Als Je Dit Op Je Huid Ziet, Is Je Risico Op Een Hartaanval Groter, Zegt Onderzoek

Je kunt geen van je organen met je eigen ogen zien, behalve je grootste: je huid. Het goede nieuws is dat u niet kunt controleren of uw lever of nier in goede staat verkeert door er dagelijks naar te kijken, maar uw huid kan u wel inzicht geven in wat er nog meer in uw lichaam gebeurt. Het kan zelfs een aanwijzing zijn voor hoe gezond (of niet) je hart is, volgens een nieuwe studie. Uit het onderzoek is gebleken dat een veelvoorkomende huidaandoening het risico op een hartaanval verhoogt. Lees verder om meer te weten te komen over het verband tussen uw huid en uw hart, en voor meer hartgezondheidsindicatoren om op te letten, als u dit niet in 90 seconden kunt doen, is uw hart in gevaar, zegt onderzoek.

Als u psoriasis heeft, is uw risico op een hartaanval groter.

Senior man met een hartaanval

Psoriasis is een huidaandoening die, zo blijkt, ook verband houdt met de cardiovasculaire gezondheid. Volgens een studie die op 5 maart in het Chinese Medical Journal is gepubliceerd, is psoriasis een onafhankelijke risicofactor voor hart- en vaatziekten en wordt het geassocieerd met een verhoogd risico op ernstige ongunstige cardiovasculaire gebeurtenissen, zoals hartaanvallen.

Een eerdere studie uit 2006, gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association, identificeerde dat patiënten met psoriasis tot drie keer meer kans hadden op een hartaanval dan mensen zonder de huidaandoening. Dit was nadat onderzoekers vijf jaar aan gegevens van ongeveer 700.000 mensen hadden geanalyseerd.

En voor meer informatie over hoe u kunt zien of uw hart gezond is of niet, als u dit in uw mond ziet, is uw risico op een hartaanval hoog, zegt onderzoek.

Dat komt waarschijnlijk door de verhoogde ontsteking die gepaard gaat met psoriasis.

Jonge vrouw die haar jeukende hand krabt. Concept huidprobleem, allergie en dermatologie

Psoriasis zorgt ervoor dat uw immuunsysteem overreageert en veroorzaakt ontstekingen in uw lichaam, volgens Healthline. Helaas kan deze ontsteking je hart aantasten.

"Chronische ontsteking wordt al lang in verband gebracht met een verhoogd risico op een hartaanval en beroerte," Kevin R. Campbell, MD, een internist en cardioloog bij Cano Health, vertelde Doctor’s Ask. Volgens Campbell kan ontsteking de slagaders beschadigen, wat resulteert in blokkades of opbouw van plaque in de bloedvaten die het hart van bloed voorzien. En wanneer de bloedstroom naar uw hart wordt vertraagd of onderbroken, verhoogt dit uw risico op een hartaanval.

En voor meer up-to-date gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Psoriasis komt vaak voor, is chronisch en kan niet worden genezen.

Volgens de National Psoriasis Foundation heeft 2 tot 3 procent van de wereldbevolking de aandoening, waaronder meer dan 8 miljoen Amerikanen. Helaas, zoals de experts van de Mayo Clinic opmerken, "psoriasis is een veel voorkomende, langdurige (chronische) ziekte die niet te genezen is."

Het veroorzaakt meestal rode, jeukende schilferende plekken op de huid, meestal van invloed op de onderrug, ellebogen, knieën, benen, voetzolen, hoofdhuid, gezicht en handpalmen, volgens de Mayo Clinic. U kunt ook last krijgen van een droge, gebarsten huid die kan gaan bloeden of jeuken. Psoriasis heeft de neiging om in cycli te komen, met opflakkeringen veroorzaakt door infecties, weer, stress, alcohol en bepaalde medicijnen.

En voor meer tekenen van gezondheidsproblemen die zich in het volle zicht verbergen, zijn hier 17 dingen die je nagels je kunnen vertellen over je gezondheid.

Maar als u medicijnen voor psoriasis gebruikt, kan uw risico op een hartaanval veranderen.

Hoewel er geen remedie is voor psoriasis, is het iets dat kan worden beheerd, maar het is belangrijk om de bijwerkingen van mogelijke behandelingen te onderzoeken. Min Chen, PhD, een auteur van de nieuwe studie en een professor aan de Chinese Academie voor Medische Wetenschappen, zegt dat het belangrijk is om rekening te houden met het risico op hart- en vaatziekten en gebeurtenissen bij de behandeling van patiënten met psoriasis.

"Sommige geneesmiddelen voor psoriasis kunnen het risico op deze ziekten verhogen, terwijl andere ze kunnen verminderen," Chen uitgelegd in een verklaring.

Volgens de nieuwe studie kunnen sommige psoriasisbehandelingen, zoals tumornecrosefactor-alfa-remmers en methotrexaat, het langetermijnrisico van een patiënt op een hartaanval verminderen. Andere, zoals sommige interleukineremmers, verhogen echter het risico. Dat komt omdat, volgens Healthline, sommige psoriasisbehandelingen een onregelmatig cholesterolgehalte kunnen veroorzaken, wat dan kan "verharden de slagaders en maken een hartaanval nog waarschijnlijker."

En voor meer informatie over medicijnen om voorzichtig mee te zijn, als u Tylenol hiermee gebruikt, is uw lever in gevaar, zeggen experts.

Geef een reactie