Als Je Deze Vleeswaren Thuis Hebt, Doe Ze Dan Weg, Zegt Usda:

Of je nu ’s ochtends wat prosciutto aan je omelet toevoegt of tijdens het avondeten wat worst door je pastasaus roert, vlees is een nietje in talloze huishoudens over de hele U.S. Misschien wilt u echter wat voorzichtiger zijn voordat u uw volgende maaltijd op basis van vlees maakt, nu het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft aangekondigd dat bijna 900.000 pond vlees wordt teruggeroepen vanwege het ernstige veiligheidsrisico dat het vormt voor consumenten. Lees verder om erachter te komen of u uw keuken nu van deze populaire voedingsmiddelen moet ontdoen.

Als je deze melk in huis hebt, gooi hem dan nu weg, zeggen de autoriteiten:.

De USDA heeft zojuist de terugroepactie aangekondigd van het niet-gezouten vlees van een bedrijf.

twee dienbladen van niet-uitgehard gesneden vlees op witte achtergrondMet dank aan Fratelli Beretta Foods

op augustus. Op 27 oktober kondigde de Food Safety and Inspection Service (FSIS) van de USDA aan dat ongeveer 862.000 pond antipasto-vleestrays was teruggeroepen.

De terugroepactie is momenteel beperkt tot 24 oz. trays met twee 12-oz. verpakkingen van Fratelli Beretta Uncured Antipasto Prosciutto, Soppressata, Milano Salami, & Coppa. De betrokken producten zijn gemarkeerd met vestigingsnummer EST. 7543B, UPC-nummer 073541305316 en houdbaarheidsdatum variërend van augustus. 27, 2021 tot februari. 11, 2022.

Het vlees kan besmet zijn met gevaarlijke bacteriën.

petrischaal met e. coli-bacteriën/souvikonline200521

De producten zijn uit de handel gehaald nadat was ontdekt dat ze mogelijk besmet waren met Salmonella Infantis en/of Salmonella Typhimurium.

op augustus. Op 26 september gaven de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) een voedselveiligheidswaarschuwing uit voor vlees in Italiaanse stijl nadat 36 mensen salmonella-infecties hadden opgelopen in 17 staten. Onder degenen die ziek werden, werden 12 mensen in het ziekenhuis opgenomen; er waren geen sterfgevallen op het moment dat het voedselveiligheidsalarm werd aangekondigd. Hoewel de Beretta-producten tot nu toe de enige zijn waarvan is vastgesteld dat ze in verband worden gebracht met de salmonella-uitbraak, legt de CDC uit dat: "het onderzoek loopt."

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief om het laatste terugroepnieuws in uw inbox te ontvangen.

Salmonella kan ernstige ziekte en dood veroorzaken.

Vrouw voelt zich ziek en misselijk bij de dokter Handdesinfecterend middel Ziektekiemen

Bij veel gezonde personen resulteert het consumeren van voedsel dat besmet is met salmonella in symptomen die typisch zijn voor voedselvergiftiging, waaronder buikkrampen, diarree en koorts. Symptomen beginnen doorgaans binnen zes dagen na het eten van besmet voedsel en verdwijnen binnen een week zonder behandeling.

Bij immuungecompromitteerde personen, oudere volwassenen en zuigelingen kan salmonella echter ernstigere systemische ziekten veroorzaken of zelfs fataal zijn. Als u de teruggeroepen producten heeft geconsumeerd en symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw zorgverlener.

Als je het aangetaste vlees in huis hebt, eet het dan niet op.

persoon die afval in de buitenbak gooitAlex Bascuas /

Als u de teruggeroepen antipastotrays heeft gekocht, gebruik dan geen van de producten die erin zitten. In plaats daarvan raadt de FSIS aan om ze terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht of ze weg te gooien.

Vanwege mogelijke kruisbesmettingsproblemen raadt de CDC bovendien aan om alle oppervlakken, containers, servies of andere items die in contact zijn geweest met de teruggeroepen voedingsmiddelen te wassen met warm zeepsop of ze in de vaatwasser te reinigen.

Als u vragen heeft over de terugroepactie, neem dan contact op met Fratelli Beretta USA Inc.’s terugroephotline op 866-918-8738.

Als je een van deze 8 kipproducten hebt gekocht, gooi ze dan weg, zegt USDA:.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie