Als U Dit Doet, Wordt De Meest Voorkomende Bijwerking Van Een Vaccin Erger, Waarschuwen Experts:

Het is geen geheim dat sommige mensen die de Covid-vaccin ervaar achteraf minder prettige bijwerkingen. De lijst loopt uiteen van vermoeidheid tot koorts en nog veel meer, waarbij de meest voorkomende – die 84 procent van de ontvangers treft – gelokaliseerde pijn of zwelling op de injectieplaats is. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat deze specifieke onaangenaamheid slechts gedeeltelijk de schuld is van het vaccin. Experts zeggen dat velen van ons, in een poging om het beter te maken, iets doen dat de pijn verlengt: het beperken van beweging in de arm. Lees verder voor meer informatie over deze veelgemaakte fout, en voor een essentiële update van het vaccin, doe dit niet tot een maand na uw COVID-vaccin, waarschuwen experts.

Als uw arm pijnlijk aanvoelt nadat u een injectie heeft gekregen, is het niet meer dan normaal dat u hem stil wilt houden om verdere opwinding te voorkomen. Maar volgens Allison Agwu, MD, universitair hoofddocent kindergeneeskunde die gespecialiseerd is in infectieziekten bij Johns Hopkins Medicine, zouden we precies het tegenovergestelde moeten doen: de arm vaak bewegen en deze normaal gebruiken.

Agwu vertelde VANDAAG dat wanneer je de COVID-injectie krijgt – of een ander vaccin – je zou moeten "probeer je arm te bewegen," eraan toevoegend "stil blijven zal de spierpijn alleen maar vergroten." Om deze reden beveelt ze patiënten doorgaans aan om injecties te krijgen in hun dominante arm, die waarschijnlijker zal worden gebruikt voor dagelijkse taken kort na vaccinatie. Door uw beweging te beperken, is de kans groter dat het vaccin langer op één plek geconcentreerd blijft, wat bijdraagt ​​aan uw ongemak na de injectie.

Gelukkig kun je iets doen aan die onaangename pijn. Naast hun aanbeveling om "gebruik of oefen de arm," de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stelt voor om een "schoon, koel, nat washandje" om de injectieplaats te kalmeren.  Dit kan het gebied verdoven en zwelling verminderen, als u die heeft. Als de pijn dieper in de spier voelt, of als de pijn een gevoel van beklemming veroorzaakt, kan een warm kompres ook helpen die spieren te ontspannen, zeggen experts. Als u op zoek bent naar meer manieren om de bijwerkingen van het COVID-vaccin te compenseren, lees dan verder voor tips waardoor u zich op uw best voelt. En voor meer informatie over het vaccin, Dr. Fauci heeft zojuist bevestigd dat je dit kunt doen nadat je bent gevaccineerd.

1 Houd aspirine of paracetamol bij de hand.

Pillen van aspirine en advil op witte achtergrondbetaalfoto /

Een andere eenvoudige manier om die pijn in je arm te bestrijden, is door een aspirine of paracetamol te pakken. Experts hebben gesuggereerd dat u voorafgaand aan de prik geen vrij verkrijgbare pijnstillers gebruikt, maar daarna is het een eerlijk spel als u eerst met uw arts heeft gesproken.

Als u na uw vaccinatie koorts of hoofdpijn heeft, zou dit ook moeten helpen om die symptomen te verlichten. En voor meer vaccinnieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd, kunt u zich aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Wis je schema als je kunt.

Kalender omcirkeld voor COVID-vaccin

Vermoeidheid is een veelvoorkomende bijwerking na het vaccin – en een die veel vaker voorkomt na de tweede dosis – dus als je de flexibiliteit hebt, is het de moeite waard om je prik rond een vrije dag te plannen.

Infectieziekte-epidemioloog Saskia Popescu, PhD, tweette onlangs over haar eigen bijwerkingen van het vaccin en beschreef ze beknopt als "niet leuk." Zou ze het nog een keer doen, vroeg ze zich retorisch af?? "Natuurlijk," ze heeft geantwoord. Maar door haar eigen ervaring herkende ze de fysieke eisen die het vaccin stelt aan sommige individuen. "We moeten ervoor zorgen dat mensen de mogelijkheid hebben om vrij te nemen na de opname," Popescu concludeerde:. En voor meer deskundig advies over het vaccin, Dr. Fauci zegt dat je dit niet moet doen na je eerste COVID-shot.

3 Zorg voor een goede nachtrust.

Bijgesneden opname van een jonge man die in zijn bed slaapt

Een goede nachtrust krijgen voordat het COVID-vaccin je helpt om latere vermoeidheid of ongemak te compenseren, zegt Kannan Ramar, MBBS, MD, president van de American Academy of Sleep Medicine. Hij voegt eraan toe dat het zelfs kan helpen om je immuunrespons op het vaccin zelf te versterken.

Terwijl onderzoekers nog een formeel onderzoek moeten uitvoeren naar het verband tussen slaap en het COVID-vaccin specifiek, "we hebben gegevens om te ondersteunen dat een goede nachtrust – zowel vanuit kwantiteits- als kwaliteitsperspectief – het immuunsysteem opbouwt en verbetert, zowel aangeboren als verworven. Ik denk dat je het ook gemakkelijk kunt extrapoleren naar de COVID-19-vaccinaties," Ramar zegt:.

4 Blijf gehydrateerd.

Shot van een paar die samen thuis glazen water drinken

Experts zeggen dat uitdroging de bijwerkingen van uw vaccinatie aanzienlijk kan verergeren, waaronder hoofdpijn, vermoeidheid, koorts en spierpijn. Zorg ervoor dat u de dag voorafgaand aan uw vaccin veel drinkt en alcohol vermijdt, wat kan leiden tot een driedubbele klap van uitdroging, kater en bijwerkingen van het vaccin. En voor meer vaccintips, ontdek waarom de CDC zegt dit niet te doen binnen 2 weken na uw COVID-vaccin.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie