Als U Ouder Bent Dan 70, Neem Dan Deze Otc-Medicatie Niet Dagelijkse Artsen Waarschuwen

Naarmate je ouder wordt, wordt je pillendoos waarschijnlijk wat voller. terwijl 45.8 procent van de U.S. bevolking een of meer geneesmiddelen op recept gebruikt, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), schieten die aantallen omhoog naar 85 procent als we kijken naar mensen ouder dan 60. Dat heeft natuurlijk te maken met de voorgeschreven medicijnen die u moet nemen voor verschillende aandoeningen die waarschijnlijk met de leeftijd opduiken. Maar u zou ook met uw arts moeten praten over de vrij verkrijgbare medicijnen die u gebruikt. Experts waarschuwen dat er één OTC-medicijn is dat u niet dagelijks zou moeten nemen als u ouder bent dan 70 zonder eerst met een professional te praten. Lees verder voor meer informatie over de medicatie waar u op moet letten en voor meer informatie over veelvoorkomende medicijnen. Raadpleeg een arts als u dit OTC-medicijn meer dan twee keer per week gebruikt.

Als u ouder bent dan 70, mag u geen dagelijkse aspirine innemen, tenzij uw arts u heeft gevraagd dit te doen.

Vrouw die pillen uit de fles, supplementen of antibiotica haalt, vrouw die zich voorbereidt op het nemen van noodmedicijnen, chronische ziekten, gezondheidszorg en behandelingsconcept

In de afgelopen jaren hebben de American Heart Association (AHA) en het American College of Cardiology (ACC) nieuwe richtlijnen uitgevaardigd waarin wordt aanbevolen dat mensen ouder dan 70 zonder bestaande hartziekte of eerdere hartaanval of beroerte-diagnose, aspirine niet dagelijks gebruiken voor preventiedoeleinden. Volgens een wijziging van de richtlijn uit 2019 was het nemen van een lage dosis dagelijkse aspirine eerder een gangbare praktijk bij oudere personen voor de preventie van atherosclerotische hart- en vaatziekten (ASCVD). Maar nu adviseren de richtlijnen dat: "een lage dosis aspirine mag niet routinematig worden toegediend voor primaire preventie" van hartaandoeningen bij volwassenen ouder dan 70 jaar.

"Het is een grote opschudding, gebaseerd op drie grote onderzoeken," Christopher Cannon, MD, een cardioloog bij het aan Harvard aangesloten Brigham and Women’s Hospital, vertelde Harvard Health. "Twee van de drie toonden aan dat het geen zin had om dagelijks aspirine te nemen om een ​​eerste hartaanval of beroerte te voorkomen." En voor meer informatie over wanneer u specifieke medicijnen moet nemen, dit is wanneer u Tylenol moet nemen in plaats van Advil, zeggen artsen.

Miljoenen mensen nemen dagelijks aspirine ondanks dat ze geen hartziekte hebben.

Ernstige senior man luistert als een vrouwelijke beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg een medische diagnose en behandeling bespreekt. Op het bureau staat een medicijncontainer op recept

Volgens een Harvard-studie uit 2019, gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, slikten bijna 29 miljoen mensen van 40 jaar en ouder een aspirine per dag, ondanks dat ze geen bekende hartziekte hadden. De onderzoekers zeiden dat rond de 6.6 miljoen van hen deden dit uit eigen beweging, zonder doktersadvies. De studie toonde ook aan dat bijna de helft van de mensen ouder dan 70 jaar die geen hartziekte hebben – naar schatting 10 miljoen mensen – dagelijks aspirine gebruikten voor preventie.

"Onze bevindingen suggereren dat een aanzienlijk deel van de volwassenen aspirine kan gebruiken zonder het advies van hun arts en mogelijk zonder hun medeweten," Christina Wee, MD, senior auteur van de studie en vervolgens een universitair hoofddocent geneeskunde aan de Beth Israel Deaconess, zei in een verklaring.

Hoofdauteur Colin O’Brien, MD, destijds een klinische fellow in de geneeskunde bij Beth Israel Deaconess, voegde er ook aan toe dat er een "enorme behoefte voor zorgverleners om hun patiënten te vragen naar het voortdurende gebruik van aspirine en om hen te adviseren over het belang van het afwegen van de voor- en nadelen, vooral bij oudere volwassenen." En voor meer up-to-date gezondheidsnieuws dat u kunt gebruiken, meldt u zich aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De risico’s van het preventief innemen van dagelijkse aspirine kunnen opwegen tegen de voordelen, zeggen artsen.

Senior man met buikpijn

Aspirine heeft bloedverdunnende eigenschappen, wat betekent: "het kan de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten, naast de andere bijwerkingen zoals maagklachten, buikpijn, huiduitslag en hoofdpijn," Jessica Nouhavandi, PharmD, hoofdapotheker en oprichter van online apotheek Honeybee Health, vertelde eerder aan Best Life.

Volgens Cannon, "aspirine was geassocieerd met een verhoogd risico op bloedingen die ernstig genoeg waren om transfusies of ziekenhuisopname te vereisen." Langdurig gebruik van dit OTC-medicijn is vooral geassocieerd met een verhoogd risico op ernstige gastro-intestinale bloedingen. Volgens de Mayo Clinic kunnen tekenen van gastro-intestinale bloedingen zijn: duizeligheid, moeite met ademhalen, flauwvallen, pijn op de borst, buikpijn, bloed overgeven, zwarte teerachtige ontlasting en rectale bloeding.

Vanwege die risico’s en omdat onderzoeken geen substantiële voordelen hebben vastgesteld van dagelijks aspirinegebruik voor mensen zonder hartproblemen, zeggen experts dat het voor de gemiddelde persoon niet dagelijks moet worden ingenomen, zelfs als ze ouder zijn. En voor meer tabletten die u mogelijk in gevaar kunnen brengen, kan uw risico op een beroerte hoog zijn als u deze 2 supplementen neemt, zegt onderzoek

Iedereen met een verhoogd risico op bloedingen zou ook niet dagelijks aspirine moeten nemen.

Een deel van de zorg is dat volgens de nieuwe AHA- en ACC-richtlijnen mensen ouder dan 70 jaar al een verhoogd risico op bloedingen hebben. Bovendien, mensen met een voorgeschiedenis van gastro-intestinale bloedingen of maagzweren, bloedingen van andere plaatsen, trombocytopenie (laag aantal bloedplaatjes), coagulopathie (bloedingsstoornis), chronische nierziekte en mensen die niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen gebruiken ( NSAID’s), steroïden en anticoagulantia lopen ook risico. Deze personen, ongeacht hun leeftijd, zouden niet dagelijks een lage dosis aspirine moeten nemen. Nogmaals, het zou alleen moeten zijn "overwogen voor primaire preventie van ASCVD bij geselecteerde volwassenen met een hogere ASCVD in de leeftijd van 40-70 jaar die geen verhoogd bloedingsrisico hebben," de AHA en ACC zeggen:. En voor meer medicatiehulp, gebruik geen mondwater als u deze 2 medicijnen gebruikt, waarschuwen experts.

Geef een reactie