Als U Dit In Uw Tuin Gebruikt, Stop Dan Nu, Zeggen De Autoriteiten:

Met stijgende temperaturen over de U.S., veel mensen maken zich klaar om hun grills af te stoffen, hun terrasmeubilair uit te breken en hun zwembaden te verwarmen en klaar te maken om te zwemmen. Helaas, als je een bepaald apparaat in je achtertuin gebruikt, kan je zwemseizoen dit jaar worden afgebroken – en loop je mogelijk ook het risico op ernstig letsel. Lees verder om te ontdekken of u zich nu zou moeten voorbereiden om dit nietje in de achtertuin te dumpen. En voor meer veiligheidsrisico’s in de zomer om uit de buurt te blijven, heeft dit ijsmerk net 100 van zijn producten teruggeroepen.

Pentair Water Pool and Spa roept 16 van zijn modellen zwembadverwarming terug.

persoon die de zwembadtemperatuur test/Ipek Morel

Op 28 april kondigde de Consumer Product Safety Commission (CPSC) de terugroepactie aan van meer dan 4.700 StaRite- en Mastertemp-zwembadverwarmers die in de V.S.S. en Canada. De betrokken zwembadverwarmers zijn de HTR 250 Mastertemp LP, HTR 250 Mastertemp NA, HTR 300 Mastertemp NA, HTR 400 Mastertemp ND, HTR 400 Mastertemp LP, HTR 400 Mastertemp NA, HTR 400NG Mastertemp HD Asme, HTR MT 250LP Special Packing EC, HTR Modellen MT 250NA Special Packing EC, HTR MT 400LP Special Packing EC, Pool Htr 33K LP, Pool Htr 33K Nat Gas, Pool Htr 400K LP, Pool Htr 400K Nat Gas, Pool Htr HD 200K NA en Pool HTR HD 333K NA.

De teruggeroepen zwembadverwarmers werden geproduceerd tussen dec. 22, 2020 en jan. 6, 2021. Deze informatie, samen met het modelnummer van het apparaat, bevindt zich op een sticker die is aangebracht op de teruggeroepen zwembadverwarmers, die ook het serienummer van het apparaat draagt. En voor het laatste nieuws over gezondheid en veiligheid, rechtstreeks in uw inbox, meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De teruggeroepen zwembadverwarmers kunnen een ernstig veiligheidsrisico vormen.

persoon wikkelt verbrande hand in gaas / Girlgirl

Volgens het terugroepbericht kunnen de betrokken zwembadverwarmers een brandgevaar opleveren voor personen die ze hebben. Een defecte verbinding binnen de teruggeroepen kachels "kan het brandbare lucht-gasmengsel lekken, waardoor brandgevaar ontstaat," de CPSC legt uit:.

Defecte zwembadverwarmers waren in het verleden verantwoordelijk voor grote schade. In 2013 raakte een medewerker van een Sport Chalet-winkel in La Cañada Flintridge, Californië, ernstig gewond toen een zwembadverwarming in de sportwinkel ontplofte na een gaslek, meldt de Los Angeles Times. Op het moment van de terugroepactie waren er geen verwondingen gemeld in verband met de teruggeroepen Pentair-zwembadverwarmers.

De apparaten kunnen worden gerepareerd.

man repareert zwembadverwarming/B Grootboek

Als u een van de teruggeroepen zwembadverwarmers in uw huis heeft, raadt de CPSC u aan om deze onmiddellijk niet meer te gebruiken. Klanten kunnen tussen 8.00 uur en 8.00 uur contact opnemen met Pentair Water Pool and Spa op 800-831-7133.m. en 19:30 uur.m. op weekdagen om een ​​reparatie te starten, of bezoek de pagina over zwembadverwarmers van de Pentair-website en klik op de "Aanvullende bronnen" sectie. En als je jezelf wilt beschermen, weet dan dat de CDC je waarschuwt om niets te eten dat door dit bedrijf is gemaakt.

Dit zijn niet de enige grote terugroepacties van zwembadverwarming dit jaar.

zwembad gesloten teken/llapas

Dit is niet de eerste keer dat een populaire zwembadverwarmer in 2021 van de markt wordt gehaald. Begin april kondigde Fluidra Group Australia de terugroepactie aan van zijn modelnummer 200 en 400 ICI Natural & LPG-gasverwarmers en het modelnummer 250, 350 en 450 Viron eVo Natural & LPG-gaskachels vanwege een soortgelijk defect. De teruggeroepen kachels, die tussen december. 1, 2012 en okt. 26, 2020, waren beschikbaar voor aankoop zowel in Australië als in het buitenland.

Het bedrijf merkte op dat door een defect in de motor van de verwarming water in het mechanisme kan komen. "Dit kan leiden tot oververhitting en vonken in de relais en ertoe leiden dat de kunststof behuizing van de ontstekingsmodule vlam vat," evenals het mogelijk inschakelen van de verwarming wanneer deze in een uit-stand staat, legt het terugroepbericht uit:. Personen die in het bezit zijn van deze heaters kunnen contact opnemen met anz.productrecall@fluidra.com of bezoek de terugroepsite van AstralPools voor meer informatie. En om meer veiligheidsrisico’s te vermijden: als u dit gebruikt om koffie te zetten, stop dan onmiddellijk, waarschuwen experts.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie