Als Je Dit In Een Vliegtuig Ziet, Is De Kans Groter Dat Covid Zich Verspreidt, Zegt Cdc

Meer dan een jaar in de Covid-pandemie, miljoenen mensen in de U.S. zijn nu volledig ingeënt, restaurants blijven later open en reizen met het vliegtuig lijkt niet meer uitgesloten. Mensen beginnen de reizen te maken die ze het afgelopen jaar hebben moeten annuleren – met ongeveer 1.4 miljoen mensen per dag reizen met het vliegtuig in de maand april, volgens de cijfers van de TSA (Travelation Security Administration) voor reiscontroles. Als je bent gevaccineerd en bereid bent om dicht bij vreemden te zitten – natuurlijk met gezichtsmaskers – dan ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je je kansen om het virus op te lopen kunt verkleinen. Gelukkig zegt een nieuwe studie van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat er één ding is waar u op moet letten, waardoor uw risico om COVID op te lopen groter wordt in een vliegtuig. Lees verder om erachter te komen wat het is, en voor meer informatie over hoe belangrijk het is om veilig te blijven, ga naar Dr. Fauci zegt dat je op deze manier COVID kunt krijgen, zelfs als je bent ingeënt.

Uw risico om COVID op te lopen is tot 57 procent hoger als de middelste stoelen van uw vliegtuig vol zijn.

Reizigers in een vliegtuig met gezichtsmaskers tijdens de COVID-19-pandemie

Sinds het begin van de pandemie wordt vliegen niet aanbevolen, omdat mensen hierdoor voor langere tijd in nauw contact met anderen komen. Toen het virus voor het eerst toesloeg, blokkeerden luchtvaartmaatschappijen de middelste stoelen om passagiers te helpen sociale afstand te houden. Hoewel ze die beperking in de loop van de tijd hebben versoepeld, suggereert een nieuwe CDC-studie dat passagiers in gevaar kunnen komen.

De studie, die deze week werd gepubliceerd in het Morbidity and Mortality Weekly Report, werd uitgevoerd in een november. 2020-simulatie en ontdekte dat wanneer de middelste stoelen van een vliegtuig leeg bleven, de blootstelling aan het virus aanzienlijk werd verminderd. "Op basis van een datagestuurd model kunnen benaderingen van fysieke afstand, waaronder het vrijhouden van middelste stoelen, de blootstelling aan SARS-CoV-2 in vliegtuigen verminderen," de CDC-studie concludeerde:. "Fysieke afstand van vliegtuigpassagiers, onder meer door middel van beleid zoals de leegstand van de middelste stoelen, zou het risico op blootstelling aan SARS-COV-2 extra kunnen verminderen."

De CDC-studie gebruikte modellering om te kijken naar COVID-blootstelling op vliegtuigen met één gangpad en met twee gangpaden, en de onderzoekers ontdekten dat "blootstellingen in scenario’s waarin de middelste stoel leeg was, werden met 23 procent verminderd tot 57 procent, vergeleken met volledige bezetting van het vliegtuig, afhankelijk van het model."

En voor meer plekken waar je op moet letten, ga je naar If You See This at Your Gym, Don’t Go Inside, waarschuwt CDC.

De studie hield echter geen rekening met het dragen van maskers.

vrouw zittend in een vliegtuig met gezichtsmaskerkudla /

Kort nadat president Joe Biden aantrad, stelde hij een mandaat in dat het gebruik van maskers op vliegtuigen, bussen, treinen en andere vormen van openbaar vervoer vereist. Maar de nieuwe CDC-studie was gebaseerd op gegevens verzameld door de Kansas State University in juli en augustus 2017, dus er werd niet onderzocht hoe gezichtsmaskers een rol zouden spelen bij de overdracht. In het oorspronkelijke onderzoek van de Kansas State University werd gekeken naar hoe virusdeeltjes zich door de lucht in een vliegtuigcabine verspreidden en werden gebruikt om een "regressiemodel om de vermindering van de aërosolconcentratie te schatten naarmate de afstand tot een bron groter werd."

Sommige experts waren kritisch over het ontbreken van maskering in de bevindingen van de CDC-studie. Joseph Allen, een ventilatie-expert aan Harvard T.H. Chan School of Public Health, die sprak met The New York Times, zei:, "Het verbaast me dat deze analyse nu naar buiten komt, waarin een grote uitspraak wordt gedaan dat de middelste stoelen open moeten blijven als een benadering van risicovermindering, terwijl het model de impact van maskering niet omvatte. We weten dat maskeren de meest effectieve maatregel is om de uitstoot van aerosolen in de luchtwegen te verminderen."

En voor meer COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De enige luchtvaartmaatschappij die nog steeds middelste stoelen blokkeert, is Delta – en daar komt binnenkort verandering in.

Delta Air Lines A220-100 vliegtuig in de lucht

Sparen voor Delta Airlines, U.S. luchtvaartmaatschappijen zijn teruggekeerd naar het vullen van alle stoelen in vliegtuigen. Maar vanaf 1 mei stopt Delta met het blokkeren van middelste stoelen.

Ed Bastian, de CEO van Delta, zei in een recente verklaring: "De relaties die we hebben opgebouwd, samen met de wetenschap dat bijna 65 procent van degenen die in 2019 met Delta vlogen, verwachten tegen 1 mei ten minste één dosis van het COVID-19-vaccin te hebben, geven ons de zekerheid om klanten de mogelijkheid te bieden om kies een stoel in ons vliegtuig en introduceer ook nieuwe diensten, producten en beloningen om de reis te ondersteunen."

En voor meer tekenen dat een bepaalde plaats niet veilig is, ga je naar The CDC Says If You See This at a Restaurant, Don’t Go Inside.

De CDC raadt aan te wachten met reizen totdat je volledig bent gevaccineerd.

Gemaskerde senior vrouw krijgt een vaccin terwijl ze bij de apotheek is door een vrouwelijke apotheker

De "CDC raadt aan reizen uit te stellen totdat u volledig bent gevaccineerd, omdat reizen uw kans vergroot om COVID-19 te krijgen en te verspreiden," het bureau zegt:. Als u echter nog niet bent gevaccineerd en in de nabije toekomst op een vliegtuig moet springen, kunt u dat nog steeds – u hoeft alleen het quarantaine- en COVID-testprotocol te volgen. Niet-gevaccineerde mensen moeten één tot drie dagen voor hun reis een virale test ondergaan en daarna, na het reizen, zeven dagen in zelfquarantaine gaan en drie tot vijf dagen na het vliegen een virale test ondergaan.

Maar als je tot de 78 . behoort.5 miljoen mensen in de U.S. die vanaf 15 april als volledig gevaccineerd worden beschouwd, u hoeft zich niet te laten testen voordat u op reis gaat of u hoeft zich daarna niet in quarantaine te plaatsen. Toch dringt de CDC er bij reizigers op aan om, naast maskers, anderhalve meter afstand van anderen te houden, drukte te vermijden en hun handen regelmatig te wassen. En voor meer handige tips over wat veilig is en wat niet, ga naar If Your Grocery Store Does Not Have This, Don’t Go Inside, zegt CDC.

Geef een reactie