Alleen In Quarantaine? Hier Zijn 10 Door Experts Ondersteunde Tips Voor Singles

De quarantaine valt iedereen zwaar. Maar als je alleen in quarantaine zit, kan het vooral isolerend aanvoelen. Alleenstaanden voelen zich misschien eenzamer of depressiever dan ooit, of gefrustreerd door het feit dat het maanden kan duren voordat ze weer menselijke aanraking kunnen ervaren.

Als je alleen in quarantaine zit, ben je misschien jaloers op al die gezinnen die samen plezier hebben thuis of die koppels die foto’s van zichzelf ophangen terwijl ze een fles wijn delen terwijl ze knuffelen op de bank. Dit zijn allemaal volkomen normale emoties, maar het zijn ook emoties die je kunt verslaan. Om je te helpen, spraken we met relatie-expert Acamea Deadwiler, de auteur van Single That: Disspelling the Top 10 Myths of the Single Woman, over hoe je het meeste kunt halen uit single zijn terwijl je alleen in quarantaine zit.

1 Blijf bezig.

vrouw die werkt vanuit een thuiskantoor

Deadwiler zegt dat het cruciaal is om "iets vinden om te doen," vooral als u zich in de ongelukkige positie bevindt dat u uw baan bent kwijtgeraakt. Ga niet in op "na de breuk" modus te lang, waarbij je jezelf toestemming geeft om door het huis te mopperen of Netflix te kijken of de hele dag te drinken. We bevinden ons op onbekend terrein, wat betekent dat dit een perfecte gelegenheid is om je gewoontes te veranderen of iets nieuws te proberen.

"Als je een zakelijk idee hebt, zou ik zeggen dat dit het moment is om je daarop te concentreren," Deadwiler zei:. "Zelfs als je niet weet waar je moet beginnen, leer er gewoon over en doe onderzoek. Maak een schema voor je dagen, want vaak komt de verveling en de eenzaamheid echt voort uit niets anders te doen hebben."

2 Ga online.

In veel opzichten heeft de quarantaine mensen meer mogelijkheden gegeven om sociale contacten te leggen dan ooit tevoren. Je kunt op sociale media gaan en medelijden hebben met andere mensen die alleenstaand zijn en alleen in quarantaine zitten. Je kunt FaceTimen met vrienden en familie. Je kunt deelnemen aan een online yogales of een virtueel singles-evenement. Je kunt een Netflix-feestje houden of contact maken met een therapeut via een app op je telefoon. De opties zijn eindeloos en ze zijn allemaal slechts een klik verwijderd.

3 Probeer dating-apps.

man swipen en liken op een dating-app op zijn telefoon

Je datingleven hoeft niet te eindigen, ook al zit je alleen in quarantaine. Veel dating-apps hebben melding gemaakt van een toename van het gebruik in gemeenschappen in quarantaine, en sommige bieden zelfs expliciet gratis online tools aan voor mensen die op zoek zijn naar liefde terwijl ze alleen thuis blijven.

En belangrijker dan de kwantiteit is de kwaliteit van de gebruikers. "Deze situatie kan de mensen die niet serieus zijn, uitroeien," Deadwiler zei:. "Als je bereid bent om een ​​paar weken echt met iemand te praten, is dat een indicatie dat je op zoek bent naar een echte connectie in plaats van alleen maar te proberen contact te maken."

4 Zie nieuwe kansen voor romantiek.

jonge volwassen man met tablet glimlachend en kokend diner

Het klinkt misschien vreemd, maar de quarantaine heeft echt nieuwe romantische mogelijkheden geopend. Misschien merk je dat je in een online romance terechtkomt waarin je kletst en kookt en iemand echt leert kennen voordat je fysiek met ze aan de slag gaat. Misschien maak je opnieuw contact met een ex die goed voor je was, maar de timing was gewoon niet goed. Wie weet? Op een dag zou je je kinderen kunnen vertellen dat de pandemie van het coronavirus je deed beseffen dat Betty degene was die ontsnapte. Er kan van alles gebeuren!

5 Beheer je jaloezie.

droevige peinzende jonge Filipijnse vrouw die sms-berichten of nieuws op smartphone leest

"Het is normaal om jaloers te zijn en te wensen dat je iemand had om deze tijd mee door te brengen," Deadwiler zei:. Maar elke keer dat je een golf van jaloezie voelt over mensen die nu niet alleen zijn, bedenk dan dat hoewel ze iets hebben dat jij niet hebt, jij ongetwijfeld dingen hebt die zij niet zo goed hebben. Misschien hebben ze een gezin, maar hebben ze het financieel moeilijker dan jij. Of misschien hebben ze een partner maar wonen ze in een veel kleinere ruimte. Zoals experts je kunnen vertellen, brengt een stel in quarantaine samen zijn eigen uitdagingen met zich mee.

6 Sms geen giftige ex.

Man verward door tekst

Het is een enge tijd, en "mensen nemen slechte beslissingen uit angst of ongerustheid." Dus Deadwiler raadt af om contact op te nemen met een ex waarvan je al hebt besloten dat het slecht voor je was, of op enigerlei wijze schadelijk of beledigend was.

7 Oefen dankbaarheid.

Vrouw die een dankbaarheidsdagboek gebruikt

Volgens de Yale Happiness Course verbetert het je humeur en verlaagt het je stressniveau als je de tijd neemt om te waarderen wat je in het leven hebt. Dus voeg een dagelijkse dankbaarheidsoefening toe aan je takenlijst. "Dit is echt het moment om je te concentreren op wat je hebt in plaats van wat je niet hebt," Deadwiler zei:.

8 Zelfreflectie.

trieste vrouw kijkt uit het raam

De quarantaine is een unieke kans om op de pauzeknop te drukken en na te denken over wat je echt wilt in je leven en wat daaraan ontbreekt. Misschien dacht je dat je van het single leven hield en nu realiseer je je dat je je toch echt wilt settelen. De quarantaine duurt niet eeuwig, en als het voorbij is, kom je er misschien uit met "een hernieuwd gevoel van het voordeel en het fortuin van iemand om je leven mee te delen," Deadwiler zegt:.

Houd er tegelijkertijd rekening mee dat je misschien gewoon gestrest bent en naar comfort verlangt, en dat je het heerlijk zult vinden om weer vrijgezel te zijn als alles weer normaal is en je de stad in kunt.

9 Maar raak niet geobsedeerd.

Zwarte man benadrukt met zijn hoofd in zijn handen en hoofdpijn

Het is belangrijker dan ooit om bewust te zijn van je gedachten en jezelf niet in een spiraal van negatief denken te laten gaan. Panikeren over de pandemie of boos worden omdat je geen partner hebt, zal niets goeds voor je doen. Focus op het positieve en "denk aan de voordelen van alleen zijn," Deadwiler zegt:.

10 Weet dat je niet echt alleen bent.

Man die lacht kijken naar telefoon

Het coronavirus heeft iedereen op verschillende manieren hard geraakt. We zijn allemaal onze routines kwijtgeraakt, sommigen hebben hun baan verloren en sommigen hebben zelfs vrienden of familieleden verloren. Zoals gouverneur Andrew Cuomo iedereen eraan blijft herinneren, zijn we misschien fysiek uit elkaar, maar we zitten hier allemaal samen in. Herinner jezelf daar zo vaak mogelijk aan.

Er zijn ook mensen die van je houden. Het is misschien niet "romantisch" liefde, maar het is toch liefde.

Diana Bruk Diana is een senior redacteur die schrijft over seks en relaties, moderne datingtrends en gezondheid en welzijn. Lees verder

Geef een reactie