Als Je Op Deze Manier Koffie Drinkt, Kan Je Kankerrisico Stijgen, Zegt Onderzoek

Voor veel mensen begint de dag officieel pas als dat eerste kopje koffie is ingeschonken. Helaas, hoewel veel mensen van dit ochtendritueel kunnen genieten, zou je, als je je koffie op een bepaalde manier drinkt, je risico op kanker aanzienlijk kunnen verhogen, zeggen onderzoekers. Lees verder om te ontdekken of uw favoriete voorbereiding van die ochtend pick-me-up uw gezondheid in gevaar kan brengen en hoe u uzelf kunt beschermen.

Het eten van dit ene ding kan je risico op kanker halveren, zegt een nieuwe studie.

Als u uw koffie of thee te heet drinkt, kan uw risico op bepaalde vormen van kanker toenemen.

jonge vrouw die koffie drinkt/BRAIN2HANDS

Als u uw ochtend graag begint met een gloeiend hete kop koffie, verhoogt u mogelijk onbedoeld uw risico op bepaalde soorten kanker door u regelmatig aan deze gewoonte over te geven.

Een studie uit 2019, gepubliceerd in het International Journal of Cancer, analyseerde een groep van 50.045 volwassenen tussen de 45 en 75 jaar oud gedurende 10 jaar. De onderzoekers ontdekten dat degenen die 23 . dronken.7 oz. van thee per dag bij 140 graden Fahrenheit of hoger had een 90 procent groter risico op het ontwikkelen van slokdarmkanker dan degenen die hun dranken consumeerden bij temperaturen geclassificeerd als ofwel "lauw" of "verkoudheid."

Hoewel de studie specifiek naar theedrinkers keek, was het de temperatuur van de drank die het risico leek te verhogen, dus de resultaten zijn waarschijnlijk ook vergelijkbaar voor koffiedrinkers.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws over gezondheid en veiligheid dat rechtstreeks in uw inbox wordt ontvangen.

Als u uw koffie of thee laat afkoelen voordat u deze drinkt, kunt u dit risico verkleinen.

man die koffie drinkt en peinzend uit een raam kijkt

Als u van uw koffie of thee wilt genieten zonder uw gezondheid in gevaar te brengen, kan een paar minuten wachten tot het is afgekoeld een groot verschil maken in het kankerrisico dat het met zich meebrengt.

"Het drinken van zeer hete thee kan het risico op slokdarmkanker vergroten, daarom is het raadzaam te wachten tot warme dranken zijn afgekoeld voordat u gaat drinken," de hoofdauteur van de studie, Farhad Islami, MD, PhD, wetenschappelijk directeur voor onderzoek naar kankerongelijkheid bij de American Cancer Society, zei in een verklaring.

Geen zin om te wachten tot je koffie of thee vanzelf is afgekoeld? Het toevoegen van een scheutje koude of kamertemperatuur melk kan de temperatuur van uw drankje voldoende verlagen tot een punt dat het niet langer een risico vormt voor uw spijsverteringskanaal.

Het toevoegen van suiker aan je koffie brengt echter zijn eigen risico’s met zich mee.

Vrouw voegt suiker toe aan haar latte

Helaas kan het toevoegen van suiker aan je koffie zijn eigen gezondheidsproblemen opleveren. Naast het toevoegen van calorieën aan uw drank en het presenteren van potentiële problemen voor iedereen met bloedsuikerproblemen, bleek uit een studie uit 2017, gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology, dat consumptie van sucrose in de voeding ook werd geassocieerd met een hogere incidentie van slokdarmkanker.

Hoewel het drinken van ijskoffie misschien een veiliger gok lijkt dan een gloeiend hete drank in termen van het risico op slokdarmkanker, zeggen experts van het World Cancer Research Fund (WCRF) dat veel suikerhoudende ijsdranken zelf een kankerrisico kunnen vormen.

"Als u ze regelmatig krijgt, vergroten ze de kans dat u te zwaar wordt, wat op zijn beurt uw risico op het ontwikkelen van kanker verhoogt, evenals andere ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes," Rachel Thompson, PhD, wetenschappelijk programmamanager bij WCRF, zei in een verklaring:.

Maar koffie drinken kan uw risico op andere vormen van kanker verminderen.

Senior vrouw die bittere koffie proeft.Phuttharak /

Als je bang bent dat je ochtendopkikkertje gewoon niet de moeite waard is, is er goed nieuws. Sterker nog, als je een niet-heel lekker kopje koffie kunt drinken zonder toegevoegde suiker, kunnen de voordelen opwegen tegen de risico’s.

Volgens een studie uit 2016 gepubliceerd in Cancer Epidemiology Biomarkers & Preventie, het drinken van slechts één of twee kopjes koffie per dag was gekoppeld aan een 26 procent vermindering van het risico op darmkanker.

Als je zoveel koffie per dag drinkt, is je hart in gevaar, blijkt uit onderzoek.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie