Als Je Sms’T Met Negatieve Emoji’S, Denken Mensen Dat Je Het Koud Hebt

Voor een communicatiemethode die het leven eenvoudiger zou moeten maken, heeft sms’en nog steeds veel tekortkomingen. En of het nu gaat om een ​​gênant autocorrectie-ongeluk of het kiezen van het juiste aantal uitroeptekens om uw punt duidelijk te maken, het onder woorden brengen van uw gedachten en gevoelens kan veel meer overlaten aan de interpretatie van degene die het ontvangt. Dit omvat natuurlijk ook hoe je emoji’s gebruikt. Een nieuwe studie van de Universiteit van Ottawa heeft aangetoond dat het gebruik van negatieve emoji’s in je sms-berichten ertoe kan leiden dat mensen je als koud beschouwen. Lees verder om te zien waarom het een goed idee kan zijn om die boze kattenkop niet te sturen, en voor meer onverstandige e-communicatie: Dit is de meest irritante tekst die je de hele tijd verzendt.

Lees het originele artikel over Best Life.

Het gebruik van negatieve emoji’s kan mensen een negatief beeld van jou geven.

Alamy

Om het onderzoek uit te voeren, lazen 38 vrijwillige deelnemers berichten met een negatieve, neutrale of positieve zin gecombineerd met een negatieve, natuurlijke of positieve emoji terwijl hun oogbewegingen werden gecontroleerd. De proefpersonen werden vervolgens gevraagd om elk bericht te beoordelen en hoe warm ze de persoon die ze stuurde, zagen. Resultaten toonden aan dat zelfs wanneer een bericht positief was, de afzender vaak nog steeds werd gezien als een "domper" als ze het hebben gekoppeld aan een negatieve emoji.

"Emoji’s zijn consequent en hebben invloed op de interpretatie van de afzender door de ontvanger en als je enige vorm van negativiteit vertoont – zelfs als je een positieve emoji koppelt aan een negatief bericht – zal het negatief worden geïnterpreteerd," zei studie auteur Isabelle Boutet, PhD, een professor in de psychologie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Ottawa, in een verklaring. "Je wordt gezien als een persoon die het koud heeft, en je zult overkomen als een negatieve bui wanneer je negatieve emoji’s gebruikt, ongeacht de toon."

Emoji’s kunnen gewoon fungeren als vervanging voor persoonlijke chats.

Vier mensen die op een bank zitten, elk met een andere reactie-emoji die voor hun gezicht is uitgesneden

Boutet’s onderzoek, dat zich richt op sociale signalen die door gezichten worden overgebracht, stelt dat deze gedigitaliseerde versie van communicatie de plaats kan innemen van traditionele gesprekken. "Mensen proberen vaak de emotie die ze met hun gezicht overbrengen onder controle te houden om sociale conflicten te vermijden. Toch gebruiken mensen emoji’s voor de lol zonder er veel over na te denken, terwijl ze in feite een sterke invloed hebben op interpersoonlijke interacties," Boulet zei, eraan toevoegend dat kinderen die meer geneigd zijn om via tekst te communiceren, de traditionele input van face-to-face communicatie verliezen.

Als gevolg hiervan kunnen nieuwe emoji’s worden ontwikkeld die minder verwarrend zijn.

Man verward door tekst

De onderzoekers concluderen dat hoewel sommige populaire verwijzingen naar de symbolen in de loop van de tijd algemeen geaccepteerd en gebruikt kunnen worden, het volledige lexicon van afbeeldingen voor velen nog steeds te verwarrend is om nauwkeurig te gebruiken. "Er zijn veel emoji’s en van veel weten we niet eens wat ze betekenen, en mensen kunnen ze gemakkelijk verkeerd interpreteren," Boutet zei:. "We kijken naar de ontwikkeling van nieuwe emoji’s die emoties op een meer consistente en nauwkeurige manier overbrengen, die gezichtsuitdrukkingen van emoties beter nabootsen en het lexicon van emoji’s verminderen, wat vooral nuttig kan zijn voor minder technisch onderlegde oudere volwassenen."

Je sarcastische opmerkingen worden waarschijnlijk ook verkeerd begrepen.

Boutet benadrukte dat de bevindingen laten zien dat wat een onschuldige toevoeging aan je bericht lijkt, veel grotere implicaties zou moeten hebben, simpelweg omdat de iconen veel aan de verbeelding kunnen overlaten. "Je moet niet denken dat emoji’s een schattig klein ding zijn dat je in een sms-bericht toevoegt en dat het geen gevolgen heeft voor je interactie. Emoji’s hebben grote gevolgen en een sterke impact op hoe je sms zal worden geïnterpreteerd en hoe je zal worden waargenomen," ze zeiden.

Maar het was niet alleen de warmte van de persoon die in de war kon raken door het verkeerde type smiley-pictogram te gebruiken. Uit het onderzoek bleek ook dat andere beoogde berichten vaak werden gemist, afhankelijk van hoe mensen de tekst lezen. "We ontdekten ook dat bepaalde soorten berichten moeilijker over te brengen waren; mensen hebben veel problemen met het interpreteren van berichten die bedoeld zijn om ironie of sarcasme over te brengen," Boutet zei:. En voor meer informatie over zaken die misschien beter willen communiceren, ga naar Deze online winkel heeft de slechtste klantenservice in Amerika.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie