is verminderd, maar heeft het geen verdere updates gegeven. En voor enkele tips om u te beschermen tegen het virus: als u dit niet in uw huis heeft, loopt u een groter risico op COVID.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie