Artsen Waarschuwen U Niet Op Dit Ene Vaccin Te Wachten

Staten blijven vaccinafspraken openstellen voor steeds meer mensen, en aangezien apotheken hun eigen voorraad krijgen, is uw kans om de COVID vaccin kan eerder vroeger dan later komen. Hoewel aarzeling met vaccins nog steeds een zeer reëel probleem is, hebben artsen een nieuwe zorg als het gaat om mensen die zich laten vaccineren: vertragingen bij het vaccineren. Sommige deskundigen zijn bezorgd dat mensen misschien wachten op een specifiek vaccin, waardoor ze hun kans om de COVID-injectie te krijgen uitstellen, zelfs als ze al in aanmerking komen. Nu waarschuwen artsen individuen om niet te wachten op een bepaald vaccin. Lees verder om erachter te komen waarom u niet zou moeten wachten, en voor essentiële vaccinbegeleiding, als dit na uw vaccin gebeurt, zegt de FDA dat u 911 moet bellen.

Je moet niet wachten om de Johnson te krijgen & Johnson-vaccin.

Senior mannelijke arts vaccineert een jonge man in het kantoor van een dokter

Naarmate meer en meer mensen tweede doses van de Moderna en Pfizer COVID-vaccins krijgen, zijn er steeds meer meldingen van meer opvallende bijwerkingen na de tweede dosis – die beide vaccins nodig hebben. Deze reacties kunnen degenen die nog niet zijn gevaccineerd verontrusten, maar artsen waarschuwen mensen om niet te wachten op een ander vaccin, zoals Johnson & Johnson’s eenmalige dosis COVID-vaccin, in de hoop dat het minder bijwerkingen veroorzaakt.

"We verwachten zeker dat je deze normale vaccinreactie krijgt met welk vaccin je ook krijgt, en het is veel beter dan het krijgen van COVID," Roger Shapiro, MD, een assistent-professor immunologie en infectieziekten aan de Harvard School of Public Health, vertelde Boston 25 News. Hij voegde eraan toe dat wachten op een bepaald vaccin geen zin heeft als je al in aanmerking komt om het COVID-vaccin te krijgen. "De eerste twee vaccins, de Moderna- en Pfizer-vaccins, zijn echt uitstekende vaccins. En wachten heeft gewoon geen zin gezien de race tegen de klok die we hier tegenkomen," Shapiro zei:. En voor meer informatie over het eenmalige vaccin, dit zijn de bijwerkingen van de nieuwe Johnson & Johnson-vaccin.

Dit vaccin zal op zijn vroegst pas in maart beschikbaar zijn.

Johnson en johnson coronavirus Vaccin en spuit in de fles of injectieflacon voor injectie in handen van de arts. Covid-19, SARS-Cov-2-preventie, januari 2021, San Francisco, VS

Johnson & Johnson heeft onlangs toestemming voor noodgebruik aangevraagd bij de U.S. Food and Drug Administration (FDA) om het toegankelijk te maken in het land, zoals de vaccins van Moderna en Pfizer. Volgens The New York Times zal de FDA naar verwachting op 2 februari stemmen over het al dan niet autoriseren van het vaccin. 26. Witte Huis COVID-adviseur Anthony Fauci, MD, zei dat, indien goedgekeurd, de Johnson & Johnson-vaccin zal waarschijnlijk ergens in maart beschikbaar zijn.

Shapiro vertelde Boston 25 News dat het te lang duurt om te wachten als dat niet nodig is, vooral omdat nieuwe, meer overdraagbare varianten zich over de V.S.S. Christopher Gill, MD, hoogleraar wereldwijde gezondheid aan de Boston University School of Public Health, vertelde Boston 25 News dat hij het ermee eens was dat langer wachten dan nodig was, gezien het aantal gevallen van coronavirus, sterfgevallen en ziekenhuisopnames. "Voor de eerstelijnswerkers die net acht maanden stevig bezig zijn met patiënt na patiënt na patiënt na patiënt op de IC of de afdelingen, van wie velen het niet overleven, is dit niet abstract. Dit is zo erg als het ooit wordt," Gill waarschuwde. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Johnson & Johnson heeft al bijwerkingen gemeld bij zijn vaccin.

Een radeloze vrouw die een gezichtsmasker draagt ​​en de temperatuur meet terwijl ze thuis op de mobiele telefoon communiceert

Wachten op de Johnson & Johnson-vaccin omdat het minder bijwerkingen kan hebben, kan je teleurgesteld maken, zei Shapiro. De fabrikant heeft immers al bijwerkingen gemeld die tijdens de proeven met het vaccin zijn opgetreden. Volgens proefgegevens gepubliceerd op Jan. 13 in de New England Journal of Medicine, kunt u koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en pijn op de injectieplaats krijgen nadat u de Johnson & Johnson-vaccin – ook alle voorkomende bijwerkingen van de vaccins van Moderna en Pfizer. En voor meer informatie over vaccinreacties: als u deze bijwerkingen van het vaccin heeft, neem dan geen nieuwe injectie, zegt CDC.

Intensere bijwerkingen zijn normaal na tweede vaccindoses.

Hoewel bijwerkingen van het COVID-vaccin misschien eng lijken, zijn ze normaal en zouden ze maar een paar dagen moeten duren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). En Shapiro zegt dat verhoogde reacties na uw tweede dosis te verwachten zijn.

"Deze reactie betekent dat het immuunsysteem het tweede vaccin herkent. Het is klaargemaakt. Je lichaam zegt dat ik dit al een keer eerder heb gezien en ik weet wat ik moet doen, ik ga erop reageren," hij legde uit. "Je wilt dat mensen deze reactie krijgen om te weten dat het immuunsysteem reageert." En voor meer vaccinreacties om op te letten, kan deze bijwerking van het COVID-vaccin een week na uw injectie verschijnen.

dr. Fauci zei dat je het vaccin moet krijgen dat voor jou beschikbaar is.

Patiënt in een medisch consult met gezichtsmasker

Tijdens een Twitter Q&A met het COVID-19-responsteam van het Witte Huis op februari. 4, was Fauci het schijnbaar eens met Shapiro en Gill en zei dat je het vaccin moet nemen dat het eerst voor je beschikbaar is – of het nu Moderna, Pfizer of zelfs Johnson is & Johnson, ervan uitgaande dat het geautoriseerd wordt.

"Ik dring er bij iedereen op aan om het vaccin te ontvangen dat u ter beschikking wordt gesteld," Fauci antwoordde toen hem werd gevraagd door een Twitter-gebruiker welk vaccin hij aanbeveelde. Fauci voegde eraan toe dat zowel de Moderna- en Pfizer-vaccins als de aanstaande Johnson & Johnson-vaccin "zijn allemaal zeer effectief in het voorkomen van ernstige ziekten." En voor meer nieuws over coronavirus: als je ouder bent dan 65, zou je dit COVID-symptoom kunnen missen, zegt de studie.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie