Als Je Niet Zoveel Push-Ups Kunt Doen, Loopt Je Hart Risico, Zegt Onderzoek

Sommige mensen meten hoe fit ze zijn door hoeveel gewicht ze kunnen bankdrukken of hoe snel ze een mijl kunnen rennen. Maar het blijkt dat een heel eenvoudige oefening je misschien kan vertellen hoe gezond je belangrijkste vitale orgaan is. Een studie van Harvard, gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Network Open, heeft uitgewezen dat het kunnen doen van een bepaald aantal push-ups een betrouwbare manier kan zijn om te bepalen of je hart risico loopt op toekomstige ziektes of complicaties. Lees verder om te zien hoeveel u zou moeten kunnen doen, en voor meer manieren waarop fysieke activiteit een goede indicator van uw gezondheid kan zijn, ga naar If You Can’t Do This in 90 Seconds, Your Heart Is in Danger, Study Says.

In staat zijn om meer dan 10 push-ups in één keer te doen, duidt op een verminderd risico op hartaandoeningen.

Man doet lopen om op te duwen

De studie van 2019, die werd uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health, onderzocht de hartgezondheid van 1.104 actieve mannelijke brandweerlieden met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar gedurende een decennium, van 2000 en 2010. Nadat onderzoekers de tolerantie van de deelnemers op de loopband hadden getest en ze in één poging zoveel mogelijk push-ups hadden laten uitvoeren, volgden ze met jaarlijkse gezondheidsvragenlijsten en traditionele fysieke examens.

Het bleek dat de brandweerlieden die 11 push-ups of meer konden doen, een significante risicovermindering zagen; ze hadden 64 procent minder kans op het ontwikkelen van een hartaandoening dan degenen die hun maximum bereikten op 10.

Maar mensen die 40 push-ups in één poging kunnen doen, hebben veel minder kans op hartaandoeningen.

senior koppel doet push-ups

Dat gezegd hebbende, de mannen die meer dan 40 push-ups konden uitschakelen, hadden een decennium later 96 procent minder kans om hartaandoeningen te ontwikkelen dan de sub-10-groep.

Van de 37 deelnemers die aan het einde van het onderzoek een hartaandoening ontwikkelden, waren er 36 nooit in staat om meer dan 40 te registreren in hun initiële krachttest.

En voor meer gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Push-ups zijn een sterkere indicator van de gezondheid van uw hart dan loopbandoefeningen.

angioplastiek eerste hartaanval medische geschiedenis

De auteurs van het onderzoek concludeerden dat de eenvoudige oefening een betrouwbare indicator was voor het ontwikkelen van hartproblemen in de toekomst, vooral in vergelijking met de andere inspanningstesten die ze hebben gemeten. "Onze bevindingen leveren bewijs dat push-upcapaciteit een gemakkelijke, kosteloze methode kan zijn om het risico op hart- en vaatziekten in bijna elke omgeving te helpen beoordelen," studie auteur Justin Yang, MD, arbeidsgeneeskunde woonachtig in het Department of Environmental Health van Harvard T.H. Chan School of Public Health, zei in een verklaring.

"Verrassend genoeg was de push-upcapaciteit sterker geassocieerd met het risico op hart- en vaatziekten dan de resultaten van submaximale loopbandtests." En voor meer informatie over waarschuwingssignalen die uw lichaam u mogelijk geeft, ga naar Als u dit probleem met uw ogen heeft, is uw risico op hart- en vaatziekten hoog.

De bevindingen zijn het bewijs dat gewichtsverlies niet het enige doel van lichaamsbeweging zou moeten zijn.

Meisje doet thuis oefening met gewichten

De onderzoekers erkenden de duidelijke tekortkomingen van het onderzoek: de deelnemers waren uitsluitend mannelijk en hadden een relatief actief beroep als brandweerman in plaats van een traditionele bureaubaan. Maar een gezondheidsexpert wees erop dat de bevindingen diegenen kunnen helpen die proberen in vorm te komen, zich te concentreren op de juiste soorten statistieken, en merkte op dat gewichtsverlies niet het enige doel zou moeten zijn bij het sporten. "Alle gegevens vertellen ons dat als je actief kunt zijn en die push-ups of andere oefeningen kunt doen, het gewicht er niet toe doet, tenzij je morbide obesitas hebt," Robert E. Sallis, MD, specialist in sportgeneeskunde bij Kaiser Permanente, vertelde WHTT.

Als je op zoek bent naar een nieuwe routine, raadt Sallis aan om het te proberen "Eerst 10 minuten per dag" van een activiteit zoals stevig wandelen met als doel uiteindelijk 30 minuten per dag op te bouwen. "Als dat alles is wat je kunt doen, neem ik het aan. Zelfs lage doses lichaamsbeweging bieden voordelen." En voor andere manieren waarop u uw hart gezond kunt houden, pas op dat als u zoveel koffie per dag drinkt, uw hart in gevaar is, blijkt uit onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie