Als Je Deze Vis Thuis Hebt, Gooi Hem Dan Weg, Zegt De Fda:

Mogelijk moet u het brunchmenu van dit weekend aanpassen nu de Food and Drug Administration (FDA) heeft aangekondigd dat een populair type gerookte vis wordt teruggeroepen. op februari. 18, de FDA heeft een terugroepwaarschuwing uitgegeven voor Aaron’s Gourmet Smoked Fish-producten en kopers zijn: "aangespoord om ze niet te consumeren."

De gerookte vis in kwestie wordt meer dan een "gebrek aan licentiestatus en regelgevend toezicht door het staatsagentschap." De Aaron’s Gourmet-producten, die worden geleverd in vacuümverzegelde plastic zakken of glazen potten, werden verkocht via Growers Outlet en Berry Good PDX, twee boerenmarkten in Portland, Oregon.

Hoewel er nog geen nadelige effecten zijn gemeld met betrekking tot de consumptie van de gerookte visproducten, beveelt de FDA aan dat iedereen die ze heeft gekocht ze weggooit of terugbrengt naar de winkel waar ze zijn gekocht om een ​​volledige terugbetaling te ontvangen. Heeft u de betreffende producten in huis, dan kunt u met vragen ook bellen met Aaron’s Gourmet Smoked Fish op 503-372-9849. En terwijl u uw keuken opruimt, als u uw diner hierin maakt, stop dan nu, zeggen experts.

1 caesardressing

Caesarsalade in witte kom/Foodio

Je hebt die groenten gewassen en gedroogd – nu is het tijd om ervoor te zorgen dat je dressing er veilig op kan worden gebruikt. op februari. 15, kondigde de FDA aan dat Litehouse Inc. had vrijwillig 225 gevallen van zijn Brite Harbor Caesar Dressing teruggeroepen & Dip 1.5-oz pakketten. De terugroepactie is gestart nadat was ontdekt dat de dressing ansjovis zou kunnen bevatten die niet op de ingrediëntenlijst staat. De dressing, die werd verkocht in Oregon, Utah en Washington, is gemarkeerd met een houdbaarheidsdatum van 13 juli 2021, geschreven als "03 071321" en lotcode "03 071321 16002 60/1.5 oz Brite Harbor Caesar." Als je het betreffende verband in je bezit hebt, breng het dan terug naar de winkel waar je het hebt gekocht voor een volledige terugbetaling. En voor het laatste terugroepnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Queso-fresco

Straattaco's met carnitas, rode kool en queso fresco kaasrez-art /

Chips, taco’s … een kant van gevaarlijke bacteriën? Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kunt u een ernstige ziekte krijgen als u op dit moment verse en zachte kazen in Spaanse stijl eet. op februari. Op 17 oktober kondigde de CDC aan dat er zeven ziekten en zeven ziekenhuisopnames waren in vier staten die verband hielden met de consumptie van zachte kaas in Latijns-Amerikaanse stijl, waarbij functionarissen in Connecticut listeria-bacteriën ontdekten in specifieke monsters van El Abuelito queso fresco.

Uit voorzorg beveelt de CDC aan dat mensen met een verzwakt immuunsysteem, zwanger zijn of 65 jaar of ouder zijn, momenteel geen verse en zachte kaas in Spaanse stijl eten, inclusief queso blanco, queso fresco en queso panela, ongeacht of gemaakt door El Abuelito of andere merken. Voor andere personen beveelt de CDC specifiek aan om El Abuelito merk queso fresco niet te consumeren.

Indien geconsumeerd, kan listeria leiden tot verwarring, hoofdpijn, evenwichtsproblemen, koorts, spierpijn, nekstijfheid en voedselvergiftiging-achtige symptomen bij overigens gezonde mensen. Het kan ook leiden tot een miskraam, doodgeboorte en vroege bevalling bij zwangere mensen; en het is waarschijnlijker dat het ernstige of levensbedreigende infecties veroorzaakt bij pasgeborenen en ouderen. En voor meer voedsel kun je beter weggooien, als je dit als ontbijt eet, zegt de FDA dat je onmiddellijk moet stoppen.

3 Thaise curry- en pindasauzen

panang curry of rode curry in witte kom/Jirakan

In plaats van vanavond curry thuis te maken, kun je misschien kiezen voor afhalen, dankzij een recente terugroepactie van een aantal populaire Thaise sauzen. op februari. 9, heeft de FDA een terugroepwaarschuwing uitgegeven voor Delicae Gourmet’s Thai Peanut Sauce, Panang Curry Sauce en Spicy Red Curry Sauce vanwege mogelijke besmetting met garnalen, een ingrediënt dat niet op het etiket staat vermeld. Het consumeren van het product kan leiden tot een "ernstige of levensbedreigende allergische reactie" bij mensen met een allergie voor schaaldieren, een aandoening waarvan wordt gedacht dat deze ongeveer twee procent van de U . treft.S. bevolking.

De producten in kwestie, met UPC-code #643558406919 voor de Thaise pindasaus, #643558406711 voor de Panang-currysaus en #643558406810 voor de pittige rode currysaus, kunnen worden geretourneerd naar de winkel waar ze zijn gekocht voor een volledige terugbetaling.

4 Rundergehakt

dienblad met rundergehakt/Tyler Olson

Je krijgt misschien meer dan je had verwacht met het rundergehakt in je hamburgers. op februari. 2, de U.S. De voedselveiligheids- en inspectiedienst van het Department of Agriculture (FSIS) meldde dat Greater Omaha Packing Co. rauw rundergehakt kan besmet zijn met E. coli-bacteriën. Het vlees in kwestie – dat is verpakt in trays van twee pond met verpakte dadels variërend van Jan. 28, 2021 tot jan. 31 december 2021 – mag niet worden geconsumeerd, maar moet worden weggegooid of teruggebracht naar de plaats van aankoop, volgens de FSIS. Indien verbruikt, E. coli "kan uitdroging, bloederige diarree en buikkrampen veroorzaken," nierfalen en zelfs de dood. En als je jezelf wilt beschermen, als je dit bier hebt gekocht, gooi het dan weg met handschoenen en een gelaatsscherm.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie