Als Je Pure Ierse Zuivelyoghurt In Je Koelkast Hebt, Gooi Het Dan Weg

Het maakt niet uit hoe je ervoor kiest om het aan te kleden, yoghurt is een populair voedingsmiddel geworden dankzij het feit dat het een geweldige bron van eiwitten, calcium en probiotica is die de darmgezondheid kunnen bevorderen. Maar volgens functionarissen is het misschien onveilig om nu één merk van de zuivelschotel te consumeren. Lees verder om te zien welke yoghurt je moet weggooien als je deze in de koelkast hebt staan.

Als je dit Hershey-product thuis hebt, eet het dan niet, zegt de FDA.

Yoghurt van het merk PCC Community Market, geproduceerd door Pure Eire Dairy, wordt teruggeroepen.

Een kom verse yoghurt op een tafel met een houten lepel

Volgens een Facebook-bericht van het bedrijf roept Pure Eire Dairy zijn yoghurt van het merk PCC Community Market terug nadat het Washington State Department of Health een potentiële E. coli bacteriën besmetting in het product. Het bedrijf waarschuwt nu iedereen die hun yoghurt bij de hand heeft om het niet te eten en zegt: "Uit voorzorg roepen we vrijwillig al onze yoghurtproducten terug en stoppen we de yoghurtproductie totdat er verder onderzoek is gedaan."

11 mensen zijn ziek geworden van de besmette yoghurt.

yoghurt ziet er jonger uit

Ambtenaren ontdekten de besmetting na onderzoek naar een uitbraak van E. coli-gevallen die op 9 maart begonnen, meldt het Walla Walla Union-Bulletin. Sindsdien zijn er 11 gevallen gemeld in vier provincies in Washington, waaronder zes kinderen onder de 10 jaar en zeven ziekenhuisopnames. Drie van de patiënten hebben ook hemolytisch-uremisch syndroom (HUS) ontwikkeld, een ernstige complicatie die verband houdt met E. coli-infectie die meestal jonge kinderen treft.

Dit ijsmerk heeft net 100 van zijn producten teruggeroepen.

Symptomen van E. coli-infectie verschijnt drie tot vier dagen na het eten van besmet voedsel.

Man voelt zich onwel met buikpijn terwijl hij thuis zit

Volgens de Mayo Clinic, E. coli-infecties ontwikkelen zich meestal drie tot vier dagen na inname van voedsel dat besmet is met de bacteriën, maar ze kunnen zich ook een dag of een week later ontwikkelen. Symptomen zijn onder meer buikkrampen, misselijkheid, diarree die bloederig of waterig kan zijn en braken, die slechts zelden gepaard gaan met koorts. Ambtenaren adviseren dat iedereen die deze symptomen ervaart onmiddellijk contact moet opnemen met hun zorgverlener.

Dit is niet de eerste terugroepactie van het bedrijf vanwege een E. coli-uitbraak.

vrouw die yoghurt koopt in de supermarkt

Helaas is dit niet de eerste keer dat Pure Eire Dairy te maken krijgt met potentiële E. coli problemen met zijn producten. In 2013 werd de door het bedrijf verkochte rauwe melk drie weken teruggeroepen nadat een fout in het pasteurisatieproces een terugroeping van de gepasteuriseerde melk en zware roomproducten van de zuivelfabriek dwong. Er werden destijds geen ziektes gemeld door de besmette zuivelproducten.

Als je deze populaire chips hebt gekocht, zegt de FDA: Gooi ze weg.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie