Als Je Ouder Bent Dan 65, Drink Dan Nooit Thee Tijdens Het Eten

Wat er ook op je bord ligt als je gaat zitten om te eten, het is moeilijk voor te stellen dat je een maaltijd eet zonder een of ander drankje erbij. En of het nu gaat om een ​​glas sinaasappelsap bij uw ontbijt, een blikje frisdrank bij uw lunch of een perfect passend glas wijn bij uw diner, zelfs eenvoudige keuzes kunnen uw maaltijden zo veel beter maken. Maar volgens een nieuwe studie is er ten minste één drank die je nooit mag drinken tijdens het eten als je ouder bent dan 65 jaar. Lees verder om te zien waar je niet van mag nippen, en voor meer informatie over dranken die je misschien wilt vermijden: als je dit elke dag drinkt, kan je hart in gevaar zijn, blijkt uit onderzoek.

Senioren moeten tijdens het eten geen thee drinken, zeggen wetenschappers.

Een groep oudere vrouwen die rond een tafel zitten te eten en thee te drinken terwijl ze glimlachen

Als je van plan was jezelf een lekker kopje thee in te schenken bij je ontbijt, lunch of diner, denk dan nog eens goed na. In een nieuw rapport analyseerde de Food Safety Authority of Ireland (FSAI) de voeding van meer dan 630.000 Ierse senioren om de voedingsaanbevelingen van het land voor het oudere deel van de bevolking bij te werken. Volgens nieuwe richtlijnen die door het bureau zijn vrijgegeven, is etenstijd de slechtste tijd voor 65-plussers om een ​​kopje thee te drinken.

Sterke thee beïnvloedt de manier waarop het lichaam belangrijke vitamines en mineralen opneemt.

Phuttharak /

Tijdens hun analyse onderzochten FSAI-wetenschappers de inname van bepaalde voedingsstoffen naast eiwitten, waaronder vet, vezels, koolhydraten, vitamine C, B-vitamines, vitamine D, calcium, ijzer en zink. Volgens FSAI is het bekend dat sterke thee interfereert met de manier waarop het lichaam zink en ijzer absorbeert, wat een belangrijke reden is voor iedereen ouder dan 65 jaar om over te schakelen op het nemen van thee alleen tussen de maaltijden door.

Het hebben van een zinktekort maakt het moeilijk voor het lichaam om gezonde nieuwe cellen te produceren, wat leidt tot symptomen zoals gebrek aan alertheid, verminderde reuk- en smaakzin, diarree, verlies van eetlust en een langere genezingstijd voor wonden, volgens Healthline. En ijzertekort maakt het moeilijker voor het lichaam om zuurstof door de bloedbaan te transporteren, wat leidt tot vermoeidheid, kortademigheid en verminderde immuniteit, naast andere symptomen. En voor meer informatie over andere cafeïnehoudende dranken die u moet beperken, als u zoveel koffie per dag drinkt, is uw hart in gevaar, blijkt uit onderzoek.

Andere studies hebben aangetoond dat thee een bekende ijzerremmer is.

Thee en melk

De aanbeveling van de FSAI om geen thee te drinken tijdens de maaltijd is ook geworteld in eerder onderzoek waaruit is gebleken dat sommige cafeïnehoudende dranken een slechte beslissing zijn voor voedzame voedselcombinaties. Een onderzoek uit 1983 testte de effecten van koffie en thee op de hoeveelheid ijzer die door het lichaam wordt opgenomen na het eten van een hamburger. Resultaten toonden aan dat het drinken van een kopje koffie tijdens de maaltijd de ijzeropname in het lichaam met 39 procent verminderde, maar het innemen van thee samen met de burger had een nog groter effect, waardoor de ijzeropname met 64 procent daalde.

De bijgewerkte richtlijnen bevelen ook een eiwitrijk dieet en een vitamine D-supplement aan voor senioren.

calcium-vitamine-d-supplementenIrina Timokhina /

Naast het advies om geen thee te drinken tijdens het eten, wees het rapport op verschillende andere belangrijke voedingsoverwegingen. Dit houdt onder meer in dat de smaakzin "vermindert met de leeftijd en kan leiden tot een verhoogde zoutinname; daarom moet de consumptie van zoute voedingsmiddelen worden vermeden en kunnen alternatieven zoals kruiden en specerijen worden gebruikt om de smaak te verhogen." De FSAI-wetenschappers ontdekten ook dat oudere mensen een eiwitrijk dieet nodig hebben naarmate ze ouder worden om kwetsbaarheid te voorkomen, wat suggereert om veel vlees, gevogelte, vis, zuivel en eieren te eten om de voeding te krijgen die nodig is om spiergroei te stimuleren.

Wetenschappers bevelen ook aan dat het dieet van senioren vol zit met voedingsmiddelen met veel vezelrijke koolhydraten en een lage suikerinname. Ze raden ook aan om dagelijks een vitamine D-supplement te nemen om ervoor te zorgen dat aan de voedingsbehoeften wordt voldaan. En voor meer dranken die uw gezondheid kunnen beïnvloeden, kunt u, als u dit drinkt, resistent worden tegen antibiotica, zegt onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie