Als U Dit Bij Uw Vis Opmerkt, Eet Het Dan Niet, Zeggen Experts:

Net als gevogelte is vis een magere, caloriearme eiwitbron en een gezonde aanvulling op uw dieet. Maar nog meer dan andere soorten vlees, hangen de voordelen van vis af van de versheid ervan. Krijg een slechte snee kabeljauw en geen enkele hoeveelheid omega-3’s is de maagklachten waard?.

Daarom is het zo essentieel om de tekenen te kennen die u zullen helpen een gebrek aan versheid in vis te herkennen. Experts zeggen in het bijzonder dat er één dode weggeefactie is dat uw vis over zijn hoogtepunt heen is – en dat deze zelfs besmet kan zijn met schadelijke bacteriën of parasieten. Lees verder om erachter te komen waar u op moet letten bij uw vissen als u ernstige ziekten wilt voorkomen.

 Als je dit op je eieren ziet, gooi ze dan onmiddellijk weg, zeggen experts:.

Eet nooit vis als je merkt dat hij troebele ogen heeft.

twee rauwe hele vissen op houten snijplank/Alexander Raths

Als je naar je bord kijkt en merkt dat de ogen van je vissen helemaal wit, troebel of ondoorzichtig zijn, zeggen experts dat je het onmiddellijk moet weggooien. "Koop een vis altijd met de kop zodat je de ogen kunt controleren; ze moeten helder en uitpuilend zijn," adviseert New York Magazine.

Troebele ogen kunnen het gevolg zijn van een slechte waterkwaliteit, bacteriële of parasitaire opbouw, voedingstekorten of ouderdom. Bovendien, als een vis met deze aandoening zijn weg naar uw bord heeft gevonden, suggereert dit dat degenen die betrokken zijn bij de toeleveringsketen een product van mindere kwaliteit doorgeven – andere vragen stellen over de versheid van uw maaltijd.

 Als je ouder bent dan 65, eet dan nooit dit soort kaas, zegt Mayo Clinic.

Pas op voor deze andere tekenen van bederf.

Zeevruchtenmix op ijs

Naast het altijd selecteren van een vis met heldere, uitpuilende ogen, kun je ook kijken naar de huid, kieuwen en vlees van de vis om de kwaliteit te bepalen, legt New York Magazine uit.

Begin door zachtjes op de zijkant van de vis te drukken – deze moet terugveren met drijfvermogen, in plaats van een blijvende indruk te behouden. Controleer de kleur van de kieuwen om er zeker van te zijn dat ze rood zijn – paars of bruin duiden op een ouder exemplaar. Scan de weegschaal op pauzes, die erop kunnen wijzen dat de vangst verkeerd is behandeld. En natuurlijk, geef het een vleugje – een verse zeevruchten zou moeten ruiken "zoals de zee." Als het al naar ammoniak ruikt, ga dan naar de heuvels.

En vergeet niet waakzaam te blijven tegen visvergiftiging.

gekookte witte vis/stockcreaties

Naast tekenen van vervagende versheid, moet je ook oppassen dat je besmette vis vermijdt. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legt uit dat er twee hoofdtypen visvergiftiging zijn die je kunt krijgen van besmette zeevruchten: ciguatera-vergiftiging en scombroid-vergiftiging.

Ciguatera-vergiftiging wordt aangetroffen in warmwatervissen die op het rif wonen en heeft de neiging mensen te treffen die naar tropische en subtropische gebieden zijn gereisd. Dankzij de wereldhandel bereiken echter steeds meer met ciguatera besmette vissen onze kusten. Hoewel zeevruchten met ciguatera geen uitgesproken uiterlijk of smaak hebben, kunt u de soorten vis vermijden die het meest geassocieerd worden met de ziekte als u een hoog risico loopt: barracuda, tandbaars, murene, amberjack, zeebaars, steur, papegaaivis , doktersvissen en rode snapper behoren allemaal tot de meest geïnfecteerde.

Scombroid is een ander type visvergiftiging dat optreedt wanneer er te veel histamine ontstaat nadat het niet op de juiste manier is bewaard of geconserveerd. U kunt scombroid en zijn symptomen vermijden door te letten op de veelbetekenende tekens: de CDC zegt dat vissen die besmet zijn met scombroid een "peperig, scherp, zout, smaak," een "bruisend gevoel," of zichtbare tekenen van onvoldoende opslag. 

Als het gaat om visgerelateerde ziekten, lopen sommige mensen een groter risico dan anderen.

jonge man voorovergebogen met buikpijn / Prostock-studio

Hoewel de meesten van ons zonder reden kunnen genieten van de vele voordelen van het eten van vis, lopen sommige mensen een groter risico als ze een bedorven product eten. Jonge kinderen, 65-plussers, zwangere vrouwen of personen met een verzwakt immuunsysteem lopen allemaal een verhoogd risico om een ​​ernstige door voedsel overgedragen ziekte op te lopen. "Bovendien lopen sommige individuen een hoger risico, simpelweg omdat ze aanzienlijk meer vis eten dan anderen," neemt nota van de Environmental Protection Agency (EPA).

Praat met uw arts als u zich zorgen maakt over uw eigen inname van zeevruchten, of als u symptomen van door voedsel overgedragen ziekten opmerkt na het eten van zeevruchten.

 Als u dit merkt tijdens het drinken van wijn, stop dan onmiddellijk, waarschuwen experts.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie