Als Je Dit Tijdens Het Rijden Ziet, Draai Je Dan Meteen Om, Zegt Cdc:

Nu het weer warmer wordt en de zomerse vrijdagen weer op de kalender staan, plannen veel mensen gretig opnieuw weekendtrips. Natuurlijk hoeft u ons niet te vertellen dat autorijden overal risico’s met zich meebrengt, maar deze zomer is er een bijzonder urgent veiligheidsprobleem op de wegen waarvan experts van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) willen dat u zich hiervan bewust bent. Lees voordat u achter het stuur kruipt voor uw volgende reis verder om het verrassende gevaar te ontdekken waardoor u deze zomer ernstig letsel kunt oplopen.

Als u in deze staten woont, rijd dan niet met uw ramen open, waarschuwen ambtenaren.

Als je overstromingswater op de weg ziet, zegt de CDC: draai je onmiddellijk om.

waarschuwingsbord dat de aanwezigheid van overstromingswater aangeeft/Kirsty Nadine

Als je op de weg bent en je merkt dat er water voor je ligt, raadt de CDC je aan om onmiddellijk om te draaien. Overstromingswater kan snel stijgen en zelfs een kleine hoeveelheid water kan een dodelijk risico vormen voor ervaren zwemmers die uit hun auto stappen om te lopen, legt de gezondheidsautoriteit uit.

Volgens gegevens van de National Weather Service voor 2020 hebben overstromingen de afgelopen 30 jaar zelfs meer dodelijke slachtoffers gemaakt dan bliksem, tornado’s, orkanen, winter of koude.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief om het laatste veiligheidsnieuws voor de zomer in uw inbox te ontvangen.

Slechts 15 cm water kan uw auto onbruikbaar maken.

auto in overstromingswater/thanatphoto

Zelfs als het overstromingswater voor u niet bijzonder diep lijkt, of als er geen bewegwijzering aanwezig is die u waarschuwt voor gevaarlijke omstandigheden verderop, vormt het rijden door gebieden met overstromingswater nog steeds een ernstig veiligheidsrisico.

De National Weather Service meldt dat slechts zes centimeter water dat ervoor kan zorgen dat bestuurders de controle over hun voertuigen verliezen; en zes centimeter stromend water kan ervoor zorgen dat mensen die in overstromingswater lopen, vallen. Een voet water kan ervoor zorgen dat uw auto gaat drijven, en twee voet bewegend water kan uw auto wegvoeren. Hoewel omkeren om overstroming volledig te voorkomen de beste manier van handelen is, raadt de National Weather Service aan om te evacueren en naar hoger gelegen grond te gaan wanneer dit veilig mogelijk is als het overstromingswater rond uw auto is gestegen.

Dit is de dodelijkste weg in Amerika, volgens gegevens.

Als je auto vast komt te zitten in snelstromend water, blijf dan binnen.

auto rijden bij regenachtig weer/file404

Hoewel een veilige evacuatie van een auto in opkomend overstromingswater mogelijk is, als uw auto vast komt te zitten in snelstromend water, is Ready.gov, de U.S. door de overheid gesponsorde hulpbron voor paraatheid bij noodsituaties, raadt aan om in uw voertuig te blijven. Als er water is geïnfiltreerd en stijgt in uw auto, klim dan op het dak ervan.

Naast verdrinking kan overstromingswater het risico op ziektes inhouden.

achterk bezichtiging, van, vrouw, strelen, zieke man, in, ziekenhuis, ward

De controle over uw auto verliezen of verdrinken zijn niet de enige veiligheidsproblemen die overstromingswater met zich meebrengt. Volgens de CDC kan overstromingswater verontreinigd zijn met chemicaliën en gevaarlijk afval en kan het zelfs wilde dieren, voertuigen, stukken hout en andere voorwerpen bevatten die verwondingen kunnen veroorzaken.

De gezondheidsautoriteit merkt op dat besmet overstromingswater u het risico kan geven om tetanus, huiduitslag, spijsverteringsaandoeningen, wondinfecties en, in zeldzamere gevallen, leptospirose, een bacteriële infectie op te lopen. Als u toch in contact komt met overstromingswater, was uw lichaam dan zo snel mogelijk grondig met water en zeep, was uw kleding met afwasmiddel in warm water, behandel eventuele wonden en neem contact op met een zorgverlener als u zich zorgen maakt.

 Als je dit drankje in je auto hebt bewaard, consumeer het dan niet, zeggen experts:.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie