Covid-Quarantaines Voeden De Zwaarlijvigheidsepidemie, Zeggen Wetenschappers:

Wanneer COVID-19 landde in de U.S. in maart bepaalden gezondheidsfunctionarissen dat de beste manier om de verspreiding van het virus te vertragen, was om in lockdown te gaan. Hoewel deze tactiek grotendeels werkte om de pandemie van het coronavirus gedurende ten minste een handvol weken in te dammen, droeg het ook negatief bij aan een andere epidemie: zwaarlijvigheid. Volgens een nieuw rapport van een team van Deense onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen heeft het verminderen van de effecten van de coronavirusepidemie door isolatie en thuisblijven, de zwaarlijvigheidsepidemie alleen maar aangewakkerd. Ze publiceerden een brief in het tijdschrift Nature Reviews Endocrinology waarin ze het publiek waarschuwden voor de negatieve effecten van quarantaine op obesitas.

"Maatschappelijke strategieën die zijn geïmplementeerd om zich tegen COVID-19 te verzetten, kunnen op de lange termijn negatieve effecten hebben op de obesitas-epidemie," de wetenschappers noteren. Ze leggen die quarantaine uit "kan een reeks psychobiologische mechanismen in gang zetten die het optreden van obesitas versnellen en het risico op het ontwikkelen van aan obesitas gerelateerde comorbiditeiten verhogen."

De zwaarlijvigheidsepidemie in Amerika is de afgelopen twee decennia aan het groeien. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), in 1999-2000, 30.5 procent van de Amerikanen werd als zwaarlijvig beschouwd (i.e., ze hadden een body mass index – BMI – van meer dan 30). In 2017-2018 steeg die statistiek tot 42.4 procent. De onderzoekers die de brief schreven, vrezen dat quarantaine dit percentage nog meer zal doen stijgen vanwege de economische ravage die de pandemie heeft aangericht, evenals de isolatie en mentale gezondheidsproblemen die gepaard gaan met quarantaine.

Natuurlijk zijn veel mensen hun bron van inkomsten kwijtgeraakt tijdens de COVID-19-epidemie, en een onderzoek uit 2011 van de Jackson State University vond een sterk verband tussen obesitas en gemeenschappen met lagere inkomens. De studie toonde aan dat mensen onder de armoedegrens, mensen die voedselbonnen ontvingen en mensen die werkloos waren, meer voedsel van lage kwaliteit consumeerden vanwege economische factoren, wat op zijn beurt hun BMI verhoogde. Volgens de Deense onderzoekers, "Een overvloed aan sterk bewerkte, energierijke, smakelijke, goedkope en gemakkelijk verkrijgbare voedingsmiddelen bevordert de calorie-inname die verder gaat dan de energetische behoeften, en dergelijke voedingsmiddelen worden vaak bij voorkeur gekozen door personen met een lagere sociaaleconomische status die een beperkt inkomen en beperkte middelen hebben."

Vrouw die donuts en chips eet terwijl ze vanuit huis werkt

Een andere factor die ertoe kan leiden dat COVID-19-quarantaines bijdragen aan een verhoogd risico op obesitas, is de afnemende geestelijke gezondheid. Het isolement en de constante angst rond de pandemie hebben geleid tot grotere uitdagingen op het gebied van de geestelijke gezondheid voor een groot deel van de bevolking. Volgens de CDC, 40.9 procent van de deelnemers aan een onderzoek in juni meldde ten minste één ongunstige mentale of gedragsstoornis als gevolg van de pandemie.

De Deense onderzoekers waarschuwen dat eenzaamheid en isolement de manier waarop mensen omgaan met voedsel negatief kunnen veranderen en ertoe kunnen leiden dat sommigen te veel eten.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Bovendien zeiden de onderzoekers:, "Thuisopsluiting tijdens de COVID-19-pandemie zorgt voor een veranderde blootstelling aan voedselsignalen, wat de cognitieve terughoudendheid van het individu zou kunnen uitdagen en impulsief eetgedrag zou kunnen versterken." Dus niet alleen zouden sommige mensen geneigd kunnen zijn om emotioneel te eten terwijl ze geïsoleerd zijn, maar het verwijderen van sociale eetpraktijken kan mindful eten verminderen en de voedingskeuzes van mensen negatief beïnvloeden, aldus de onderzoekers.

Al deze elementen worden ook verergerd door een minder actieve levensstijl als gevolg van sluiting van fitnesscentra, het stilleggen van georganiseerde sporten en het wegvallen van woon-werkverkeer. Dientengevolge dringen de onderzoekers er bij ambtenaren op aan interventies te implementeren die het verhoogde risico op obesitas dat gepaard gaat met lockdowns tegengaan. Ze stellen voor "sociaaleconomische vangnetten en gemeenschapsondersteunende netwerken" om ervoor te zorgen dat zwaarlijvigheid niet toeneemt in de zoektocht naar bestrijding van COVID-19. En als je nog een lockdown wilt vermijden, kijk dan eens naar Dr. Fauci zegt dat je moet "Aan boord zijn" Met dit om Lockdown te voorkomen.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie