Als Je Deze Populaire Eiwitshakes Hebt Gekocht, Gooi Ze Dan Weg, Zegt De Fda:

Of je ze nu gebruikt als maaltijdvervangers of ze drinkt na een training, de enorme populariteit van eiwitshakes valt niet te ontkennen. Terwijl de voedseluitgaven van de staat als geheel tijdens de pandemie daalden, bleek uit een rapport van Grandview-onderzoek uit 2021 dat de consumptie van eiwitshakes het afgelopen jaar daadwerkelijk is gestegen.

Helaas kan dat voor sommige mensen slecht nieuws zijn, nu de U.S. Voedsel & Drug Administration (FDA) heeft zojuist de terugroepactie aangekondigd van een populair type eiwitshake. Lees verder om te ontdekken of je deze drankjes nu uit je keuken zou moeten gooien. En voor meer voedsel dat je beter kunt vermijden, heeft dit ijsmerk net 100 van zijn producten teruggeroepen.

Op 3 mei kondigde de FDA de terugroeping aan van specifieke Evolve-eiwitshakes.

evolueren vanille-eiwitshakes in tetra pakEvolueren

Op 3 mei heeft de FDA een terugroepactie uitgegeven voor Evolve Protein Shakes vervaardigd door CytoSport, Inc. De shakes die onder de vrijwillige terugroepactie vallen, waren verpakt in vier verpakkingen van 11-oz. Tetra Pak-containers.

De teruggeroepen producten zijn beperkt tot Evolve Double Chocolate Protein Shakes met productiedatums van 31/12/2020 en 1/1/2021 en Evolve Vanilla Bean Protein Shakes met productiedata van 30/12/2020 en 1/5/2021. En voor het laatste nieuws over gezondheid en veiligheid, rechtstreeks in uw inbox, meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

De shakes in kwestie zijn uit de markt gehaald vanwege zorgen over besmetting.

jonge vrouw die eiwitshake drinkt en groene appel vasthoudt / YAKOBCHUK VIACHESLAV

De Evolve-shakes werden van de markt gehaald nadat werd ontdekt dat een van de externe leveranciers van CytoSport het bedrijf mogelijk ingrediënten heeft geleverd die zijn verontreinigd met soja. "Consumenten die allergisch of ernstig overgevoelig zijn voor soja lopen risico op een allergische reactie als ze de producten blijven consumeren," de FDA stelt:.

Soja is een van de acht meest voorkomende voedselallergenen, zoals vastgesteld door de FDA. Er wordt gedacht dat soja-allergieën ongeveer 0 . beïnvloeden.25 procent van U.S. volwassenen, tot 0.5 procent van U.S. kinderen, en tot 1.5 procent van U.S. zuigelingen jonger dan een jaar, volgens onderzoek uit 2020 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Today.

Iedereen met de teruggeroepen shakes wordt geadviseerd deze niet te drinken.

zwart-witte prullenbak met open deksel / Jenson

Hoewel er geen verwondingen of ziekten waren gemeld die verband hielden met de consumptie van de teruggeroepen Evolve-shakes op het moment dat het terugroepbericht werd gepubliceerd, waarschuwt de FDA tegen het drinken ervan. In plaats daarvan moeten klanten die de teruggeroepen shakes in hun bezit hebben deze ofwel weggooien of terugbrengen naar het verkooppunt voor een volledige terugbetaling.

Klanten met vragen over de terugroepactie kunnen ook bellen met CytoSport Customer Relations op 888-298-6629 op werkdagen tussen 9 a.m. en 5 p.m. Est. En als u uw gezondheid wilt beschermen, waarschuwt de CDC u om niets te eten dat door dit bedrijf is gemaakt.

Dit is niet de eerste terugroepactie van eiwitsupplementen dit jaar.

jonge vrouw die eiwitshake bereidt / Pixel-opname

De Evolve-shakes zijn niet het enige trainingssupplement dat onlangs van de markt is gehaald. Op 3 april kondigde de FDA de terugroeping aan van 13 Hi-Tech Pharmaceuticals-eiwitpoeders vanwege mogelijke besmetting met melk, eieren, tarwe of soja. Als je een van de teruggeroepen Hi-Tech-producten in huis hebt, raadt de FDA aan om ze terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht om een ​​volledige terugbetaling te ontvangen. En voor meer veiligheidsrisico’s die zich in het volle zicht verbergen, moet u onmiddellijk stoppen als u deze populaire vitamine gebruikt, waarschuwt de FDA.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie