Als U Dit Draagt, Kunt U Op Dit Moment 10 Pond Verliezen, Blijkt Uit Onderzoek

Afvallen is nooit makkelijk. Je kunt weken en weken proberen om wat kilo’s kwijt te raken door te veranderen wat je eet of meer water te drinken, maar nog steeds niet de resultaten zien die je zoekt. Volgens nieuw onderzoek kan dat zijn omdat je een sleutelfactor mist in je reis naar gewichtsverlies die een groot verschil kan maken. Een nieuwe studie van de Universiteit van Minnesota heeft aangetoond dat het dragen van één ding in het bijzonder mensen heeft geholpen om snel gemiddeld 10 pond af te vallen. Lees verder om erachter te komen wat je nodig hebt om je afslankprogramma een kickstart te geven, en voor meer manieren om die kilo’s kwijt te raken, kan dit ene ding je helpen 20 procent van je lichaamsgewicht te laten vallen.

Uit de nieuwe studie bleek dat het dragen van fitnesstrackers je kan helpen om af te vallen.

De onderzoekers van de Universiteit van Minnesota analyseerden 31 klinische onderzoeken die het gebruik van fitnesstrackers en stappentellers voor gewichtsverlies evalueerden, en publiceerden hun bevindingen op 17 maart in de British Journal of Sports Medicine. De studie omvatte gegevens van 2.268 mensen met overgewicht of de diagnose obesitas tussen 2007 en 2020.

Elke proef instrueerde de deelnemers om doelen te stellen en te bereiken op basis van stappen per dag of om een ​​aanbevolen wekelijks minimum van 150 minuten van matige tot krachtige fysieke activiteit te bereiken, zoals stevig wandelen. Volgens de bevindingen van het onderzoek verloren deelnemers die in de loop van 12 weken stappentellers en versnellingsmeters van onderzoekskwaliteit gebruikten gemiddeld 10 pond, terwijl deelnemers die in de handel verkrijgbare fitnesstrackers droegen nog steeds gemiddeld iets meer dan 6 pond verloren. En voor meer informatie over hoe u uw welzijn kunt meten: als u dit niet in 90 seconden kunt doen, is uw hart in gevaar, zegt onderzoek.

In het onderzoek werden zeven populaire fitnesstrackers gebruikt.

Jonge sportman die fitnesstracker bekijkt

Terwijl deelnemers die tools van onderzoekskwaliteit gebruikten, gemiddeld het meeste gewicht verloren, heeft het publiek daar niet per se toegang toe. Er zijn echter veel draagbare fitnesstrackers beschikbaar voor consumenten om te kopen, merken de onderzoekers op. Degenen die in het onderzoek werden gebruikt, waren bijvoorbeeld Fitbit, SenseWear, Armband, Jawbone, Polar smartwatches, Samsung Charm FitMeter en Withings Pulse.

"Hoewel zowel commerciële als onderzoeksgerichte apparaten effectief waren voor gewichtsbeheersing, zijn commerciële wearables zoals de Fitbit betaalbaar, gemakkelijk toegankelijk en, op basis van onze bevindingen, geen andere componenten nodig om effectief te zijn," studie co-auteur D.J. McDonough, PhD, vertelde UPI. En voor meer up-to-date gezondheidsnieuws en tips die rechtstreeks in uw inbox worden bezorgd, kunt u zich aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Als u naast een fitnesstracker nog andere wijzigingen doorbrengt, kunt u uw gezondheid verder verbeteren.

zwangere vrouw die thuis gezond voedsel eet

In het onderzoek resulteerden zowel de fitnesstrackers als de stappentellers in een gemiddelde vermindering van twee punten in de Body Mass Index (BMI) – een meetwaarde die wordt bepaald door uw gewicht in kilogrammen gedeeld door het kwadraat van uw lengte in meters. Maar het combineren van de trackers met andere componenten, zoals counseling of het aanbrengen van veranderingen in het dieet, leidde tot een BMI-verlaging van 3 .4 gemiddeld.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt een BMI van 25 tot minder dan 30 als overgewicht beschouwd, terwijl een BMI van 30 of hoger binnen het obesitasbereik valt en een BMI van 40 of hoger wordt gecategoriseerd als ernstig zwaarlijvig. De CDC merkt op dat de prevalentie van obesitas in de V.S.S. is 42.4 procent, en 9.2 procent van de Amerikanen is ernstig zwaarlijvig. Deze statistieken zijn de afgelopen 20 jaar aanzienlijk gestegen: de prevalentie van obesitas was 30.5 procent in 2000, terwijl ernstige obesitas 4 was.7 procent. En voor meer informatie over wat er achter uw gewichtstoename zou kunnen zitten, bekijk de 13 verrassende dingen die ertoe kunnen leiden dat u aankomt, zeggen artsen.

5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht verliezen kan een groot verschil maken.

Vrouw controleert kilo's die op de weegschaal komen - zelfzorg en lichaamspositiviteitsconcept - warme gloed aan de linkerkant

Zoals de CDC stelt, lopen mensen met obesitas een verhoogd risico op veel ernstige ziekten en gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hartaandoeningen, beroertes en sommige soorten kanker. Maar de onderzoekers merken op dat zelfs "bescheiden afname van het lichaamsgewicht" van slechts 5 tot 10 procent "vermindert gezondheidsrisico’s die samenhangen met overgewicht, obesitas en bijbehorende chronische ziekten." En voor meer gezondheidsproblemen om op te letten, moet u uw lever laten controleren als u dit ’s nachts voelt, zeggen artsen.

Geef een reactie