Als U Dit Op Uw Nagels Ziet, Moet U Uw Schildklier Laten Controleren, Zeggen De Artsen:

Of het nu gaat om een ​​hangende nagel of een afgebroken pinknagel, je poetst waarschijnlijk de meeste problemen met je nagels weg als niets meer dan de kleine ergernissen van het leven. Als je echter weet waar je moet kijken, kunnen je nagels de sleutel zijn tot hoe gezond een vitaal onderdeel van je lichaam is. Volgens artsen moet u uw schildklier laten controleren als u iets in het bijzonder op uw nagels ziet. Lees verder om erachter te komen waar u op moet letten en voor meer symptomen waar u op moet letten. Als u dit ’s nachts voelt, moet u uw lever laten controleren, zeggen artsen.

Als je witte verkleuring op je nagels ziet, kan dit een teken zijn van onycholyse.

Onycholyse geïsoleerd op een witte achtergrond. Mechanische schade aan de nagelplaat. Schade aan de nagel na het aanbrengen van schellak of gellak (gellak)

Dearbhaile Collins, PhD, een arts in het Cork University Hospital, zegt dat onycholyse, ook wel Plummer’s nagels genoemd, een veel voorkomende medische aandoening is die "treedt op wanneer de nagels wegtrekken van het nagelbed eronder."

Deze scheiding resulteert meestal in een witte verkleuring. Terwijl je nagel meestal wit wordt "door de aanwezigheid van lucht," Collins merkt op dat je nagel ook bruin of groen kan worden als hij geïnfecteerd is vanwege onycholyse. En voor meer informatie over je nagels, ontdek alles wat je nagels je kunnen vertellen over je gezondheid.

Onycholyse kan een vroege indicatie zijn dat u een schildklieraandoening heeft.

Een vrouw is bij de dokter voor een bezoek aan haar dokter. Ze krijgt een medisch onderzoek en advies voor haar gezondheid. Hier krijgt ze een schildklieronderzoek voor een kankercheck

Een case-review uit 2019, gepubliceerd in The Pan African Medical Journal, heeft vastgesteld dat onychiolyse kan worden geassocieerd met schildklieraandoeningen, met name hyperthyreoïdie. Dit is een aandoening waarbij uw schildklier overactief is en meer schildklierhormonen produceert dan uw lichaam nodig heeft, volgens MedlinePlus. Andere symptomen van hyperthyreoïdie zijn spierzwakte, snelle en onregelmatige hartslag, gewichtsverlies en stemmingswisselingen. "Elke onverklaarde onycholyse zou de arts ertoe moeten aanzetten de cliënt te onderzoeken op asymptomatische hyperthyreoïdie," stellen de onderzoekers in het rapport.

Spencer Kroll, MD, een door het bestuur gecertificeerde specialist in interne geneeskunde, zegt echter dat onycholyse ook het gevolg kan zijn van hypothyreoïdie – wat de tegenovergestelde aandoening is, waarbij uw schildklier onderactief is en niet genoeg schildklierhormonen voor uw lichaam produceert. Als je ook ervaart "onverwachte gewichtstoename, aanzienlijke vermoeidheid, gemiste menstruaties en haarproblemen," je moet je laten controleren op hypothyreoïdie, zegt Kroll. En voor meer informatie over deze vitale klier, kijk eens naar de subtiele tekenen van een schildklierprobleem dat zich in het volle zicht verbergt.

Andere nagelgerelateerde problemen kunnen ook wijzen op schildklieraandoeningen.

vrouw die haar nagellak verwijdert

Leann Poston, MD, een gediplomeerd arts en gezondheidsexpert voor Invigor Medical, zegt dat onycholyse echter niet het enige nagelprobleem is dat verband houdt met schildklieraandoeningen. Naast witte verkleuring, merkt u misschien ook dat uw nagels dik, droog en broos zijn, maar ook afbrokkelen of gemakkelijk breken.

Uw nagels kunnen ook langzamer of sneller gaan groeien dan normaal, en dat zou kunnen: "kromming naar boven vanwege een gezwollen vingertop en verdikte huid rond de nagel," Poston zegt:. En voor meer up-to-date gezondheidstips die rechtstreeks in je inbox worden bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Onbehandelde schildklieraandoeningen kunnen ernstige complicaties veroorzaken.

Oude man voelt zich pijnlijk in de keel

De schildklier beïnvloedt verschillende weefsels en organen door het hele lichaam, wat betekent dat onbehandelde schildklieraandoeningen veel verschillende delen van uw lichaam kunnen aantasten. Mehmet Oz, MD, specialist in cardiothoracaal onderzoek en gastheer van The Dr. Oz Show, zegt dat zowel hyperthyreoïdie als hypothyreoïdie ernstige complicaties kunnen hebben als ze niet worden behandeld?.

Bij hyperthyreoïdie kunt u meer hartproblemen krijgen, "zoals het hebben van een hartritmestoornis die atriale fibrillatie wordt genoemd en die uw risico op een beroerte en congestief hartfalen verhoogt," hij zegt. U kunt ook vatbaarder zijn voor verzwakte botten en voor uitpuilende, rode of gezwollen ogen. Hyperthyreoïdie kan ook leiden tot: "schildklier crisis," wat een zeldzame, maar mogelijk levensbedreigende aandoening is, zegt Oz.

Ondertussen kan hypothyreoïdie ook het hart aantasten en kan het gepaard gaan met een verhoogd risico op hartaandoeningen en hartfalen. Kroll zegt dat "onbehandelde traag werkende schildklieraandoeningen kunnen ook leiden tot ernstige depressie, verminderde mentale toestand, hypothermie en andere symptomen die verband houden met het vertragen van de functie in meerdere organen." En voor meer manieren om je gezondheid te meten: als je dit niet in 90 seconden kunt doen, is je hart in gevaar, zegt onderzoek.

Geef een reactie