Als U Visolie Neemt, Loopt Uw ​​Hart Mogelijk Risico, Zegt Nieuwe Studie:

Miljoenen mensen gebruiken voedingssupplementen voor hun vermeende gezondheidsvoordelen, wat samen een industrie van bijna $ 37 miljard vormt in de V.S.S. vanaf 2021, meldt IBISWorld. Maar een populaire dagelijkse pil kan ernstige problemen veroorzaken voor mensen die zich misschien niet eens bewust zijn van het gevaar. Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Georgia kan visolie bij sommigen het risico op hartaandoeningen verhogen, afhankelijk van hun genetische samenstelling. Lees verder om te zien wat dit voor u kan betekenen, en voor meer informatie over supplementen die u moet vermijden, ga naar Dit is de enige vitamine die u nooit zou moeten nemen, zeggen artsen.

Uit de studie bleek dat je genen bepalen of visoliesupplementen al dan niet een risico vormen voor de gezondheid van je hart.

Gehandschoende wetenschapper hand met bloedonderzoek

Een team van wetenschappers van de Universiteit van Georgia ging op zoek naar de effecten van visolie op de gezondheid van het hart door vier vetten in het bloed te onderzoeken: totaal cholesterol, lipoproteïne met hoge dichtheid, lipoproteïne met lage dichtheid en triglyceriden. Hiervoor gebruikten ze gegevens van 70.000 patiënten, die ze in twee groepen verdeelden: degenen die wel visoliesupplementen slikten (ongeveer 11.000 patiënten) versus degenen die dat niet deden. Vervolgens voerden ze een genoombrede scan uit.

De resultaten, die werden gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Genetics, toonden aan dat na 64 miljoen tests, a "significante variatie" bestond bij gen GJB2. Voor degenen met het AG-genotype, verminderde het innemen van visolie de triglyceriden, terwijl patiënten met het AA-genotype die visolie namen hun triglycerideniveaus iets zagen stijgen. "Hoge triglyceriden kunnen bijdragen aan verharding van de slagaders of verdikking van de slagaderwanden (arteriosclerose), wat het risico op een beroerte, hartaanval en hartziekte verhoogt," legt de Mayo Clinic uit.

En voor degenen die zich zorgen maken over hun tickers, ga naar If You Can’t Do This in 90 Seconds, Your Heart Is in Danger, Study Says.

De studie bewijst dat "Suppletie met visolie is niet voor iedereen goed."

omega-3-vetzuursupplementen die in iemands hand worden gegoten/Farion_O

Onderzoekers zeggen dat de resultaten vragen oproepen over het traditionele dagelijkse gebruik van visolie – die de omega-3-vetzuren eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur bevatten – die lang worden beschouwd als nuttig voor het behoud van een gezond hart.

"We weten al enkele decennia dat een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren in het bloed gepaard gaat met een lager risico op hartaandoeningen," Kaixiong Ye, PhD, de auteur van de studie, zei in een verklaring:. "Wat we ontdekten is dat suppletie met visolie niet voor iedereen goed is; het hangt af van je genotype. Als je een specifieke genetische achtergrond hebt, zal suppletie met visolie je triglyceriden helpen verlagen. Maar als je niet het juiste genotype hebt, verhoogt het nemen van een visoliesupplement je triglyceriden." En voor meer belangrijke updates over pillen, bekijk de FDA heeft zojuist een nieuwe waarschuwing uitgegeven over deze OTC-pijnmedicijnen.

De resultaten helpen ook verklaren waarom sommige onderzoeken in het verleden aan de effectiviteit van visolie twijfelden.

omega 3 visoliesupplementen

Hoewel de resultaten aantoonden dat sommige mensen geen gezondheidsvoordelen zullen halen uit het nemen van dagelijkse visolie, wijzen de onderzoekers erop dat de bevindingen ook een nieuw licht werpen op eerdere onderzoeken waaruit bleek dat omega-3-vetzuren niet effectief waren bij het bevorderen van de gezondheid van het hart. "Een mogelijke verklaring is dat in die klinische onderzoeken geen rekening werd gehouden met de genotypen van de deelnemers," Je hebt uitgelegd in een verklaring. "Sommige deelnemers hebben er misschien baat bij, andere niet, dus als je ze door elkaar mixt en de analyse doet, zie je de impact niet."

En voor meer gezondheidstips en nieuws in je inbox, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Toekomstig gebruik van het supplement kan neerkomen op het personaliseren van het voor elke persoon.

papierwerk voor genetische tests/gopixa

Gelukkig is het niet zo moeilijk om erachter te komen of je de juiste genetische samenstelling hebt om te profiteren van een visolieregime. De auteurs van het onderzoek wijzen erop dat resultaten van direct beschikbare genoomtestbedrijven de onbewerkte gegevens beschikbaar kunnen maken voor klanten, en hoewel de specifieke variant nog niet in de meeste rapporten is opgenomen, kunt u naar het genotype zoeken met variant-ID rs112803755 (A>G).

"Het personaliseren en optimaliseren van aanbevelingen voor visoliesuppletie op basis van de unieke genetische samenstelling van een persoon kan ons begrip van voeding verbeteren en leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de menselijke gezondheid en welzijn," je concludeerde:. En voor meer informatie over andere manieren waarop dagelijkse pillen uw gezondheid kunnen beïnvloeden, ga naar If You Can’t Sleep, This Common Medication Might Be Why, zegt onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie