Als U Dit Opmerkt Wanneer U Eet, Kan Het Een Vroeg Teken Van Dementie Zijn

Het vooruitzicht om dementie te ontwikkelen is een ontmoedigende gedachte, niet in de laatste plaats omdat degenen die aan de ziekte lijden vaak de symptomen niet herkennen. Cognitieve symptomen zoals geheugenverlies – hoewel centraal in de ziekte – kunnen een diagnose belemmeren door de patiënt gedesoriënteerd te laten en minder snel medische hulp te zoeken. Dat is precies waarom het zo nuttig kan zijn om de vroege symptomen van dementie te kennen die cognitieve achteruitgang vaak voorkomen. Hoewel er momenteel geen remedie is voor deze neurologische aandoening, kan het vroegtijdig opsporen van een probleem u toelaten om zinvolle interventies na te streven om uw symptomen te beheersen.

Dus waar moet je op letten voordat cognitieve symptomen toeslaan?? Experts zeggen dat er één vreemd vroeg teken is dat je kan helpen een probleem te identificeren en de hulp te krijgen die je nodig hebt. Als u dit ene vreemde ding opmerkt tijdens het eten, is het misschien tijd om met uw arts te praten over een screening.

 Als je naar dit ene ding hunkert, kan het een vroeg teken van dementie zijn.

Een metaalachtige smaak in je mond hebben als je eet, kan een teken zijn van dementie.

niet-herkende vrouw die gezond zelfgemaakt ontbijt met salade eet bij binnenplaatstuin

Experts zeggen dat het hebben van een metaalachtige smaak in je mond tijdens het eten je kan leiden tot een diagnose van dementie. Dat komt omdat, zoals de makers van Metaqil, een mondspoeling die is ontworpen om de metaalsmaak te verhelpen en te verminderen, uitleggen, eens getroffen door de ziekte, "de hersenen kunnen geen sterke signalen sturen naar de delen van het lichaam die betrekking hebben op de vijf zintuigen," sensorische verwarring veroorzaken, waaronder smaakafwijkingen.

"De zintuigen hebben de neiging om te verslechteren met de leeftijd, maar in een nog sneller tempo met dementie," de experts van Metaqil wijzen erop:. "Een vieze en onaangename smaak kan het gevolg zijn van zulke zwakke signalen van de hersenen. Veel mensen met dementie ervaren een metaalachtige smaak in hun mond. Omdat de hersenen het centrale besturingssysteem van het menselijk lichaam zijn, hebben hersenziekten een enorm effect op hoe de rest van ons lichaam functioneert."

En voor meer gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt verzonden, kunt u zich aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De vreemde smaak kan leiden tot ondervoeding bij dementiepatiënten.

Helaas kan dit ernstige gevolgen hebben voor mensen die aan dementie lijden, waaronder ondervoeding of verhoogde kwetsbaarheid.

"Smaak- en reukstoornissen kunnen bij een zieke patiënt een afkeer van voedsel veroorzaken en daardoor zijn of haar vermogen om optimale voeding te behouden aantasten," volgens een studie uit 2016 gepubliceerd in het American Journal of Medicine. "Dit kan leiden tot een verminderd niveau van kracht, spiermassa, functie en kwaliteit van leven," de auteurs concludeerden:.

 Als je dit gevoel verliest, kan het een vroeg teken van dementie zijn, zegt de studie.

Het kan ook leiden tot een afname van de algehele gezondheid.

Een oudere man met hartproblemen

Omgekeerd kan het ervaren van een metaalachtige smaak of andere smaakafwijkingen ertoe leiden dat sommige patiënten te veel eten. Uit diezelfde studie uit 2016 bleek dat: "verminderd vermogen om onderscheid te maken tussen verschillende intensiteiten of concentraties van een smaakstof kan leiden tot een verhoogde inname van zout en suiker en verergering van chronische ziekten zoals hartfalen en diabetes."

De auteurs voegen eraan toe dat deze effecten bijzonder verwoestend kunnen zijn bij ouderen, die mogelijk meerdere medicijnen gebruiken of meerdere onderliggende comorbiditeiten hebben.

Er zijn echter verschillende andere mogelijke verklaringen.

Close-up van een vrouw die vitamines in de open hand houdt terwijl ze ochtendmedicatie neemtVierenzeventig /

Hoewel een metaalachtige smaak in je mond dementie kan signaleren, is het niet de enige mogelijke boosdoener. Experts zeggen dat dit vreemde symptoom in zeldzame gevallen te wijten kan zijn aan nier- of leverproblemen, diabetes en bepaalde soorten kanker.

Vaker wel dan niet, is de reden voor de metaalsmaak echter veel minder snode. Ondermaatse mondhygiëne, zwangerschap en bepaalde vitamines en medicijnen kunnen ook de schuld zijn, merken de experts van de Cleveland Clinic op. Raadpleeg uw arts om erachter te komen wat er achter uw eigen vreemde symptoom zit.

 40 gewoonten om uw risico op dementie na 40 jaar te verminderen.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie