8 Manieren Waarop Het Openbaar Vervoer Anders Zal Zijn Na Het Coronavirus

Iedereen staat te popelen om terug te keren naar een postpandemische levensstijl. Maar tot die tijd komt, vragen we ons allemaal af wat dat is? "nieuw normaal" eruit zal zien en hoe het ons dagelijks leven zal beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld hoeveel burgers dagelijks gebruik maken van het openbaar vervoer om van en naar hun werk te pendelen. Terwijl medische en volksgezondheidsdeskundigen meer te weten komen over de COVID-19 besmetting en hoe deze zich verspreidt, kunnen we na het coronavirus een heel andere ervaring met het openbaar vervoer verwachten.

De Washington Post rapporteerde onlangs over nieuwe CDC-richtlijnen voor het openstellen van het openbaar vervoer. En het lijkt erop dat sommige pendeltradities en -functies volledig kunnen verdwijnen zodra mensen weer aan het werk gaan en daarom weer sterk afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Lees verder om te zien hoe het rijden in metro’s, bussen en treinen anders zal zijn na het coronavirus.

1 Geen vuilnisbakken meer

vuilnisbak op bus

"Geen vuilnisbakken meer mogen de nieuwe standaard worden" op het openbaar vervoer, volgens The Washington Post – wat betekent dat forenzen hun afval mee moeten nemen.

2 Geen door aanraking geactiveerde deuren meer

raak deuren op bus aan

Om de contactpunten te verminderen en de hygiënische normen in bussen en treinen te verhogen, moeten alle deuropeners contactloos zijn, meldt The Washington Post.

3 Geen bezette middelste stoelen meer

metro bankje

De richtlijnen voor sociale afstand zullen zeker van toepassing zijn op de hele woon-werkervaring. Dat betekent dat forenzen gedwongen zullen worden om zich te verplaatsen in treinen, bussen en metro’s. Dus verwacht meer lege middelste of afwisselende stoelen op het openbaar vervoer te zien. Dat zou tenminste een leukere ervaring moeten zijn.

4 Geen aanraakbare fareboxen meer

farebox op bus

Wat is een farebox?? Het is het mechanisme waarmee je betaalt om een ​​metrostation of bus binnen te gaan, en ze zouden allemaal contactloos moeten worden na een pandemie, volgens de CDC. "Passagiers zouden niet langer verplicht moeten worden om fareboxen aan te raken met hun transitpassen – wat betekent dat fareboxen contactloos moeten worden," The Washington Post meldt.

5 Geen papieren tickets meer

close-up van hand met papieren treinkaartje

Aangezien de besmetting met COVID-19 tot 24 uur op papier kan blijven bestaan, zullen papieren kaartjes voor treinen, bussen of metro’s waarschijnlijk tot het verleden behoren. Steden zullen conducteurs en kaarthouders waarschijnlijk niet in gevaar brengen door hen te vragen papieren tickets op te halen. En voor meer plaatsen waar je geen tickets meer zou verwachten, zijn hier 5 dingen die je na het coronavirus nooit meer in bioscopen zult zien.

6 Geen overvolle treinen, bussen en auto’s meer

overvolle metro van New York City toont mensen die vasthouden aan bar

De Washington Post suggereert dat een sleutel tot de CDC-richtlijnen het verlagen van het maximum aantal toegestane mensen in elke trein of bus is, en duidelijke markeringen om ervoor te zorgen dat forenzen twee meter uit elkaar blijven.

7 Geen overvolle platforms meer

Overvol metrostation Overbevolking

Niet alleen treinen en bussen hebben richtlijnen voor maximale bezetting, maar ook de stations zelf. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar een overvol metrostation tijdens de spits zal waarschijnlijk tot het verleden behoren, in ieder geval voor de korte termijn.

8 Geen korte wachttijden meer

Hoewel de CDC ook suggereert: "het verhogen van de servicefrequentie op drukkere routes en lijnen om drukte te beperken," verwacht langere wachttijden, aangezien er een lager maximum aantal renners zal zijn op elke trein, bus of metro. In plaats van drukte op perrons, kunnen lijnen echter in de rij staan ​​buiten stations. En voor meer informatie over het coronavirus, zijn hier 25 feiten over het coronavirus die u nu moet weten.

Geef een reactie