Californië Rapporteert Zijn Covid-Gevallen Te Weinig, Zeggen De Staatsdokters:

Eind juli schoot Californië voor op New York, de staat die eerder de meeste gevallen van coronavirus had geteld sinds het begin van de pandemie. Per gegevens verzameld door The New York Times, Californië’s totaal aantal gerapporteerde COVID gevallen heeft nu 527.000 overschreden. Maar met Gov. Gavin Newsom de heropening terugdraait en een maskermandaat voor de hele staat afgeeft, het leek erop dat Californië in de goede richting evolueerde. The Times meldt dat het dagelijkse gemiddelde van nieuwe gevallen de afgelopen twee weken met 18 procent is gedaald. Maar helaas hebben gezondheidsfunctionarissen van de staat onlangs erkend dat deze vooruitgang in werkelijkheid misschien niet zo belangrijk is als het op papier lijkt. Vanwege technische problemen rapporteert Californië waarschijnlijk te weinig COVID-gevallen.

Zoals gemeld door The Sacramento Bee, heeft het Californische ministerie van Volksgezondheid een disclaimer op zijn live bijgewerkte COVID-gegevensdashboard geplaatst met de tekst, "Vanwege problemen met het elektronische laboratoriumrapportagesysteem van de staat vertegenwoordigen deze gegevens een onderrapportage van daadwerkelijke positieve gevallen op één dag." De publicatie merkt op dat het niet duidelijk is hoeveel eendaagse totalen worden beïnvloed of hoe ver de tellingen van het systeem kunnen zijn.

Teken voor sociale afstand op het strand van Californië/HannaTor

Tijdens een virtuele COVID-update op 4 augustus erkende de California Health and Human Services Secretary Mark Ghaly, MD, "enkele discrepanties" binnen het systeem, dat CalREDIE wordt genoemd, en zei dat die meldingsproblemen werden aangepakt. Volgens ABC 7 waarschuwde hij echter ook:, "We weten niet zeker wanneer we een definitieve oplossing voor het probleem hebben."

Ghaly wijt de technische vertragingstijd aan de enorme hoeveelheid gegevens – in Californische tests en positieve gevallen – die CalREDIE elke dag verwerkt. Gezondheidsfunctionarissen van sommige provincies in de staat hebben beweerd dat de aantallen in hun gebieden door honderden te weinig worden gerapporteerd als gevolg van deze storing. Riverside County epidemioloog Wendy Hetherington, MPH, vertelde ABC, "We kunnen niet zeggen hoe goed we het doen totdat dit probleem is opgelost." De volksgezondheidsdirecteur van dezelfde provincie, Kim Saruwatari, MPH, vertelde The Sacramento Bee dat ze verwacht in de nabije toekomst veel hogere dagelijkse gevallen te zien als het systeem zichzelf inhaalt.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Onnauwkeurige cijfers geven niet alleen een onduidelijk beeld van de voortgang van Californië, ze beperken ook ernstig het vermogen van het pandemische responsteam van de staat om positieve gevallen op te sporen en de voortdurende verspreiding te beperken.

Er is echter meer concreet bewijs dat Californië enige winst boekt tegen het coronavirus. In de virtuele update meldde Ghaly dat het aantal ziekenhuisopnames de afgelopen twee weken met 11 procent is afgenomen en dat ook het aantal IC-opnames is gedaald.

En om te zien welke delen van het land op dit moment gevaarlijke pieken ervaren, worden deze twee staten de ergste COVID-hotspots in de V.S.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie