Als U Eenmaal Per Dag Bewerkt Vlees Eet, Neemt Uw Risico Op Dementie Toe

Of het nu een ontbijtritueel is of een traktatie na het eten, sommige mensen hebben een favoriet voedsel waar ze zo dol op zijn dat ze het niet kunnen helpen om het elke dag te eten. Maar volgens onderzoek kan het opnemen van één voedingsmiddel in uw dagelijkse voeding uw risico op dementie aanzienlijk verhogen. Lees verder om te zien waar u op wilt bezuinigen.

Door deze 30 minuten durende training een paar keer per week te doen, kan dementie worden voorkomen.

Elke dag zelfs kleine hoeveelheden bewerkt vlees eten verhoogt het risico op dementie.

spek en worst koken op bakplaat/JenJ_Payless

Een studie gepubliceerd in maart in The American Journal of Clinical Nutrition analyseerde gegevens van de U.K. Biobank om een ​​glimp op te vangen van de gezondheidsinformatie van 493.888 volwassenen van 40 tot 69 jaar om een ​​mogelijk verband te onderzoeken tussen de consumptie van rood vlees en het ontstaan ​​van dementie. De database bevatte informatie over de eetgewoonten van elke deelnemer, inclusief het rangschikken van hun vleesinname van "meer dan eens per dag" naar "nooit." De auteurs merkten ook op dat sommige deelnemers aan het onderzoek veganistisch of vegetarisch waren.

Uiteindelijk eindigde een follow-upperiode van acht jaar met 2.896 deelnemers die cognitieve achteruitgang ontwikkelden. Resultaten toonden aan dat het consumeren van 25 gram bewerkt vlees per dag – of het equivalent van twee reepjes spek – geassocieerd was met een 44 procent verhoogd risico op dementie.

De resultaten toonden ook aan dat het eten van onbewerkt rood vlees het risico op dementie daadwerkelijk kan verminderen.

Als het ging om andere soorten vleesconsumptie, waren de resultaten niet zo slecht nieuws. De onderzoekers ontdekten ook dat deelnemers die 50 gram onbewerkt rood vlees per dag aten, zoals kalfsvlees, varkensvlees of rundvlees, daadwerkelijk een vermindering van het risico op dementie zagen, waardoor ze 19 procent minder kans hadden om de neurodegeneratieve aandoening te ontwikkelen.

De studie omvatte ook enig inzicht in mensen die genetisch vatbaar waren voor het ontwikkelen van dementie, waarbij werd vastgesteld dat die deelnemers drie tot zes keer meer kans hadden om aan de aandoening te lijden, ongeacht hun vleesetende patronen. De onderzoekers merkten ook op dat deelnemers die meer bewerkt vlees aten, meer kans hadden om mannen te zijn, lager opgeleid, regelmatige rokers, overgewicht of obesitas, minder fruit en groenten in hun dieet hadden en meer eiwitten en vetten aten, inclusief verzadigde vetten.

Dit teken van dementie kan 16 jaar vóór de diagnose verschijnen, zegt een nieuwe studie.

Onderzoekers concludeerden dat voeding kan helpen bij de behandeling van dementie, aangezien het uitgroeit tot een groter wereldwijd probleem.

Een vrouw van middelbare leeftijd die een oudere man omhelst die aan dementie lijdt

Onderzoekers concludeerden dat hun bevindingen op een moment kwamen waarop dergelijke informatie belangrijk zou kunnen zijn. "Wereldwijd neemt de prevalentie van dementie toe en kan voeding als aanpasbare factor een rol spelen,"Huifeng Zhang, hoofdonderzoeker en PhD-student, zei in een persbericht:. "Ons onderzoek draagt ​​bij aan het groeiende aantal bewijzen dat de consumptie van verwerkt vlees in verband brengt met een verhoogd risico op een reeks niet-overdraagbare ziekten."

Zhang voegde er ook aan toe dat er meer onderzoek nodig was om de beschermende kant van de consumptie van rood vlees te begrijpen, en zei: "Verdere bevestiging is nodig, maar de richting van het effect is gekoppeld aan de huidige richtlijnen voor gezond eten, wat suggereert dat een lagere inname van onbewerkt rood vlees gunstig kan zijn voor de gezondheid."

Andere leden van het onderzoeksteam hoopten dat de bevindingen in de toekomst dementie zouden kunnen helpen bestrijden. "Alles wat we kunnen doen om mogelijke risicofactoren voor dementie te onderzoeken, kan ons helpen om de frequentie van deze invaliderende aandoening te verminderen," Janet Cade, PhD, de supervisor van de studie van de University of Leeds School of Food Science and Nutrition, zei in een verklaring. "Deze analyse is een eerste stap om te begrijpen of wat we eten dat risico kan beïnvloeden."

Andere recente onderzoeken hebben een verband gevonden tussen dementie en een hoge koffieconsumptie.

Een oudere vrouw die koffie drinkt terwijl ze wordt omringd door kamerplanten

Ander recent onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen het eten van te veel bewerkt vlees het risico op dementie kan vergroten. Een team van onderzoekers voerde een onderzoek uit dat onlangs is gepubliceerd in het tijdschrift Nutritional Neuroscience om te zien of koffieconsumptie in verband kan worden gebracht met de gezondheid van de hersenen, inclusief het risico op een beroerte of dementie. Om hun theorie te testen, verzamelde het team een ​​groep van 17.702 deelnemers tussen de 30 en 37 jaar uit de U.K. Biobank.

Onderzoekers vergeleken vervolgens hersenbeeldvorming in het bestand met de hoeveelheid koffie die elke dag door deelnemers werd geconsumeerd. Uit de resultaten bleek dat degenen die meer dan zes kopjes koffie per dag dronken 53 procent meer kans hadden om dementie te ontwikkelen.

Het team ontdekte ook dat degenen die het op Java overdreef, een groot fysiologisch effect zagen als gevolg van te veel eten. "Als we rekening houden met alle mogelijke permutaties, ontdekten we consequent dat een hogere koffieconsumptie significant geassocieerd was met een verminderd hersenvolume," Kitty Pham, de hoofdonderzoeker van het team en een promovendus aan de Universiteit van Zuid-Australië, zei in een verklaring:. "Als u meer dan zes kopjes koffie per dag drinkt, loopt u in wezen het risico op hersenziekten zoals dementie en beroertes."

Als je je koffie op deze manier drinkt, kan je het risico op alzheimer verkleinen, zegt onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie