Als Je Dit Vlees Thuis Hebt, Gooi Het Dan Weg, Zegt Usda:

Van plakjes spek bij het ontbijt tot gehaktballen bij het avondeten, varkensvlees is de meest geconsumeerde vleessoort ter wereld. Voordat u uw favoriete varkensvleesgerecht gaat bereiden, moet u echter controleren of het soort vlees dat u in uw koelkast of vriezer heeft, veilig is voor consumptie. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft zojuist de terugroepactie aangekondigd van een populair varkensvleesproduct en dringt er bij klanten op aan het niet te eten. Lees verder om te ontdekken of je dit nu uit je koelkast of vriezer zou moeten gooien. En voor meer voedsel dat je beter kunt vermijden, heeft dit ijsmerk net 100 van zijn producten teruggeroepen.

De USDA kondigde de terugroeping aan van 1.000 pond Hempstead Foodservice-varkenskoteletten.

rauwe karbonade op houten snijplank / Angelo Cordeschi

Op 1 mei kondigde de Food Safety and Inspection Service (FSIS) van de USDA de terugroepactie aan van ongeveer 972 pond varkenskoteletten. De producten in kwestie, die werden verkocht in verpakkingen met een gewicht tussen de 10 en 41 pond, waren afkomstig van het in New York gevestigde Hempstead Foodservice. Het aangetaste vlees is geproduceerd tussen 6 april en 30 april 2021 en is te herkennen aan het vestigingsnummer EST. 47142 aan de binnenkant van het USDA-keurmerk op de verpakking. En voor het laatste nieuws over gezondheid en veiligheid, rechtstreeks in uw inbox, meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De varkenskarbonades werden teruggeroepen vanwege mogelijke besmetting met allergenen.

varkenskoteletten op leisteen schotel / grey_and

De varkenskarbonades van Hempstead Foodservice zijn van de markt gehaald nadat was ontdekt dat ze gehydrolyseerd soja-eiwit bevatten dat niet op de ingrediëntenlijst van het product staat.

Soja wordt beschouwd als een van de "grote 8" allergenen, een groep van de meest voorkomende allergenen die ook melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s en tarwe omvat, zoals geïdentificeerd door de U.S. Voedsel & Geneesmiddelenadministratie (FDA). De FDA-goedgekeurde Food Allergen Label and Consumer Protection Act van 2004 (FALCPA) vereist dat voedselproducenten de aanwezigheid of mogelijke aanwezigheid van een van de bovengenoemde allergenen in de meeste verpakte voedselproducten adequaat bekendmaken, iets dat niet werd gedaan voor de teruggeroepen varkenskarbonades.

En voor een ander potentieel gezondheidsrisico dat opdoemt in uw voorraadkast, zegt de FDA dat u deze populaire chips hebt gekocht als u ze weggooit.

De USDA zegt dat de varkensvleesproducten moeten worden weggegooid of geretourneerd.

/ Mike_shots

Als u de getroffen varkenskoteletten bij u thuis of op uw bedrijf heeft, raadt de USDA u aan ze niet persoonlijk te consumeren of aan anderen te serveren.

"Deze producten moeten worden weggegooid of teruggebracht naar de plaats van aankoop," het terugroepbericht vermeldt:. Op de terugroepdatum waren er geen meldingen van letsel of ziekte gerelateerd aan de consumptie van de Hempstead Foodservice-producten. De USDA beveelt echter aan dat iedereen die zich zorgen maakt dat de producten hun gezondheid hebben beïnvloed, contact opneemt met een medische zorgverlener.

Als u vragen heeft over de terugroepactie, kunt u ook contact opnemen met Edgar Puello, eigenaar van Hempstead Foodservice op (516) 385-1212 of info@hempsteadfoodservice.com. En als u uw gezondheid wilt beschermen, waarschuwt de CDC u om niets te eten dat door dit bedrijf is gemaakt.

Dit is niet de eerste terugroepactie voor varkensvlees dit jaar.

/ monticello

De varkensvleesindustrie heeft niet bepaald een geweldig jaar, met alleen al in de eerste vier maanden van 2021 meerdere varkensvleesproducten. op januari. Op 21 januari kondigde de USDA aan dat ongeveer 4.200 pond Italiaanse worst op basis van Bob Evans op basis van varkensvlees van de markt was gehaald vanwege mogelijke besmetting met stukjes blauw rubber. op februari. Op 19 oktober heeft de USDA een terugroepactie uitgegeven voor ongeveer 30.081 pond varkensvleespaté geproduceerd door Monique Ranou vanwege een gebrek aan adequate inspectie in de V.S.S. voorafgaand aan distributie. En op 15 april kondigde de USDA ook de terugroeping aan van ongeveer 6.804 pond kant-en-klare ham van het bedrijf Celebrity vanwege bezorgdheid over salmonellabesmetting. En voor meer gezondheids- en veiligheidsrisico’s in uw keuken, als u dit gebruikt om koffie te zetten, stop dan onmiddellijk, waarschuwen experts.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie