Als Je Hiervoor Naar Een Dokter Bent Gegaan, Vraag Dan Een Second Opinion Aan

Als het om onze gezondheid gaat, wenden de meesten van ons zich tot medische professionals voor de beste behandeling zonder hun methoden of maatregelen in twijfel te trekken. Maar uw arts is ook maar een mens en heeft misschien niet altijd gelijk. Een nieuwe studie heeft een grote discrepantie gevonden tussen artsen die een bepaald gezondheidsprobleem behandelen – wat betekent dat patiënten die medische hulp zoeken voor dit veelvoorkomende probleem misschien een second opinion willen krijgen, voor het geval dat. Lees verder om erachter te komen welk gezondheidsprobleem een ​​follow-up vereist, en voor recenter gezondheidsnieuws, dit ene ding kan u helpen 20 procent van uw lichaamsgewicht te laten vallen.

Artsen behandelen vrouwelijke urineweginfecties bijna de helft van de tijd met de verkeerde antibiotica.

Shot van een volwassen apotheker die een jonge vrouw bijstaat in een apotheek

Onderzoekers bestudeerden verzekeringsclaims voor 670.400 vrouwen van 18 tot 44 jaar die tussen april 2011 en juni 2015 een diagnose van urineweginfectie (UTI) kregen, en publiceerden hun bevindingen. 24 in het tijdschrift Infection Control & Ziekenhuis epidemiologie. Volgens de studie was bijna 47 procent van de verstrekte voorschriften onjuist, of "ongepast op basis van klinische richtlijnen." Volgens deze richtlijnen hebben de onderzoekers fluoroquinolonen en bètalactams geclassificeerd als ongeschikte antibiotica. "Ongepast voorschrijven van antibiotica is vrij gebruikelijk voor de behandeling van ongecompliceerde UTI," de onderzoekers concludeerden:. En voor meer urineproblemen, als uw urine iets anders is dan deze kleuren, bel dan uw arts.

En ze zullen waarschijnlijk ook antibiotica voorschrijven voor een onjuiste hoeveelheid tijd.

Shot van een arts die een patiënt wat informatie laat zien op een digitale tablet

Niet alleen werden vaak ongepaste antibiotica voorgeschreven, maar de onderzoekers ontdekten ook dat de meeste recepten voor een verkeerde duur werden geschreven, zelfs als een geschikt antibioticum werd voorgeschreven. Volgens de studie kreeg 76 procent van de patiënten behandelingen voorgeschreven voor de verkeerde hoeveelheid tijd. Artsen schreven antibiotica meestal langer voor dan medisch noodzakelijk, niet korter. En voor meer gezondheidsproblemen, ontdek het verrassende wat je oorsmeer zegt over je gezondheid, blijkt uit onderzoek.

De verkeerde behandeling van een UWI kan dodelijke gevolgen hebben.

Twee radeloze dokters in ziekenhuis

Anne Mobley Butler, PhD, hoofdauteur van de studie en assistent-professor geneeskunde en chirurgie aan de Washington University School of Medicine, St. Louis, legde in een verklaring uit dat onjuiste antibioticavoorschriften voor UTI’s gepaard gaan met: "ernstige gevolgen op patiënt- en maatschappelijk niveau." Volgens een rapport uit 2019 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), een persoon in de U.S. sterft elke 15 minuten aan een infectie die resistent is geworden tegen antibiotica.

"Accumulerend bewijs suggereert dat patiënten betere resultaten hebben wanneer we het voorschrijven veranderen van breedwerkende naar smalspectrumantibiotica en van langere naar kortere duur," Butler zei:. "Het bevorderen van optimaal gebruik van antimicrobiële stoffen komt de patiënt en de samenleving ten goede door vermijdbare bijwerkingen, verstoring van het microbioom en antibioticaresistente infecties te voorkomen." En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

U zult waarschijnlijk ten minste één UTI in uw leven hebben.

Shot van een jonge vrouw die thuis op de bank last heeft van maagkrampen

Dit onderzoek is met name relevant voor het grootste deel van de vrouwelijke bevolking, omdat de kans groot is dat u in uw leven ten minste één UWI krijgt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt meer dan 50 procent van de volwassen vrouwen een of meer urineweginfecties in hun leven te hebben. Volgens de CDC kunnen symptomen van een UTI zijn: "pijn of een branderig gevoel tijdens het urineren, vaak plassen, de behoefte voelen om te plassen ondanks een lege blaas, bloederige urine en druk of kramp in de lies of onderbuik." En voor meer CDC-begeleiding moet u weten: als uw supermarkt dit niet heeft, ga dan niet naar binnen, zegt CDC.

Onderzoekers zeggen dat artsen periodiek klinische richtlijnen moeten herzien om onjuiste behandelingen te voorkomen.

Onderzoekers suggereren dat er meer interventiemaatregelen nodig zijn, zodat artsen minder snel ongepaste antibiotica of antibioticaduur voorschrijven. Dit zou omvatten: "het vaststellen van persoonlijke en beleidsmatige inzet voor verandering, het rapporteren van voortgang en het verbeteren van voorlichting over best practices," vooral in landelijke omgevingen waar het voorschrijven van UTI-antibiotica waarschijnlijker is. De studie legt uit dat patiënten op het platteland vaker "gediagnosticeerd door huisartsen of kinderartsen of niet-artsen," in plaats van door interne geneeskunde of obstetrie/gynaecologie (OBGYN) artsen, wat het gebrek aan kennis over beste praktijken kan verklaren. En voor meer gezondheidsadvies: als u dit veelgebruikte medicijn neemt, neem dan contact op met een arts voor uw vaccin.

Geef een reactie