Als U Dit In Uw Koelkast Laat Liggen, Kan Uw Eten Slecht Worden, Waarschuwt Een Expert

De koelkast is je goedmaker als je je maaltijd niet op kunt eten en deze voor een andere dag wilt bewaren, maar we komen niet altijd zo snel aan die restjes als we hadden gehoopt. Zelfs als je iemand bent die er prat op gaat de koelkast sprankelend schoon te houden, zal hij onvermijdelijk onderhevig zijn aan morsen en voedsel dat over zijn hoogtepunt heen is. Maar onderhoud is belangrijk – experts waarschuwen dat het niet onderhouden van je koelkast ervoor kan zorgen dat je eten sneller bederft. Lees verder om er zeker van te zijn dat je dit niet in je koelkast laat liggen.

 Eet nooit restjes die al zo lang in de koelkast liggen, waarschuwen experts.

Als u gemorst of bedorven voedsel in uw koelkast laat liggen, kan uw eten bederven.

Koelkast

Katie Sadler, keukenmerkmanager bij Whirlpool, vertelde The Washington Post dat het schoonhouden van je koelkast niet alleen om esthetiek gaat, het is ook essentieel om je te beschermen. Ze waarschuwt dat het laten bederven van gemorste etenswaren of bedorven etenswaren in je koelkast kan leiden tot bederven. Volgens General Electric (GE), "Schimmelsporen reizen van het ene voedsel naar het andere en kunnen op oppervlakken van de koelkast leven." Volgens Sadler kunnen geuren van deze voedingsmiddelen zelfs in uw vriezer druppelen, omdat de twee compartimenten vaak de luchtstroom delen.

"Veeg druppels en plassen weg als je ze ziet," Carolyn Forte, directeur van het laboratorium voor huishoudelijke apparaten en schoonmaakproducten van het Good Housekeeping Institute, vertelde The Washington Post. "Was een lade of deurbak of plank als deze plakkerig of bevlekt is, en je blijft een grote puinhoop voor." Ze waarschuwt ook dat je regelmatig de koelkast moet inventariseren om er zeker van te zijn dat je voedsel dat er te lang in heeft gelegen niet vergeet.

 Maak hier nooit je aanrecht mee schoon, waarschuwen experts.

Ruim gemorste vloeistoffen meteen op.

Stel het opruimen van een lekkage in uw koelkast nooit uit tot later, ook al lijkt het onschuldig. de U.S. Ministerie van Landbouw (USDA) beveelt aan dat u: "verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk" en grondig met warm zeepsop, en daarna afspoelen. De gevaren van eten stoppen natuurlijk niet bij je koelkast. De USDA zegt ook dat je zou moeten "veeg kleverige containers, samen met kruimels en morsen op uw voorraadkastplanken af ​​met allesreiniger, azijn of warme zeep en water" om extra veilig te zijn.

Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen in je koelkast.

koelkast schoonmaken

Hoewel het misschien intuïtief lijkt om de binnenkant van je koelkast te schrobben met schoonmaakproducten, waarschuwt de USDA hiertegen. Het bureau merkt op dat "hierdoor kunnen chemische dampen/smaken in uw voedsel en ijsblokjes terechtkomen en deze onveilig maken om te eten." Niet alleen kan het gebruik van deze producten in je koelkast gevaarlijk zijn, maar ze kunnen ook cosmetische schade aan je apparaat aanrichten, waarschuwt Sadler.

Als u probeert een geur of een hardnekkige lekkage kwijt te raken, raadt de USDA aan een specifiek brouwsel te gebruiken. Het bureau stelt voor dat je een eetlepel bleekmiddel combineert met een liter water en de substantie vervolgens gebruikt om de oppervlakken in de koelkast af te vegen. Als je klaar bent met schoonmaken, moet je de deuren van de koelkast minimaal 15 minuten open laten staan ​​om te luchten.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer advies dat rechtstreeks in uw inbox wordt afgeleverd.

U moet uw koelkast minstens twee keer per jaar grondig reinigen.

vrouw schoonmaak koelkast

Volgens Sadler moet je ongeveer elke zes maanden je koelkast grondig schoonmaken. Een diepe reiniging houdt in dat de koelkast volledig wordt geleegd en uitgeschakeld. Haal de planken en laden uit de koelkast en was ze op kamertemperatuur, zodat ze niet barsten als ze met heet water worden geraakt. Was alle onderdelen met een mild reinigingsmiddel en water, spoel ze daarna af en droog ze af.

 Als je dit op een barbecue ziet, eet het dan niet, zegt CDC in een nieuwe waarschuwing.

Geef een reactie