Artsen Hebben In Elke Injectieflacon Extra Doses Van Het Covid-Vaccin Ontdekt

Het is veilig om te zeggen dat er zeer weinig aangename verrassingen zijn geweest als het gaat om de pandemie van het coronavirus. De meest opmerkelijke zou de laatste tijd zijn dat er twee baanbrekende vaccins zijn ontwikkeld, beide met een werkzaamheid van bijna 95 procent. Maar de strak toegewezen zendingen van COVID vaccins hebben artsen aangenaam verrast toen ze eenmaal arriveerden, om één reden: er zijn extra doses in veel injectieflacons.

Volgens berichten van de U.S. Food and Drug Administration (FDA), hebben gezondheidswerkers gemerkt dat hun beoogde injecties verder gaan dan verwacht. "Het is vrij ongebruikelijk om een ​​volledige extra dosis of meer te hebben, maar het lijkt er wel te zijn!" Erin Fox, een apotheker aan de Universiteit van Utah die medicijntekorten in de gaten houdt, vertelde Politico. Lees verder om meer te weten te komen over dit voordeel van het COVID-vaccin, en voor meer door experts goedgekeurde feiten over het laten inenten, ga naar Dr. Fauci heeft zojuist de 4 grootste mythen over het COVID-vaccin ontkracht.

Lees het originele artikel over Best Life.

De FDA zegt dat artsen zich vrij moeten voelen om hun extra doses te gebruiken.

Flessen met COVID-19 (SARS-CoV-2) Coronavirus-vaccinflacon. Kopieer ruimte voorzien. Opmerking: QR-code op flessen is door mij gegenereerd en bevat generieke tekst: "SARS-CoV-2 Vaccine"

Het Pfizer-vaccin werd voor het eerst uitgerold voor release op december. 13, verzending in flesjes die zogenaamd vijf doses per stuk bevatten. Maar artsen die de injecties toedienden, realiseerden zich al snel dat de meeste injectieflacons veel meer opleverden dan geadverteerd, waardoor zes of zelfs zeven doses uit één injectieflacon mogelijk waren.

Volgens de regering betekent dat alleen maar dat er meer te doen is. "Op dit moment, gezien de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, adviseert de FDA dat het acceptabel is om elke volledige beschikbare dosis (de zesde of mogelijk zelfs een zevende) van elke injectieflacon te gebruiken, in afwachting van een oplossing van het probleem," het bureau aangekondigd in een tweet. En voor meer informatie over wat er precies in elke injectieflacon zit, ga je naar Dit is wat er echt in het COVID-vaccin zit.

Dit kan een mogelijk tekort in de komende maanden helpen voorkomen.

Senior vrouw met beschermend gezichtsmasker zittend in het kantoor van de dokter en wachtend op COVID-vaccinatiezoranm /

Een extra shot of twee per injectieflacon klinkt misschien niet als veel, maar ze tellen zeker op. Volgens Politico vergroot de ontdekking het nationale aanbod van het schaarse vaccin met 40 procent. Experts zeggen nu dat dit overschot kan helpen voorkomen dat "vaccin klif" die in de lente zou kunnen arriveren wanneer het vaccin beschikbaar komt voor het grote publiek. En voor meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op uw injectie, ga naar De CDC waarschuwt u om u voor te bereiden op deze bijwerkingen van het COVID-vaccin.

Technisch gezien zijn de extra vaccindoses in de injectieflacons geen ongeluk.

Hoewel het COVID-19-vaccin op dit moment een kostbaar goed is, is het niet ongehoord dat flacons van dergelijke producten een beetje overvol worden verzonden. Farmaceutische bedrijven vullen flacons doorgaans te vol in afwachting van morsen en indirect afval om de producten bruikbaar te houden tot hun minimale geadverteerde dosering.

"Het is niet verkeerd gemeten," voormalig FDA-commissaris David Kessler, MD, vertelde Rachel Maddow op haar MSNBC-show op december. 16. "Het is geen slordigheid. Het is de manier waarop die flesjes zijn ontworpen." En voor meer regelmatige updates over COVID die rechtstreeks in je inbox worden afgeleverd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Een aanzienlijke hoeveelheid van het vaccin is nodig om terug te brengen "normaal leven."

Met een plan om eerst de meest kwetsbare en risicovolle mensen te vaccineren – met name gezondheidswerkers, verpleeghuisbewoners en mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen – zeggen experts dat doses naar verwachting hun weg naar het grote publiek niet zullen bereiken tot de lente. Maar volgens Anthony Fauci, MD, zal een aanzienlijk deel van de bevolking moeten worden gevaccineerd om een ​​of andere vorm van normaliteit terug te brengen – en de extra doses kunnen helpen dat nog sneller te bereiken.

"Ik zou zeggen dat 50 procent zou moeten worden gevaccineerd voordat je een effect begint te zien," Fauci vertelde NPR tijdens een december. 15 interview. "Maar ik zou zeggen dat 75 tot 85 procent zou moeten worden gevaccineerd als je die deken van kudde-immuniteit wilt hebben." En voor meer informatie die u over het vaccin moet weten, ga naar Het COVID-vaccin kan dit lichaamsdeel tijdelijk verlammen, waarschuwt de FDA.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie