Als U Migraine Krijgt, Neem Dan Contact Op Met Uw Arts Voordat U Uw Vaccin Krijgt

Ook al is het volkomen veilig en effectief, het krijgen van de COVID vaccin kan een zenuwslopende ervaring zijn, en voor degenen die onderliggende aandoeningen moeten overwegen, kan het zelfs nog stressvoller zijn. Als u in het bijzonder aan migraine lijdt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u zich door het vaccin voelt en hoe u uw symptomen moet behandelen, rekening houdend met waarschuwingen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Anthony Fauci, MD en andere gezondheidsinstanties. professionals over het vermijden van bepaalde medicijnen rond het tijdstip van uw vaccinatie. Daarom raden experts aan om met uw arts te praten voordat u uw COVID-vaccin krijgt. Lees verder om erachter te komen welke vragen u moet stellen voordat u een injectie krijgt, en om te zien wat u nog meer moet vermijden voordat u wordt gevaccineerd, ga naar Do not Do This the Night Before Your Vaccin Afspraak, zeggen experts.

Praat met uw arts om ervoor te zorgen dat uw migrainebehandelingen geen invloed hebben op uw vaccin.

Een oudere man met een gezichtsmasker spreekt met een vrouwelijke gezondheidswerker, die ook een gezichtsmasker draagt

in een Q&A op haar website stelt de American Migraine Foundation voor dat mensen met migraine met hun arts praten voordat ze het COVID-vaccin krijgen over hun behandelingen. Tijdens de klinische onderzoeken konden deelnemers binnen twee weken voor of na het COVID-vaccin geen andere vaccins krijgen. Hoewel hier nog geen bewijs voor is, zegt de American Migraine Foundation dat sommige experts suggereren dat er een theoretisch risico is "de immuunrespons op het vaccin kan verminderen" als gevolg van andere behandelingen of, aan de andere kant, het vaccin kan andere behandelingen minder effectief maken. De stichting zegt bijvoorbeeld: "sommige hoofdpijnspecialisten en specialisten in bewegingsstoornissen die Botox toedienen voor verschillende neurologische aandoeningen hebben gespeculeerd dat het vaccin Botox mogelijk minder effectief zou kunnen maken. Hier is op dit moment geen direct bewijs voor."

Vanwege de onzekerheid over hoe bepaalde behandelingen kunnen interageren met het vaccin, stelt de stichting voor dat patiënten de timing bespreken met hun zorgverlener. "Het zou verstandig zijn om ze indien mogelijk met een week of twee uit te stellen, simpelweg omdat het allemaal op eiwitten gebaseerde biologische middelen zijn en een hoge eiwitbelasting op dezelfde dag bijwerkingen kan veroorzaken," zegt Peter McAllister, MD, de medisch directeur van het New England Institute for Neurology and Headache. Om te zien waar u voor en na uw injectie uit de buurt moet blijven, gaat u naar Do not Do This Two Hours Before or After Your Vaccine, Doctors Warn.

En bereid je voor op hoofdpijn als bijwerking van het vaccin.

Met hoofdpijn als bekende bijwerking, is het een goed idee voor mensen die migraine ervaren om met hun hoofdpijnspecialist te praten over de nawerkingen, zegt McAllister. Migrainepatiënten zijn "meer vatbaar voor elke vorm van hoofdpijn (ijshoofdpijn, sekshoofdpijn, enz.).), dus theoretisch kunnen ze meer vatbaar zijn voor hoofdpijn na vaccinatie," hij zegt.

Hydratatie, migraine-specifieke medicijnen en rust kunnen allemaal nuttig zijn bij het bestrijden van de bijwerking, maar experts stellen voor om een ​​formeel plan te maken met een arts die bekend is met uw specifieke migrainegeschiedenis. En voor meer up-to-date COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Artsen waarschuwen dat u vooral hoofdpijn zult krijgen na uw tweede injectie.

Vrouw krijgt COVID-vaccin

Hoewel bijwerkingen van het COVID-vaccin in het algemeen vaker voorkomen na de tweede dosis van een patiënt, wordt met name hoofdpijn waarschijnlijker.

Neuroloog Deena Kuruvilla, MD, die gespecialiseerd is in hoofdpijnstoornissen, onthulde aan de Association of Migraine Disorders dat ongeveer 41 procent van de mensen hoofdpijn meldt na de eerste dosis van het Pfizer-vaccin, en ongeveer 51 procent meldt er een na de tweede dosis. Ondertussen meldt 35 procent van de mensen hoofdpijn na de eerste injectie met Moderna’s vaccin, maar dit aantal stijgt tot meer dan 60 procent na de tweede injectie. Om te zien waar u na uw doses van moet afblijven, gaat u naar Doe dit niet tot een maand na uw COVID-vaccin, waarschuwen experts.

Artsen zeggen dat je migraine-specifieke medicatie kunt nemen, maar geen andere pijnstillers.

Bijgesneden opname van een oudere man die alleen in zijn keuken zit en pillen slikt

De American Migraine Foundation legt uit:, "We raden u af om vrij verkrijgbare medicijnen zoals paracetamol of aspirine, alleen of in combinatie met cafeïne, of ibuprofen, vóór of binnen 24 uur na ontvangst van het vaccin in te nemen, aangezien deze medicijnen de immuunrespons op de vaccin." Dat is in overeenstemming met de aanbeveling van de CDC, die ook antihistaminica omvat.

Echter, migraine-specifieke medicijnen, zoals triptanen, ditans of gepants, "heb absoluut geen probleem met het vaccin," Kuruvilla zegt. Ze stelt voor om ze onderdeel te maken van uw meerstappenplan voor het geval u hoofdpijn krijgt na het vaccin. En om te zien hoe lang het vaccin zal werken, kijk op Dr. Fauci zegt dat je COVID-vaccin je zo lang beschermt.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie