Als Je Niet Gevaccineerd Bent, Mag Je Deze 5 Populaire Bestemmingen Niet Meer Bezoeken

Eerder deze zomer, toen de vaccinatiegraad hoog was en COVID gevallen waren lager, het leek alsof de wereld weer openging. Bars en restaurants keerden terug naar persoonlijk dineren, trouwlocaties begonnen evenementen te boeken, concerten waren weer van start en mensen kwamen weer in contact met vrienden en familie die ze in maanden niet hadden gezien. De nieuwe versoepeling van de beperkingen heeft je misschien zelfs opgewonden aan het maken van reisplannen, een andere activiteit die door de pandemie tot stilstand kwam. U moet echter wat onderzoek doen voordat u uw vluchten boekt. Nu de vaccinatiegraad is vertraagd en de gevallen naar nieuwe hoogten zijn gestegen, is de situatie in de U.S. is verslechterd en nu beperken veel populaire bestemmingen het toerisme alleen tot gevaccineerde reizigers. Lees verder om erachter te komen waar u niet heen kunt als u niet gevaccineerd bent.

 Grote luchtvaartmaatschappijen verbieden dit ene type masker nu.

1 Grenada

Helder en kleurrijk beeld met gebouwen in de haven van Grenada in het Caribisch gebiedNAPA74 /

Grenada is al lang een topbestemming voor diegenen die willen genieten van de warme Caribische zon. Dit jaar zal het echter niet gebeuren dat je je tenen in Granda’s kristalblauwe water onderdompelt tenzij je volledig bent gevaccineerd. Vanaf 31 juli kregen immigratiebeambten in Grenada te horen dat ze bezoekers die niet zijn ingeënt tegen COVID-19 de toegang moeten weigeren, waarbij alleen Grenadiaanse burgers of inwoners de uitzondering vormen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat iedereen die naar dit prachtige eiland wil, binnen 48 uur na aankomst op de luchthaven een reistoestemming moet aanvragen, een vaccinatiebewijs moet tonen en een negatieve COVID-19-test moet overleggen. Als u op vakantie gaat met kinderen jonger dan 13 jaar die niet kunnen worden gevaccineerd, verplicht Grenada een extra quarantaine van 48 uur.

2 Spanje

Madrid, Spanje bij zonsondergang

September en oktober zijn topmaanden voor toerisme in Spanje. Het aangename weer, de festivals en de wijnproeverijen maken het een ideale tijd om het land te verkennen. Maar als je een Spaanse wijngaard wilt bezoeken of de Gotische wijk wilt verkennen, moet je eerst je foto’s maken.

vanaf september. 6, reisbeperkingen voor U.S. burgers zijn toegenomen, meldt CNN. Nadat de Europese Unie had aanbevolen om bezoekers uit de Verenigde Staten te beperken tot alleen essentiële reizen, verplichtte Spanje toeristen volledig te vaccineren. Volgens het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is voor het binnenkomen van het land voor niet-essentiële reisdoeleinden nu een vaccinatiebewijs vereist.

 De CDC zegt dat je nu niet naar deze populaire Caribische bestemming moet gaan.

3 Zweden

Panorama van de oude stad van Stockholm (Gamla Stan) vanaf de bovenkant van het stadhuis, Zweden

Zweden staat bekend als een van de gelukkigste en veiligste landen ter wereld. Toeristen trekken massaal naar dit Scandinavische land voor de adembenemende nationale parken en unieke cultuur, maar voorlopig geen U.S. toeristen kunnen bezoeken, vaccinatiestatus terzijde. Volgens Visit Sweden, "er geldt een verbod op niet-essentiële reizen naar Zweden vanuit landen buiten de EU/EER." Het verbod loopt tot eind oktober, waarna U.S. reizigers mogen het land bezoeken zolang ze een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 kunnen overleggen. 

4 Turks- en Caicoseilanden

Turks-en Caicoseilanden

Prachtige stranden, zanderige baaien en geweldige snorkelmogelijkheden maken deze tropische eilanden tot begeerde toeristische bestemmingen. Volgens de regering van de Turks- en Caicoseilanden is toerisme welkom en zijn quarantaines niet verplicht op het eiland, maar alleen als je volledig bent ingeënt. Naast het aantonen van de vaccinatiestatus moeten toeristen ook een bewijs van een negatieve COVID-test meenemen. 

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Trinidad en Tobago

Maracas strand van bovenaf gezien op een zonnige dag. Weekendje weg voor trinis in Trinidad en Tobago, Caribisch eilandpabst_ell /

Hoewel de grenzen van Trinidad en Tobago in juli werden heropend, heeft deze Caribische bestemming momenteel enkele ernstige beperkingen. Niet alleen is er een landelijke dagelijkse avondklok vanaf 9 p.m. tot 5 uur.m., maar alleen gevaccineerde toeristen zijn welkom op de eilanden. "Volledig gevaccineerde onderdanen en niet-onderdanen kunnen binnenkomen via de luchthavens in Trinidad en Tobago," legt de regering uit, maar "niet-gevaccineerde niet-onderdanen krijgen GEEN toegang tot Trinidad & Tobago op dit moment." Alleen niet-gevaccineerde staatsburgers zijn toegestaan, maar zelfs zij moeten een verplichte quarantaine van 14 dagen doorlopen in een erkend, door de staat gecontroleerd hotel.

 Als je niet gevaccineerd bent, mag je hier vanaf volgende week geen restaurants meer bezoeken.

Sarah Walsh Auteur en voormalig Entertainment Editor voor PROVOKR Magazine, Sarah Walsh is een toegewijde schrijver. Lees verder

Geef een reactie