Alarmerend Nieuw Onderzoek Voorspelt Dit Aantal Covid-Sterfgevallen Tegen Het Einde Van Het Jaar

terwijl sommige U.S. staten krijgen beter grip op de verspreiding van COVID-19, waarschuwen veel vooraanstaande gezondheidsexperts dat het veel te vroeg is om de verjaardag van het land te vieren "een hoek omslaan." Volgens The New York Times zijn tot op heden meer dan 186.000 Amerikanen om het leven gekomen door het virus. Maar een betrouwbaar onderzoeksteam heeft zojuist hun prognoses bijgewerkt en ze zeggen dat het dodental nog erger kan worden. Veel slechter.

Het model van het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) van de University of Washington voorspelt dat de U.S. zal hoogstwaarschijnlijk meer 410.000 doden zien door Jan. 1st, 2021, wat betekent dat we in de komende vier maanden mogelijk meer sterfgevallen als gevolg van het coronavirus zouden kunnen zien dan we in de afgelopen zeven maanden samen zagen.

De prognoses van IHME zijn iets van de gouden standaard geweest in zowel de volksgezondheid als de medische kringen. Ze zijn ook genoemd door de Coronavirus Task Force van het Witte Huis en verschillende gerenommeerde nieuwszenders. De bijgewerkte prognoses betekenen dat ongeveer 225.000 Amerikaanse burgers de komende vier maanden aan het coronavirus zullen bezwijken.

IHME maakt in hun onheilspellende voorspelling ook duidelijk welk verschil mitigatie-inspanningen – zoals het universeel dragen van maskers – kunnen maken in een mogelijk dodental. Als de huidige mitigatie-inspanningen afnemen of afnemen, voorspellen de onderzoekers dat het nationale dodental zal groeien tot meer dan 600.000 doden. Omgekeerd, als bijna iedereen maskers draagt, zullen er veel minder dodelijke slachtoffers vallen. In dat scenario verwacht de IHME tegen het einde van het jaar ongeveer 288.000 COVID-gerelateerde sterfgevallen.

IHME bood ook zijn eerste wereldwijde projectie van de COVID-19-pandemie per land aan en voorspelde dat tussen nu en januari bijna 770.000 levens wereldwijd zouden kunnen worden gered. 1e door bewezen maatregelen zoals het dragen van maskers en social distancing. Cumulatieve sterfgevallen verwacht door Jan. 1e totaal 2.8 miljoen – ongeveer 1.9 miljoen meer vanaf nu tot het einde van het jaar. Volgens een verklaring kan het dagelijkse aantal doden in december oplopen tot 30.000.

"Deze allereerste wereldwijde projecties per land bieden een ontmoedigende voorspelling en een routekaart naar verlichting van COVID-19 die zowel regeringsleiders als individuen kunnen volgen," zei IHME-directeur Dr. Christopher Murray, MD. "We worden geconfronteerd met het vooruitzicht van een dodelijke decembermaand, vooral in Europa, Centraal-Azië en de Verenigde Staten. Maar de wetenschap is duidelijk en het bewijs onweerlegbaar: het dragen van maskers, sociale afstand en beperkingen op sociale bijeenkomsten zijn van vitaal belang om de overdracht van het virus te helpen voorkomen."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Experts op het gebied van de volksgezondheid hebben gewaarschuwd dat de komende koudere maanden een gevaar vormen voor een nieuwe stijging in gevallen, aangezien velen meer tijd binnenshuis zullen doorbrengen en het griepseizoen binnenkort ook voor ons komt. "Mensen op het noordelijk halfrond moeten extra waakzaam zijn naarmate de winter nadert, aangezien het coronavirus, net als longontsteking, vaker zal voorkomen in koude klimaten," Murray zei:. En voor meer informatie over de voordelen van maskers, bekijk The One Situation You’re Not Wear Your Mask, But You Should Be.

Geef een reactie