Apple Heeft Zojuist Aangekondigd Dat Het De Homepod Stopzet

Of het nu een telefoon, tablet of laptop is, Apple-apparaten zijn een steunpilaar van het dagelijks leven geworden voor miljarden mensen over de hele wereld. Maar hoewel sommige van hun productlijnen tientallen jaren beslaan, maakt niet alles wat het iconische computerbedrijf verkoopt het op de lange termijn. Dit omvat nu de HomePod, waarvan Apple zojuist heeft aangekondigd dat hij ermee stopt, meldde TechCrunch voor het eerst. Lees verder om te zien waarom de techgigant besloot afscheid te nemen van deze hardware, en voor meer informatie over gadgets waar je afscheid van zou moeten nemen, ga je naar If You’re Use This to Charge Your Phone, Officials Say Stop Now.

Apple laat de originele HomePod-luidspreker en thuisassistent vallen.

Een hand activeert een witte Apple HomePod die wordt weergegeven in de Apple Store

In een verklaring aan TechCrunch bevestigde Apple dat het de thuisassistent en luidspreker op het hoogste niveau zou laten vallen die het in 2018 voor het eerst uit de opstelling van het bedrijf had uitgebracht. Vanaf 16 maart was er nog maar één kleur van het apparaat beschikbaar voor verkoop op de website van het bedrijf.

"We stoppen met de originele HomePod, deze blijft beschikbaar zolang de voorraad strekt via de Apple Online Store, Apple Retail Stores en door Apple geautoriseerde wederverkopers," de verklaring gelezen. "Apple zal HomePod-klanten software-updates en service en ondersteuning bieden via Apple Care."

De meer betaalbare HomePod mini zal nog steeds voortleven.

De Apple HomePod, die jaren na concurrenten als Google Home en Amazon Echo op de markt kwam, had moeite om grote populariteit te vinden ondanks een prijsdaling van $ 349 naar $ 299, meldt Mashable. Maar in hun verklaring bevestigde Apple ook dat het de uitgeklede en meer betaalbare HomePod mini zou blijven aanbieden.

"HomePod mini is een hit sinds zijn debuut afgelopen herfst en biedt klanten geweldig geluid, een intelligente assistent en slimme huisbediening voor slechts $ 99. We richten onze inspanningen op HomePod mini," het bedrijf schreef:. En voor meer informatie over iconische winkels die verdwijnen, ga je naar This Legendary Brand Is Closing It Last Remaining Stores.

De HomePod mini richt zich meer op smarthome-integratie dan op geluidskwaliteit.

Een witte Apple HomePod Mini op een bureau naast een laptop

De verhuizing markeert een belangrijke verschuiving voor Apple, dat uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft gedaan op de HomePod om een ​​eersteklas product te bieden dat werd geprezen met positieve recensies toen het voor het eerst werd uitgebracht. Focussen op de HomePod mini duidt waarschijnlijk op een beweging naar meer smarthome-integratie voor de lijn van luidsprekers, omdat het gebruikers toegang geeft tot iPhone-apps zoals berichten, agenda en streaming muziek. Het biedt ook een intercomfunctie voor thuis die berichten naar andere Apple-apparaten kan verzenden, meldt USA Today.

Apple heeft onlangs ook andere producten stopgezet.

Koppel, computer

De HomePod is niet het enige high-end Apple-product dat wordt stopgezet. Op 8 maart bevestigde Apple aan CNN Business dat het de productie van een van zijn krachtigste computers stopzette, en zei: "zodra de bestaande voorraad opraakt, is de iMac Pro niet langer beschikbaar."

Net als bij de HomePod kunnen shoppers in de online winkel van Apple nog steeds de iMac Pro kopen, wat je $ 4.999 kost. De lijst is echter alleen op zijn plaats "zolang de voorraad strekt." En voor meer informatie over plaatsen waar je geen gadgets meer kunt kopen, ga je naar This Beloved Chain Is Closing All Its Stores.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie