Als U Gezwollen Blikjes In Uw Voorraadkast Ziet, Pak Dan Een Masker En Handschoenen

Voorraad bijhouden van wat er in uw voorraadkast ligt, kan een geweldige manier zijn om te voorkomen dat u onnodige artikelen koopt. Maar zelfs voor sommige van de georganiseerde keukenbewaarders kan het na verloop van tijd gemakkelijk zijn om bepaalde dingen uit het oog te verliezen. Gelukkig zijn de meeste items in je kasten, in tegenstelling tot die spinazie in de groentelade van je koelkast, ontworpen om geruime tijd te worden bewaard. Maar volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is er één item dat je meteen moet weggooien als je het in je voorraadkast tegenkomt. Lees verder om te zien welk groot gezondheidsrisico er in uw keuken op de loer ligt.

Eet nooit restjes die al zo lang in de koelkast liggen, waarschuwen experts.

Blikken die gezwollen, gezwollen of lekkend zijn, moeten onmiddellijk veilig worden weggegooid.

ingeblikt voedsel

Het inslaan van ingeblikte goederen kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat er altijd voedsel bij de hand is, maar er is nog steeds een limiet aan hoe duurzaam ze kunnen zijn. De CDC waarschuwt dat alle in de winkel gekochte of zelfgemaakte artikelen in blikken die gezwollen, gezwollen, gebarsten of anderszins abnormaal lijken, met de juiste methoden moeten worden weggegooid. Dit geldt met name voor zelfgemaakte producten in blik, die een kortere houdbaarheid hebben dan industrieel ingeblikt voedsel.

"Het is de aanbeveling van het [United States Department of Agriculture] dat alle zelf ingeblikte goederen binnen een jaar moeten worden gebruikt," Kathy Savoie, hoogleraar voedselveiligheid aan de University of Maine Cooperative Extension, vertelde Bangor Daily News. "Verder moet het worden weggegooid."

Het weggooien van verdachte blikjes vereist een extra niveau van voorzorgsmaatregelen om uzelf te beschermen.

persoon die een zwarte vuilniszak in een grote vuilnisbak voor buiten zet / mooie dag12

Als u verdachte blikjes in uw voorraadkast opmerkt die uitpuilen of abnormaal lijken, moet u een extra stap doen om ervoor te zorgen dat u ze veilig weggooit vanwege het risico op botulinumtoxine. "Er zijn specifieke aanbevelingen voor het opruimen van zelfgemaakte goederen in blik," Savoie vertelde Bangor Daily News. "Omdat botulisme ongelooflijk dodelijk is, is het iets dat je wilt vermijden."

Volgens de CDC moet je rubberen of latexhandschoenen aantrekken voordat je verdachte of gezwollen blikjes aanraakt, omdat botulinumtoxine nog steeds het lichaam kan binnendringen via kleine openingen in de huid. Blikken met hun deksel intact moeten in een afsluitbare zak worden geplaatst voordat ze in een andere afsluitbare zak worden geplaatst en stevig worden dichtgeplakt. Ze moeten dan in de niet-recyclebare prullenbak buiten uw huis worden gedeponeerd en buiten het bereik van mensen of huisdieren.

De CDC heeft zojuist een waarschuwing uitgegeven dat je dit nu niet moet eten.

Je moet lekkende blikjes ontgiften voordat je ze in de prullenbak gooit.

Een gedeeltelijk geopend blik met beschimmeld voedsel erin

Als de blikken lijken te lekken of niet zijn verzegeld, raadt Savoie aan een masker of gasmasker en handschoenen aan te trekken om te voorkomen dat u schimmel- of meeldauwsporen inademt. Je moet dan de items ontgiften door ze voorzichtig op hun kant in een grote pan te plaatsen en water toe te voegen totdat de blikken een centimeter onder staan. Gooi ze na 30 minuten koken weg op dezelfde manier als intacte verdachte blikjes door ze in twee stevige, afsluitbare zakken te wikkelen voordat je ze in het niet-recyclebare afval buiten plaatst.

De CDC beveelt vervolgens aan om alle gebieden die zijn aangeraakt door de ingeblikte producten te reinigen door het gebied te behandelen met een oplossing van een deel bleekmiddel op vijf delen water en dit 30 minuten te laten staan. Als u klaar bent, moet u alle handdoeken die zijn gebruikt om de oplossing op te vegen weggooien in een plastic zak voordat u ze in de prullenbak gooit. Zorg er dan voor dat u alle kleding die u droeg tijdens het schoonmaken onmiddellijk met bleek wast.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer nuttig gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd. 

Ingeblikt voedsel vormt een risico op botulisme, een potentieel dodelijke vorm van voedselvergiftiging.

alleen verse groenten eten is een geheim om af te vallen dat niet werkt

Thuis je groenten inblikken kan helpen om de houdbaarheid van je zomeroogst te verlengen, maar het is ook de meest voorkomende oorzaak van botulisme-uitbraken in de V.S.S., Volgens het CDC. Hoewel het nog steeds relatief zeldzaam is, meldde het bureau dat er tussen 1996 en 2014 210 uitbraken van door voedsel overgedragen botulisme waren. Drieënveertig van de 145 uitbraken die werden veroorzaakt door zelfbereid voedsel – of 30 procent van de gevallen – waren afkomstig van zelf ingeblikte groenten.

Savoie raadt aan om een ​​schriftelijke en gedateerde inventaris bij de hand te houden die kan worden bijgewerkt wanneer items worden toegevoegd of gebruikt om op de hoogte te blijven van wat er in uw voorraadkast staat. Ze stelt ook voor om de verleiding te vermijden om te veel voedsel op te slaan en slechts een jaar aan voedsel per keer op te slaan, en wijst erop dat het idee dat blikjes een onverwoestbare vorm van voedselopslag zijn, een wijdverbreid misverstand is.

"Er is een tijdsfactor als het gaat om het gebruik van ingeblikt of zelfgemaakt voedsel," Savoie vertelde Bangor Daily News. "Ingeblikte goederen worden als ‘houdbaar’ beschouwd, maar het betekent niet eeuwig, ondanks wat de zombiefilms zeggen."

Leg dit nooit op je vlees na het barbecueën, waarschuwt CDC.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie