Als Je Deze Popcorn In Huis Hebt

Of je nu je filmfix weer in een bioscoop krijgt of gewoon op je bank zit met de nieuwste Netflix, er is waarschijnlijk één ding waar je op kauwt: popcorn. De klassieke boterachtige snack is praktisch synoniem met filmavond, maar als je op het punt staat om thuis een film te kijken, is er één soort popcorn die je nu niet in de magnetron zou moeten zetten. De laatste terugroepactie aangekondigd door de Food and Drug Administration (FDA) waarschuwt dat een iconische popcornoptie een potentieel ernstig gezondheidsrisico kan vormen. Lees verder om erachter te komen welke popcorn je nu niet mag eten.

 Als je deze populaire chips hebt gekocht, gooi ze dan weg, zegt de FDA:.

Jolly Time heeft zojuist de terugroepactie aangekondigd van zijn magnetronbestendige waterkoker corn.

jolly time popcorn 100's terugroepactieFDA

Op 13 mei kondigde de FDA aan dat American Pop Corn Company, de makers van de iconische Jolly Time Pop Corn, vrijwillig Jolly Time Healthy Pop® Kettle Corn 100’s Microwave Popcorn heeft teruggeroepen, verkocht in vier-pack dozen. In het terugroepadvies staat dat het product in kwestie is vervaardigd op Jan. 25, 2021.

Voor iedereen die wil controleren of ze de betrokken popcorn hebben gekocht, vermeldt het terugroepbericht de houdbaarheidsdatum van het artikel als Jan. 25, 2022 (geschreven als 25/01/2022); UPC als 2819000141; en de productiecode als 1025, gevolgd door het tijdstip van productie, dan de cijfers 3&4 (hier te zien).

Er worden geen andere Jolly Time-producten of -smaken beïnvloed door de terugroepactie.

De teruggeroepen popcorn kan besmet zijn met een veelvoorkomend allergeen.

man die popcorn eet terwijl hij tv kijktVierenzeventig /

Jolly Time Pop Corn roept zijn Healthy Pop Kettle Corn 100’s terug vanwege niet-aangegeven melkingrediënten. Melk wordt beschouwd als een van de acht belangrijkste voedselallergenen in de U.S., samen met eieren, vis, schaal- en schelpdieren, noten, pinda’s, tarwe en sojabonen. Volgens de Food Allergen Labelling and Consumer Protection Act (FALCPA) moeten deze ingrediënten op een product worden vermeld vanwege de mogelijke reacties die ze kunnen veroorzaken.

"Als consumenten een allergie of ernstige gevoeligheid voor melk hebben, worden ze aangemoedigd om het product niet te consumeren en het onmiddellijk weg te gooien," het bericht zegt:.

De terugroepactie kwam tot stand toen een klant Jolly Time informeerde dat sommige dozen van de ketelgraan onbedoeld waren gevuld met een andere popcornsmaak die melk bevat.

En voor het laatste terugroepnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Allergische reacties op melk kunnen variëren van licht tot levensbedreigend.

vrouw die pijn heeft, maagpijnkitzhoek /

Volgens de Mayo Clinic kunnen de symptomen van melkallergie variëren, waarbij sommige reacties binnen enkele minuten tot enkele uren na consumptie optreden. Onmiddellijke symptomen kunnen zijn netelroos, piepende ademhaling, jeuk of tintelingen gevoel rond de lippen of mond, zwelling van de lippen, tong of keel, hoesten of kortademigheid en braken. Reacties die langer kunnen duren voordat ze optreden, zijn buikkrampen, tranende ogen, loopneus en dunne ontlasting of diarree, mogelijk met bloed.

In het ergste geval kan een melkallergie anafylaxie veroorzaken – een ernstige of levensbedreigende allergische reactie die optreedt binnen enkele seconden of minuten na blootstelling aan allergenen.

Gelukkig heeft Jolly Time op 13 mei nog geen meldingen ontvangen van reacties met betrekking tot de teruggeroepen popcorn.

De popcorn werd uitgedeeld aan winkels in 16 staten.

verse stukjes popcornanilakkus /

Het teruggeroepen product werd in het hele land gedistribueerd naar geselecteerde retailers en magazijnen in 16 verschillende staten: Arizona, Californië, Colorado, Idaho, Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, Oregon, South Dakota, Utah, Wisconsin en Wyoming , volgens de FDA. Geen andere staten hebben de teruggeroepen popcorn ontvangen.

De geselecteerde retailers die het product hebben verkregen, zijn Associated Food Stores, Independent Stores, Dillon Stores, Fareway, Ralphs en Theisen Supply Inc.

Als je bij een van de vermelde winkels hebt gewinkeld en de popcorn in huis hebt, kun je contact opnemen met Jolly Time op 1-712-239-1232 (werkdagen tussen 8 en.m. en 4:45 p.m. CT) of e-mail ze op popcorn@jollytime.com.

 Als je dit Hershey-product thuis hebt, eet het dan niet, zegt de FDA.

Geef een reactie