Als Je Een Van Deze Soorten Vis In Je Vriezer Hebt, Gooi Ze Dan Weg

Of het nu gaat om fruit, groenten, vlees of kant-en-klaarmaaltijden, je vriezer gevuld houden met voedsel is een geweldige manier om er zeker van te zijn dat je altijd bepaalde items bij de hand hebt. Maar als je de laatste tijd vis hebt ingeslagen, wil je misschien twee keer nadenken voordat je het bij je volgende maaltijd gebruikt. Dat komt omdat een bedrijf 16 soorten vis heeft teruggeroepen vanwege een potentieel gevaarlijke bacteriële besmetting. Lees verder om te zien welke items in je vriezer je meteen moet weggooien.

Als je dit bij Kroger of Walmart hebt gekocht, gooi het dan nu weg, zegt de FDA:.

Northeast Seafood Products uit Denver heeft 16 soorten vis teruggeroepen uit zijn assortiment die in supermarkten werden verkocht.

drie visfilets in piepschuimverpakking/VICUSCHKA

op oktober. Op 8 oktober kondigde de Food and Drug Administration (FDA) aan dat het in Denver gevestigde Northeast Seafood Products een vrijwillige terugroepactie had uitgevaardigd voor 16 van zijn visproducten. De vermelde items zijn schelvis, zeeduivel, forel met been, tandbaars, Red Snapper, Red Rock Cod, Ocean Perch, Pacific Cod, heilbot, Coho-zalm, Atlantische zalmporties, Lane Snapper, Tilapia, All Natural Salmon Filet, Pacific Sole, en op de boerderij gekweekte gestreepte bas.

Alle teruggeroepen artikelen werden van mei 2021 tot 7 oktober 2021 verkocht in kisten met verse zeevruchten in de supermarkten Albertsons, Safeway en Sprouts in Colorado. In het bericht werd ook verduidelijkt dat Pacific Cod, verkocht via Sprouts, niet was opgenomen in de terugroepactie.

De teruggeroepen vis kan besmet zijn met Salmonella.

/CGN089

De FDA waarschuwt dat de teruggeroepen visproducten zijn verwerkt in een faciliteit waar ze besmet kunnen zijn met Salmonella-bacteriën, die bij inname ernstige of mogelijk dodelijke ziekten kunnen veroorzaken. Volgens het National Center for Biotechnology Information waren vanaf november 155 gevallen geïdentificeerd als onderdeel van de uitbraak. 16, Nieuwsberichten over voedselveiligheid.

Volgens een waarschuwing van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op oktober. 8, 102 ziekten in 14 staten die verband houden met de besmette producten waren tot op dat moment gemeld, waaronder 19 ziekenhuisopnames. Veel van die patiënten meldden dat ze rauwe of gekookte zeevruchten hadden gegeten in supermarkten of restaurants waar Northeast Seafood Products een vaste leverancier is voordat ze ziek werden. Terwijl de versheidsdatum voor de producten is verstreken, waarschuwt het bureau dat klanten of restaurants de zeevruchten nog steeds in hun diepvriezers kunnen bewaren.

Als je een van deze 6 supplementen hebt, gooi ze dan nu weg, waarschuwt de FDA.

De CDC adviseert iedereen met de teruggeroepen vis om deze onmiddellijk weg te gooien.

/Alohaflaminggo

In haar waarschuwing adviseert de CDC iedereen die de teruggeroepen producten in de vriezer heeft deze niet op te eten en ze onmiddellijk weg te gooien of terug te brengen naar waar ze ze hebben gekocht. Het raadt klanten aan die niet zeker weten of de visproducten die ze bij een supermarkt van Albertsons, Safeway of Sprouts in Colorado hebben gekocht, afkomstig zijn van Northeast Seafood Products, ze ook niet op te eten en onmiddellijk weg te gooien. Klanten moeten ook alle oppervlakken of items die in contact zijn gekomen met de teruggeroepen vis wassen met warm zeepsop of door de vaatwasser laten lopen.

De CDC waarschuwt u om uw arts te bellen als u symptomen van salmonellavergiftiging opmerkt.

In haar terugroepbericht zegt de FDA dat gezonde mensen die besmet zijn met Salmonella vaak last hebben van koorts, diarree die bloederig kan zijn, misselijkheid, braken en buikpijn. Ze waarschuwen echter dat salmonellavergiftiging in zeldzame gevallen kan "ertoe leiden dat het organisme in de bloedbaan terechtkomt en ernstigere ziekten veroorzaakt, zoals arteriële infecties (i.e., geïnfecteerde aneurysma’s), endocarditis en artritis."

De CDC zegt dat de meeste mensen meestal zes uur tot zes dagen nadat ze de bacteriën hebben ingenomen, de eerste symptomen van salmonellavergiftiging zullen zien en binnen vier tot zeven dagen herstellen zonder behandeling. U moet echter nog steeds uw arts bellen als u ernstige symptomen opmerkt, waaronder diarree en koorts hoger dan 102 graden Fahrenheit, diarree gedurende meer dan drie dagen die niet verbetert, bloederige diarree, overmatig braken waardoor u de vloeistoffen niet binnen kunt houden, en tekenen van uitdroging zoals minder plassen, droge mond en keel, en duizeligheid bij het opstaan.

"Sommige mensen – vooral kinderen jonger dan vijf jaar, volwassenen van 65 jaar en ouder en mensen met een verzwakt immuunsysteem – kunnen ernstigere ziekten ervaren die medische behandeling of ziekenhuisopname vereisen," de CDC waarschuwt:.

Meer dan 10.000 pond vlees van dit bedrijf wordt teruggeroepen, zegt USDA.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie