Als U Dit Covid-Symptoom Heeft, Ga Dan Niet Naar Thanksgiving, Zegt Fauci

U hebt waarschijnlijk inmiddels gehoord dat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC); de beste arts voor infectieziekten van het land, Anthony Fauci, MD; en talloze andere medische experts waarschuwen dat het het beste is om deze Thanksgiving thuis te blijven als COVID aantallen blijven stijgen naar recordniveaus. Maar ze weten ook dat sommige mensen nog steeds in de verleiding kunnen komen om een ​​van de meest geliefde feestdagen van het jaar te vieren. In een recent interview met Robert Costa van The Washington Post legde Fauci uit dat: "elk individueel gezin moet… een risico-batenanalyse maken over het risico dat u bereid bent te nemen in termen van reizen en samenkomen in de gebruikelijke warme sfeer van 10, 15, 20 personen tijdens een thuisdiner." Hij herinnerde mensen er ook aan dat de beste optie is om het Thanksgiving-diner te houden "leden van [uw] huishouden." Costa wees er echter op dat het voor Amerikanen nog steeds belangrijk is om "wees waakzaam, zelfs in kleine instellingen" omdat subtiele symptomen kunnen betekenen dat u besmettelijk bent voor leden van uw directe familie of huishouden. Lees verder om te zien welk subtiele teken van COVID Fauci zegt om op de hoogte te zijn, en voor meer informatie over hoe de vakantie ons in de loop van de tijd kan beïnvloeden, ontdek wanneer we zullen weten hoe slecht de Thanksgiving-piek is.

"Het is duidelijk dat de vroege symptomen van de ziekte van COVID-19 sterk lijken op een griepachtig syndroom," Fauci zei. Maar er is één factor in het bijzonder die de twee virussen onderscheidt: anosmie, het verlies van geur.

Hoewel dit oorspronkelijk niet als een coronavirussymptoom werd beschouwd, zei Fauci dat: "veel mensen hebben nu dit merkwaardige verlies van geur en smaak," wanneer besmet met COVID-19. Volgens een in oktober gepubliceerde studie van University College London vertoont 80 procent van de COVID-patiënten een verlies van geur, waardoor het een van de sterkste indicatoren is dat je het virus hebt voordat je zelfs maar wordt getest.

"Onze bevindingen tonen aan dat reuk- en smaakverlies een zeer betrouwbare indicator is dat iemand waarschijnlijk COVID-19 heeft," Rachel Batterham, MD, studieleider van University College London en University College London Hospitals, zei in een verklaring:. "Mensen die merken dat ze minder goed in staat zijn om elke dag huishoudelijke geuren zoals knoflook, koffie en parfums te ruiken, moeten zichzelf isoleren en PCR-tests ondergaan."

Fauci vermeldde vijf andere "verklikker" tekenen dat u het virus zou kunnen krijgen. "Als een van [de volgende] symptomen optreedt, moeten mensen voorzichtig zijn," hij zei. "Blijf thuis, probeer je zo mogelijk te laten testen om te weten of je al dan niet besmet bent."

Hij herhaalde dat "het beste is om thuis te blijven," waarschuwing dat het is "het is beter [om] nu voorzichtig te zijn en uit te kijken naar veel, veel meer [vakanties] in de toekomst dan jezelf of een kwetsbaar lid van je familie of vrienden in gevaar te brengen."

Lees verder voor de andere COVID-symptomen waar Fauci op moet letten, en voor meer informatie over hoe u kunt zien of u het virus heeft, ga naar If You Can’t Smell These 2 Things, You May Have COVID.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Koorts

Terwijl Fauci koorts noemde als een duidelijk teken, waarschuwde hij dat het geen faalveilige indicator is. "Ik denk niet dat je op koorts hoeft te vertrouwen – dat als je geen koorts hebt, je in orde bent. Omdat veel mensen in de zeer vroege periode geen koorts hebben," Fauci zei. En voor meer recente COVID-ontwikkelingen, bekijk Dit zijn de bijwerkingen van het COVID-vaccin waar artsen zich zorgen over maken.

2 Keelpijn

Jonge man met een zere keel

Het tweede subtiele teken? "Zoiets als een zere keel, een soort van krassend gevoel," Fauci waarschuwde. Een zere keel wordt door de CDC vermeld als een van de belangrijkste symptomen van COVID-19.

3 Congestie

veel voorkomende ziekte

Uit een vroeg rapport uit China bleek dat verstopte neus in slechts 4 maanden aanwezig was.8 procent van de COVID-19-patiënten, maar Fauci zei "wat volheid in uw bovenste luchtwegen" kan een teken zijn dat er iets broeit. En voor meer regelmatige updates over het coronavirus, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Spierpijn

Vrouw wrijven pijnlijke rug

Spierpijn is een ander belangrijk teken van COVID, vooral in combinatie met de andere symptomen. Een zelfgeorganiseerde groep coronaviruspatiënten in de Body Politic COVID-19 Support Group heeft een enquête gehouden over het scala aan symptomen dat ze ervoeren. Hun bevindingen toonden aan dat 83.5 procent van de patiënten had een of andere vorm van pijn in het lichaam.

5 Vermoeidheid

Een oudere vrouw ligt in bed en bedekt haar ogen met haar arm omdat ze vermoeid is

Fauci adviseerde mensen om waakzaam te zijn en mogelijke waarschuwingen van hun lichaam, waaronder vermoeidheid, niet te negeren, wat gemakkelijk kan worden toegeschreven aan andere problemen. "Als iemand binnenkomt en zegt: ‘Weet je, ik voel me vandaag een beetje belazerd… ik voel me een beetje pijnlijk’, dan is dat een verklikkersignaal," hij zei. En voor meer informatie over het laatste nieuws over COVID-19 in uw regio, leest u hoe erg de COVID-uitbraak in uw land is.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie