6 Planten Die Muizen Naar Je Huis Lokken

Als het koudere weer nadert, dagdroom je misschien over gezellige avonden, geknuffeld bij een knapperend vuur, marshmallows roosteren en samenkomen met vrienden en familie voor vakantievieringen. Er is echter nog een ander kenmerk van de late herfst en winter waar je waarschijnlijk minder enthousiast over bent: muizen.

Deze plagen vinden vaak hun weg naar binnen als de temperatuur daalt, en vinden gezellige plekjes om op te kruipen – en zelfs te broeden – in je huis. Dit kan met name het geval zijn als er bepaalde planten in of rond uw huis groeien – zelfs een potplant of een verhoogd bed kan ervoor zorgen dat muizen uw ruimte zien als een onbeperkt buffet. Lees verder om te ontdekken welke planten volgens ongediertebestrijders een muizenplaag in je huis kunnen veroorzaken.

6 voedingsmiddelen in je keuken die muizen in huis halen.

1 onkruid

persoon die gras wiedt/Rob Bayer

Dat gazon vol onkruid is niet alleen een doorn in het oog, het kan ook muizen naar je huis lokken.

"Sommige onkruidsoorten die de voorkeur hebben, zijn vossenstaart, zijdeachtig struisgras, herderstasje, kwakgras en kruipende distel," zegt Craig Sansig, een associate gecertificeerde entomoloog en servicedirecteur bij Viking Termite and Pest Control, Inc. "Er wordt getheoretiseerd dat hun neiging om aan draden en andere cilindrische items te knabbelen een gedrag is dat afkomstig kan zijn van het kauwen op de stengels van planten om toegang te krijgen tot de zaden erboven," Sansig voegt toe:.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor de nieuwste tips voor ongediertebestrijding, rechtstreeks in uw inbox!

2 Aardbeienplanten

aardbeienplant/Mirko Graul

Of je nu wilde bessen in je tuin hebt of een bescheiden aardbeienplantje op je terras, deze smakelijke vruchten kunnen je eigendom – en bij uitbreiding je huis – als een snack voor muizen laten ruiken.

"Muizen in het wild zijn over het algemeen herbivoren, wat betekent dat ze planten en plantaardig materiaal eten. Ze eten liever dingen zoals fruit," zegt Nancy Troyano, PhD, een gecertificeerde entomoloog bij Ehrlich Pest Control, en merkt op dat ze vooral van aardbeien houden en ze zelfs zullen eten voordat ze rijp zijn. Als je planten op je terrein hebt die veel van hun favoriete voedsel leveren, zullen ze waarschijnlijk een schuilplaats in de buurt zoeken, zoals in je huis.

3 Korenstengels

maïsstengel buiten/Rohandi Rechts

Je bent niet de enige die geniet van de maïs die je in je tuin kweekt: muizen zijn er ook dol op.

"Maïs en zaden zijn de belangrijkste vegetatie die muizen naar je huis drijft. De korrels op een maïskolf zijn een zoete traktatie voor hen om te verslinden," zegt Sharon Roebuck, eigenaar van Eastside Exterminators.

6 dingen in je garage die muizen naar je huis brengen.

4 knollen en wortelgroenten

aardappelen in de tuin/nednapa

Hoewel wortelgroenten en knollen misschien moeilijk voor je zijn om uit de grond te komen, zijn ze geen partij voor muizen.

"Muizen worden aangetrokken door elk type groente dat laag bij of in de grond groeit. Dit kunnen aardappelen, courgette, wortelen, enz. zijn. Omdat ze in de grond zitten, hebben muizen er gemakkelijk toegang toe en zullen ze een maaltijd maken van je prijsgroenten," zegt Roebuck. Als ze een gemakkelijk beschikbare voedselbron dicht bij de grond in de buurt van je huis hebben, zal het niet lang duren voordat ze ook onder deuren en scheuren in je fundering doorkomen.

5 erwten- en bonenzaailingen

persoon die een schaal met erwtenzaailingen vasthoudt/Arturs Budkevics

Of ze nu in uw keuken of in uw kas ontkiemen, die erwten- en bonenzaailingen die u zojuist hebt geplant, kunnen net zo goed een "welkom" teken bij muizen.

"Een muis kan de zaden van erwten [en] bonen eten die net zijn gezaaid en zaailingen ontbladeren door op het gebladerte te kauwen," zegt Jordan Foster, een expert op het gebied van ongediertebestrijding bij Fantastic Pest Control. "Muizen gaan vaak kassen binnen bij koud weer en vernietigen ’s nachts veel zaailingen."

6 notenbomen

dennenappel op dennenboom/JadeCross

Van pijnboompitten tot kastanjes, muizen vernietigen de noten die aan de bomen in uw tuin groeien – en als de takken van notenbomen in de buurt van uw huis groeien, kunnen muizen gemakkelijk toegang krijgen tot uw dakgoten en uiteindelijk tot de binnenkant van uw huis. huis.

"Muizen eten graag noten vanwege hun zaden," zegt ongediertebestrijdingsexpert Ryan Smith, eigenaar van Ant and Garden Organic Pest Control. "Zaden en noten bevatten veel eiwitten, daarom zijn ze er dol op."

Zelfs als je geen notenbomen op je terrein hebt, kan je vogelvoeder muizen naar je huis lokken. "Als je een vogelvoeder hebt, pas dan op voor muizen en ratten omdat ze de neiging hebben om het te plunderen," Smith waarschuwt en merkt op dat muizen aangetrokken kunnen worden door de zaden of de pindakaas die je op je vogelvoeder gebruikt, of beide.

6 dingen in je tuin die muizen bij je thuis brengen.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie