Als U Gezwollen Ogen Heeft, Laat Dan Uw Nieren Controleren

U gaat er waarschijnlijk van uit dat uw nieren goed werken, maar de kans is groot dat u het niet zou weten als er iets mis was. Ondanks dat het een belangrijke doodsoorzaak is in de U.S., de meeste mensen met een chronische nierziekte zijn niet gediagnosticeerd, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Dat komt grotendeels omdat de symptomen van deze aandoening niet altijd merkbaar zijn. Daarom is het belangrijk om alle tekens te kennen, inclusief een die zich in het volle zicht op je gezicht kan verbergen. Lees verder om erachter te komen welk subtiel symptoom betekent dat u uw nieren moet laten controleren.

 Als uw adem zo ruikt, moet u uw nieren onmiddellijk laten controleren.

Als u merkt dat uw ogen gezwollen zijn, laat dan uw nieren controleren.

Volwassen vrouwtje werd wakker met vreselijk zacht roze oog

Gezwollen ogen kunnen een vroeg teken zijn van een nierziekte, zegt Clara Lawson, MD, een arts die samenwerkt met USA Hemp. Volgens Lawson zijn de nieren verantwoordelijk voor het uitfilteren van afvalstoffen uit ons lichaam, en wanneer ze beschadigd zijn, lijdt hun vermogen om deze taak uit te voeren eronder.

"Wanneer nieren niet goed kunnen functioneren, neemt hun vermogen om het filtratieproces in stand te houden af, waardoor eiwit via de urine begint te lekken in plaats van het op te slaan in het lichaam," ze legt uit. "Het verlies van eiwitten uit het lichaam resulteert in de opslag van vloeistoffen en mineralen zoals calcium en fosfaat rond de ogen, wat dan wallen rond de ogen veroorzaakt."

 Als u dit op uw vingers of tenen merkt, laat dan uw longen controleren.

Gezwollen ogen door nierproblemen hebben bepaalde kenmerken.

jonge man die voor de spiegel staat. Hij kijkt precies naar het gezicht en raakt met zijn vinger de huid onder de ogen aan

Gezwollen ogen kunnen ook een teken zijn van andere minder zorgwekkende problemen, zoals stress, gebrek aan slaap of allergieën. Daarom is het belangrijk om te weten welke kenmerken gepaard gaan met gezwollen ogen veroorzaakt door een nierziekte. Volgens Lawson zullen je ogen er gezwollen, droog en geïrriteerd uitzien als ze wijzen op een probleem met je nieren. Yuna Rapoport, MD, een gecertificeerde oogarts met Manhattan Eye in New York City, zegt dat het opmerken dat je ogen ’s ochtends bijzonder gezwollen zijn vaak een veelbetekenend teken is dat er iets mis is met je nieren.

U zult waarschijnlijk ook andere symptomen opmerken als u een nieraandoening heeft.

Hoewel het vaak een van de eerste tekenen van een nierziekte is, is het volgens Rapoport onwaarschijnlijk dat gezwollen ogen het enige symptoom zijn dat u ervaart. Ze zegt dat je misschien zwelling op andere plaatsen opmerkt, zoals je handen en voeten. Andere niet-zwellende symptomen zijn vermoeidheid, verminderde eetlust, misselijkheid in de vroege ochtend, een verandering in de kleur van uw urine of schuimige urine, droge of jeukende huid, verkrampte spieren en pijn in de rug en onderbuik. Zowel Lawson als Rapoport zeggen dat u met uw arts moet praten over nierziekte als u een van deze symptomen opmerkt naast gezwollen ogen.

"Uw nieren spelen een van de belangrijkste rollen bij het in stand houden van uw leven," Lawson zegt:. "Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​arts te raadplegen en uw nieren te laten controleren als u de laatste tijd gezwollen ogen en andere symptomen heeft waargenomen om het nierprobleem in de beginfase te diagnosticeren."

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer gezondheidsadvies dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Nierziekte kan ernstige gevolgen op de lange termijn hebben.

Volgens Lawson zijn sommige nierziekten te behandelen, maar een vroege diagnose is het enige dat complicaties kan verminderen. "Een nierziekte in het beginstadium is behandelbaar, [maar] als een nierziekte een gevorderd stadium bereikt, kan dit een levensbedreigende situatie voor u worden," ze waarschuwt.

De Mayo Clinic zegt dat chronische nierziekte "kan bijna elk deel van uw lichaam beïnvloeden," met ernstige gevolgen op lange termijn tot gevolg. Dit omvat hartaandoeningen, zwangerschapscomplicaties, verminderde immuunrespons en bloedarmoede. U kunt ook onomkeerbare schade aan uw nieren krijgen zodra de ziekte ver genoeg gevorderd is zonder behandeling, waardoor u dialyse of een niertransplantatie moet ondergaan om te overleven.

"Als uw nieren niet goed werken, zullen alle afvalstoffen zich gaan ophopen in uw bloed, waardoor u ernstig ziek wordt. De langetermijngevolgen die hiermee gepaard gaan, zijn hoge bloeddruk, zwakkere botten, kortademigheid, laag aantal bloedcellen, zenuwbeschadiging en hartproblemen," Lawson zegt:. "Als u vroege tekenen van een nierziekte heeft waargenomen, moet u zo snel mogelijk worden behandeld."

 Als u dit met uw ogen opmerkt, laat dan uw schildklier controleren, zeggen artsen.

Geef een reactie