Als U Dit Medicijn Gebruikt, Stop Dan Onmiddellijk, Zegt De Fda:

Een nieuw recept van uw arts krijgen kan zowel een opluchting als zenuwslopend zijn. Hoewel je hoopt dat het zal helpen bij de aandoening die het zou moeten behandelen, kun je ook nerveus worden over de mogelijke bijwerkingen van je nieuwe medicatie. Bij één bepaald medicijn hebben de voorschrijvers extra reden tot zorg, nu de U.S. Voedsel & Drug Administration (FDA) beveelt aan dat iedereen die het gebruikt onmiddellijk stopt vanwege het gezondheidsrisico dat het met zich meebrengt. Lees verder om erachter te komen of uw medicatie u in gevaar kan brengen.

Als u dit medicijn neemt, bel dan nu uw arts, zegt de FDA.

Een medicijn dat wordt gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen, wordt teruggeroepen.

twee flessen firvanq en kartonnen doos tegen zwarte achtergrondMet dank aan Azurity Pharmaceuticals

op sept. 8, kondigde de FDA aan dat Azurity Pharmaceuticals, Inc. roept vrijwillig 2.751 kits van Firvanq 50 mg/ml terug uit lotnummer 21035. De medicatie, gebruikt voor de behandeling van diarree geassocieerd met Clostridium difficile en enterocolitis geassocieerd met Staphylococcus aureus, kan worden geïdentificeerd door NDC-nummer 65628-206-05, UPC-nummer 3 65628 206005 1 en vervaldatum 2022-07-31.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste terugroepnieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt afgeleverd.

De medicatiekits bevatten het verkeerde verdunningsmiddel.

amberkleurige fles met spuit vol met vloeibare medicatie/Elena Elisseeva

Firvanq-kits zouden Vancomycin Hydrochloride, USP-poeder en een verdunningsmiddel met druivensmaak moeten bevatten.

De Firvanq-kits in de teruggeroepen partij gaan vergezeld van een fles First Omeprazol, een medicijn dat wordt gebruikt om overproductie van zuur in de maag te behandelen, in plaats van het juiste verdunningsmiddel.

Volgens Azurity Pharmaceuticals kan het opnemen van het verkeerde verdunningsmiddel in de kits een ernstig gezondheidsrisico vormen voor personen die het teruggeroepen Firvanq-lot gebruiken.

De opname van omeprazol kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

jonge man voorovergebogen met buikpijn / Prostock-studio

Azurity Pharmaceuticals legt uit dat het opnemen van het verkeerde verdunningsmiddel "zou kunnen leiden tot doses hoger of lager dan aanbevolen op het etiket."

Ze voegen eraan toe dat er is "redelijke waarschijnlijkheid" dat deze onjuiste doses tot een hele reeks problemen kunnen leiden, waaronder: "aanhoudende diarree geassocieerd met uitdroging en elektrolytafwijkingen, herhaling van Clostridium difficile (C. difficile) infectie, de progressie tot ernstige colitis, colonperforatie waarvoor colectomie nodig is, en mogelijk overlijden," het bedrijf legt uit.

Vooral personen met een gecompromitteerd immuunsysteem en oudere volwassenen lopen een bijzonder risico op complicaties, hoewel op het moment dat de terugroepactie werd aangekondigd, er geen bijwerkingen waren gemeld die verband hielden met het gebruik van de betreffende medicatie.

Als u de teruggeroepen medicatie thuis heeft, gebruik deze dan niet.

vrouw in gesprek met apotheker die een witte fles op recept vasthoudt/Sap Flair

Als u in het bezit bent van een van de teruggeroepen Firvanq-kits en symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met een zorgverlener. Azurity Pharmaceuticals zegt dat iedereen met de teruggeroepen medicatie het gebruik ervan onmiddellijk moet stoppen en moet terugbrengen naar de apotheek of het medische kantoor waar het is gekocht.

Azurity Pharmaceuticals neemt ook contact op met klanten en distributeurs om de terugroeping van de teruggeroepen producten te regelen.

Als u vragen heeft over de terugroepactie, neem dan contact op met Azurity Pharmaceuticals Senior Manager of Customer Services Koral Couch op 781-935-8141 x 119 vanaf 8:30 uur.m. tot 5 p.m. ET of op kcouch@azurity.com op elk moment.

Als u dit populaire medicijn neemt, neem dan nu contact op met uw arts, zegt de FDA.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie