Als U Dit Medicijn Neemt, Stop Dan Nu, Zegt De Fda:

Of u uw antibiotica nu uit de buurt van lichtbronnen houdt of uw insuline in de koelkast bewaart, veel mensen zijn zich er terdege van bewust hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat hun levensondersteunende medicijnen op de juiste manier worden bewaard. Helaas, de U.S. Voedsel & Drug Administration (FDA) adviseert nu personen die een bepaald medicijn hebben voorgeschreven om te stoppen met het gebruik ervan nadat ze hebben ontdekt dat onjuiste bewaarcondities kunnen betekenen dat het een ernstig gezondheidsrisico voor gebruikers vormt. Lees verder om te ontdekken of u van dit medicijn af moet komen en bel nu uw arts.

Als u deze supplementen heeft gekocht, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan, zegt de FDA.

Er zijn twee partijen Atovaquone orale suspensie teruggeroepen.

atovaquon orale doosMet dank aan KVK Tech

op augustus. 6, kondigde de FDA aan dat KVK Tech, Inc. had vrijwillig twee partijen Atovaquon orale suspensie teruggeroepen, USP 750 mg / 5 ml.

De getroffen medicatie wordt geleverd in 8-oz. flessen met kindveilige dop. De flessen in de betrokken partijen zijn verpakt in dozen bedrukt met NDC # 10702-223-21, partijnummers 16653A of 16654A en vervaldatums van december 2022.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief om het laatste gezondheidsnieuws in uw inbox te ontvangen.

De medicatie werd teruggeroepen na klachten van "ongewone korreligheid."

vloeibare medicatie gieten van amberkleurige fles in lepel/voe

Atovaquone orale suspensie, die doorgaans wordt gebruikt voor de behandeling van Pneumocystis jiroveci-pneumonie – een vorm van longontsteking die vaak voorkomt bij personen met hiv – en wordt gebruikt bij de preventie van Pneumocystis jiroveci-pneumonie bij immuungecompromitteerde personen, wordt verondersteld te worden beschermd tegen extreem lage temperaturen.

Het product werd echter teruggeroepen nadat meerdere gebruikers klaagden over het feit dat hun voorschriften ongewoon korrelig waren, wat mogelijk te wijten was aan blootstelling aan lage temperaturen, volgens de terugroepactie.

De medicatie is mogelijk minder effectief geworden.

Jonge vrouw ziek thuisVladimir Vladimirov /

Het is niet alleen de textuur van het medicijn die mogelijk is aangetast door de blootstelling aan temperatuurschommelingen. Volgens de FDA kan blootstelling aan extreem lage temperaturen de smaak, textuur en het uiterlijk van het product beïnvloeden, maar het belangrijkste is dat extreme kou ook de werkzaamheid kan beïnvloeden.

Hoewel fabrikant KVK Tech geen meldingen had ontvangen van problemen met betrekking tot het gebruik van de teruggeroepen medicatie op het moment dat de terugroepactie werd aangekondigd, wordt in het terugroepbericht erkend dat, "Ernstig immuungecompromitteerde patiënten die minder effectief Atovaquon suspensie voor oraal gebruik krijgen, kunnen een ontoereikende behandeling krijgen van ernstige en levensbedreigende infecties."

Als u de teruggeroepen medicatie thuis heeft, gebruik deze dan niet.

man die kartonnen doos overhandigt aan persoon op postkantoor/Guiderom

Als u medicijnen van de teruggeroepen partijen in uw bezit heeft, raadt de FDA-melding u aan om het gebruik ervan nu te stoppen. Het product moet worden teruggestuurd naar fabrikant KVK Tech op 110 Terry Drive, Newtown, PA 18940. Klanten krijgen de kosten van hun medicatie vergoed.

Voor vragen over de terugroepactie kunt u contact opnemen met KVK Tech op 215-579-1842 Ext: 6002 op werkdagen vanaf 8 uur.m. tot 16:30 uur.m. EST of op recall@kvktech.com. Als u de betreffende medicatie heeft ingenomen en denkt dat u bijwerkingen heeft gehad, neem dan contact op met een medische professional.

Als u dit medicijn gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, zegt de FDA.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie