Als U Deze Otc-Medicatie Gebruikt, Stop Dan Nu, Zegt De Fda:

De recente ontdekking dat één specifiek type neusspray dodelijk kan zijn COVID misschien heb je zin om naar de drogisterij te gaan en een flesje voor jezelf te kopen?. U moet echter voorzichtig zijn met de formule die u koopt, nu een populaire neusspray is teruggeroepen vanwege een soort besmetting die kan leiden tot ernstige infecties of zelfs de dood. Lees verder om te ontdekken of de fles die u thuis heeft uw gezondheid in gevaar kan brengen. En als je op veilig wilt spelen: als je dit op je masker ziet, zegt de FDA, gooi het dan meteen weg.

De FDA heeft de terugroepactie aangekondigd vanwege besmetting met gist.

Vrouw die neusspray gebruikt voor haar verkoudheid

Hoewel gist, in vele vormen, onschadelijk kan zijn, kan het ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken wanneer het rechtstreeks in de neusholte wordt toegediend. op februari. Op 10 oktober kondigde de Food and Drug Administration (FDA) de terugroeping aan van ManukaGuard Allercleanse neusspray vanwege gistbesmetting. Volgens het terugroepbericht moet iedereen met het betrokken product onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan.

De aangetaste neusspray heeft UPC 858631002128 en lot #2010045 op de doos gedrukt en heeft een houdbaarheidsdatum van 10/2023. En als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, als u deze veel voorkomende ziekte heeft gehad, is de kans groter dat u sterft aan COVID.

De besmetting kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij verder gezonde mensen.

30 iets vrouw ziek thuis op de bank

Hoewel de fabrikant van ManukaGuard, NDAL MFG INC, op het moment van de terugroepactie geen meldingen had ontvangen van iemand met ernstige complicaties in verband met het gebruik van het product, zegt de FDA dat zelfs gezonde personen ernstige reacties kunnen krijgen als ze besluiten de neusspray te gebruiken. Volgens het terugroepbericht kunnen mensen die het product gebruiken, lijden "bijwerkingen die medische of chirurgische ingreep vereisen."

Dit zou niet de eerste keer zijn dat gistbesmetting ernstige gevolgen had – volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in het Journal of Hospital Infection, veroorzaakte een soort gist, bekend als Blastoschizomyces capitatus, ernstige infecties en de dood van twee patiënten in een Spaans ziekenhuis nadat ze consumeerden de opportunistische schimmel samen met melk die ze hadden gekregen?. En voor het laatste terugroepnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Het gebruik ervan kan voor sommigen zelfs fataal zijn.

Een patiënt die lijdt aan COVID-19 wordt verzorgd door een team van artsen en verpleegkundigen op de IC die allemaal beschermende kleding dragen

Hoewel veel vormen van schimmelinfecties kunnen worden behandeld met antischimmelmedicatie, merken de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op dat er momenteel slechts drie soorten antischimmelmedicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik en dat bepaalde soorten schimmels antischimmelresistentie hebben ontwikkeld. De CDC beschrijft de toename van antischimmelresistentie "een groeiende bedreiging," opmerkend dat bepaalde therapieresistente schimmelinfecties "kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder invaliditeit en overlijden."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de FDA zegt dat bij immuungecompromitteerde personen het gebruik van de aangetaste neusspray "kan leiden tot levensbedreigende invasieve schimmelinfecties."

Als je de neusspray in huis hebt, moet je deze terugbrengen of weggooien.

jonge blonde vrouw checkt uit bij een apotheek/Minerva Studio

Distributeurs van de aangetaste neusspray zijn al op de hoogte gebracht van de besmetting van het product en zouden het uit de schappen moeten halen als ze dat nog niet hebben gedaan. Als u echter een fles in huis heeft, raadt de FDA u aan deze weg te gooien of terug te brengen naar de winkel waar u deze hebt gekocht.

Als u nadelige effecten ondervindt van het gebruik ervan, stelt de FDA voor om contact op te nemen met een arts. U kunt ook contact opnemen met de fabrikant van de neusspray om uw zorgen kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar SUPPORT@MANUKAGUARD.COM of bellen met 800-916-1220. En als je meer producten voor persoonlijke verzorging wilt laten verdwijnen, zegt de FDA dat als je dit gebruikt om te ontspannen, onmiddellijk moet stoppen.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie