Bewaar Uw Aardappelen Nooit In De Buurt Van Dit Ene Ding Dat Experts Zeggen:

Aardappelen zijn een van Amerika’s favoriete groenten en een snel en gemakkelijk basisvoedsel om bij de hand te hebben. Maar experts zeggen dat velen van ons een opslagfout maken waardoor onze puds eerder bederven. Door ze in de buurt van bepaalde andere producten te houden, hebben aardappelen de neiging om binnen enkele dagen slecht te worden, waardoor ze voortijdig naar uw prullenbak of compostbak worden gestuurd. Lees verder om erachter te komen bij welk voedsel je je aardappelen nooit in de buurt moet bewaren en hoe je ze langer houdbaar maakt.

 Als u dit op een aardappel opmerkt, eet het dan niet, waarschuwen experts.

Bewaar je aardappelen nooit in de buurt van je appels.

bruine papieren zakken appels en aardappelen

Als je wilt dat je aardappelen langer vers blijven, is er één vrucht waar je ze nooit in de buurt moet bewaren: appels. Volgens moestuinsite Harvest to Table produceren appels veel ethyleengas, waardoor aardappelen voortijdig bederven.

"Hoe rijper een ethyleenproducerend fruit of groente is, hoe meer gas het produceert… Als bepaalde producten in de buurt zijn, zal het gas ervoor zorgen dat ze ook sneller rijpen," meldt Business Insider en merkt op dat sommige producten zelfs met ethyleen worden besproeid om het sneller te laten rijpen.

 Was deze 4 voedingsmiddelen nooit voordat je ze kookt, waarschuwt CDC.

Bewaar ze in plaats daarvan op een koele, donkere plaats, weg van je andere fruit en groenten.

Aardappelen in een netzak Hergebruik wegwerpartikelen

De groentelade is de beste plek om je appels te bewaren, terwijl het bekend is dat aardappelen in zo’n koude, droge omgeving verschrompelen. In plaats daarvan moet u aardappelen op een koele, donkere, geventileerde plaats bewaren, zoals een kast, voorraadkast of wortelkelder, als u die heeft.

Aardappelen die bedorven zijn, kunnen groen worden of een bittere, schadelijke geur afgeven door de aanwezigheid van het toxine solanine. Ze kunnen ook groeien "ogen," verschrompelen of een zachtere textuur ontwikkelen – allemaal tekenen van veroudering. Als je een van deze signalen van bederf opmerkt, gooi je aardappelen dan nu weg.

Appels zijn niet het enige fruit dat ethyleengas afgeeft.

bananen dingen die je verkeerd doet

Hoewel appels bijzonder veel ethyleengas afgeven, zijn ze niet het enige type product dat zo’n effect heeft. Abrikozen, avocado’s, bananen, meloenen, mango’s, uien, perziken, peren, bakbananen, pruimen en tomaten moeten apart van andere producten worden bewaard om snelle rijping en vroegtijdig bederf te voorkomen.

Als er echter een groente of fruit is dat u eerder wilt laten rijpen, kunt u een van deze items strategisch in de buurt bewaren om het proces te versnellen.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer tips die rechtstreeks in uw inbox worden verzonden.

De variëteit van het fruit en wanneer het wordt geoogst, kan bepalen hoeveel ethyleen het afgeeft.

Vrolijke volwassen vrouw die appels oppakt in de boomgaard

Volgens experts van de Universiteit van Maine kan het oogsten van fruit later in het seizoen leiden tot overproductie van ethyleengas. Met name appels die worden geoogst nadat ze zijn gerijpt, zullen niet alleen sneller vergaan, maar zullen ook andere producten aantasten die in de buurt zijn opgeslagen. "Wanneer ze worden geoogst na de snelle stijging van ethyleen, worden ze snel zacht en verouderen ze tijdens opslag," nota van de universiteitsdeskundigen. "Voor appels die langer dan twee maanden worden bewaard, is het absoluut noodzakelijk om ze te oogsten voordat het ethyleengehalte snel begint te stijgen."

Daarnaast kan het type appel bepalen of hij meer of minder ethyleen produceert. "Sommige appelrassen zoals McIntosh produceren enorme hoeveelheden ethyleen en zijn moeilijk op te slaan als dit eenmaal gebeurt," de experts van de universiteit leggen uit.

 Maak dit eten nooit met je instant-pot, zegt CDC.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie