Als U Covid Heeft Gehad, Moet U Hiervoor Worden Gescreend

Herstellen van COVID is niet voor iedereen even makkelijk. Het virus kan wekenlang symptomen veroorzaken, waardoor sommigen thuis moeten worstelen totdat het voorbij is, zelfs als ziekenhuisopname niet nodig is. En de strijd is misschien nog niet voorbij als uw symptomen verdwijnen. Sommige patiënten kunnen maandenlang met secundaire symptomen worden opgezadeld – een fenomeen dat bekend staat als: "lang COVID"-en het virus kan ook lastige schade aan verschillende delen van uw lichaam veroorzaken. Volgens een nieuwe studie, als je COVID hebt gehad, wil je misschien worden gescreend op een bepaald gezondheidsprobleem. Lees verder om meer te weten te komen over dit verrassende gezondheidsprobleem en voor meer informatie over langdurige COVID, Dr. Fauci zegt dat dit de COVID-symptomen zijn die niet verdwijnen.

Als u COVID heeft gehad, moet u worden gescreend op oogletsel.

Oogarts analyseert de resultaten van examens in een monitor

Franse onderzoekers beoordeelden de MRI-scans van 129 COVID-patiënten tussen 4 maart en 1 mei vorig jaar en publiceerden hun bevindingen in februari. 16 in het tijdschrift Radiology. Volgens de studie ontdekten ze dat 7 procent van de patiënten onregelmatigheden aan de achterkant van hun ogen had. De onregelmatigheden van de patiënten varieerden van één tot meerdere knobbeltjes, dit zijn abnormale gezwellen of knobbels. "Onze gegevens ondersteunen de noodzaak van screening en follow-up van patiënten om een ​​passende behandeling te bieden en de behandeling van mogelijk ernstige ofiologische manifestaties te verbeteren," de auteurs zeiden:. En voor meer zorgen over het coronavirus om op te letten: als u ouder bent dan 65, kunt u dit COVID-symptoom missen, zegt onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden specifiek ernstige COVID-patiënten.

Mannelijke en vrouwelijke artsen bespreken terwijl ze op de ICU staan. Zorgmedewerkers zijn beschermende werkkleding. Ze zijn in het ziekenhuis

De onderzoekers richtten zich op COVID-patiënten die zich presenteerden met ernstige vormen van het virus. Van de patiënten die werden gevonden met oogonregelmatigheden, hadden ze op één na allemaal tijd op de IC doorgebracht terwijl ze werden behandeld voor COVID. En op twee na werden alle patiënten in de "buikligging," dat is waar een patiënt met zijn gezicht naar beneden op zijn buik wordt gelegd. Deze positie helpt de hoeveelheid zuurstof die aan de onderkant en achterkant van de longen wordt afgegeven te verhogen, wat de zuurstofstroom bij COVID-patiënten verbetert, volgens Medline. Helaas, volgens de Franse onderzoekers, kan de verhoogde druk die deze positie in de ogen creëert een verklaring zijn voor de resulterende oogbeschadiging. En voor meer informatie over ernstige gevallen van coronavirus: als u dit in uw bloed heeft, bent u mogelijk veilig voor ernstige COVID.

Onderzoekers zeggen dat de oogbeschadiging ook het gevolg kan zijn van wijdverbreide bloedstolling.

Een arts onderzoekt een flesje met een bloedmonster in haar hand

De buikligging is echter slechts één verklaring, aangezien twee van de patiënten die oogafwijkingen vertoonden niet in deze houding werden geplaatst. Een andere theorie die door de onderzoekers wordt gepresenteerd, is dat deze oogbeschadiging wordt veroorzaakt door bloedstolling. Volgens de studie richt SARS-CoV-2, het virus achter COVID-19, zich met name op en hecht zich aan ACE2-receptoren, die veel voorkomen in het netvlies van het oog en verantwoordelijk zijn voor het reguleren van ontstekingen en bloedschade. Het virus onderdrukt deze receptoren, die op hun beurt, "kan de ontwikkeling van retinale ischemie veroorzaken," waar bloedvaten beschadigd of verstopt zijn, waardoor de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die naar het netvlies worden gestuurd wordt verminderd om het goed te laten functioneren.

"Wanneer een virus in de bloedbaan terechtkomt, raken de bloedvaten verstopt, wat een ontstekingsreactie veroorzaakt, die de oogbaan kan beïnvloeden," Claudia F.E. Kirsch, MD, afdelingshoofd voor neuroradiologie bij Northwell Health in New York, legde uit aan Healthline:. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Deze onregelmatigheden kunnen leiden tot blindheid als ze niet worden behandeld.

Oogarts controleert het oog van de patiënt terwijl Covid zich verspreidt

Hoewel onderzoekers niet precies weten wat oogletsel veroorzaakt bij ernstige COVID-patiënten, weten ze wel dat patiënten moeten worden gescreend op dit gezondheidsprobleem. Indien onbehandeld, kunnen deze oogafwijkingen leiden tot blindheid. Volgens de studie hadden alle getroffen patiënten knobbeltjes in het maculaire gebied, het deel van het oog dat verantwoordelijk is voor het centrale zicht waardoor mensen duidelijk voor zichzelf kunnen zien.

"De oogproblemen die we hebben gevonden, kunnen mogelijk zeer ernstig zijn omdat ze voorkomen in de … maculaire regio, de regio die verantwoordelijk is voor ons helder zicht en het vermogen om fijne details te zien," Augustin Lecler, MD, de hoofdauteur van de studie en een universitair hoofddocent aan de Universiteit van Parijs, vertelde WordsSideKick.com. "Als dit aanhoudt, kan dit mogelijk leiden tot ernstig verlies van het gezichtsvermogen of zelfs blindheid." En voor meer mogelijke complicaties door het coronavirus: als u deze gewoonte heeft, zullen uw COVID-symptomen erger zijn.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie