De 5 Drankjes Die Je Nooit Zou Moeten Bestellen Tijdens Een Vlucht

Als je in een vliegtuig zit, heb je niet veel opties voor wat er te eten of te drinken is. Toch is het essentieel om gehydrateerd te blijven terwijl je vliegt, waarbij gezondheidsexperts aanbevelen om ten minste acht ons water per uur te drinken terwijl je in de lucht bent. Maar wanneer de drankkar op je volgende vlucht langskomt, zijn er een paar drankjes die je moet onthouden om nooit te bestellen. Lees verder om te zien welke drankjes een slecht idee zijn tijdens het vliegen.

Delta-CEO waarschuwt reizigers om zich hierop voor te bereiden, vanaf november. 8.

1 Koffie of thee

vrouw met koffiekopje in vliegtuig

Voor sommigen kan het idee van een kopje koffie halverwege de vlucht of een kopje thee een gemakkelijke manier lijken om alert te zijn terwijl ze aan boord werken en energiek te voelen wanneer je landt. Maar in werkelijkheid zou je opkikkertje een van de smerigste drankjes in de lucht kunnen zijn.

Volgens een virale TikTok gepost door stewardess Kat Kamalani, wordt de koffie en thee op vluchten gemaakt met behulp van de watervoorziening aan boord van het vliegtuig, die de meeste in het bedrijf als ronduit walgelijk beschouwen. Nog erger? De koffiemachines en potten zelf worden alleen schoongemaakt als ze kapot zijn. "Regel nummer één, consumeer nooit vloeistoffen die niet in een blikje of fles zitten," Kamalani waarschuwt en legt uit dat "die watertanks worden nooit schoongemaakt en ze zijn walgelijk."

2 Kraanwater

Net als bij de koffie en thee aan boord, kan water dat rechtstreeks uit de kraan wordt geserveerd, beladen zijn met bacteriën. In een studie uit 2019, uitgevoerd door het Hunter College NYC Food Policy Center aan de City University van New York, analyseerden onderzoekers het drinkwater aan boord van vliegtuigen van 11 grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en 12 regionale luchtvaartmaatschappijen. Elk werd gerangschikt op een schaal van vijf als de beste en nul als de slechtste, waarbij scores boven de drie wijzen op een relatief schone watervoorziening. Uit de resultaten bleek echter dat zeven grote luchtvaartmaatschappijen onder de drie scoorden.

"Water aan boord wordt gereguleerd door de Environmental Protection Agency om veilig drinkwater in het vliegtuig te garanderen," de Association of Flight Attendants-CWA (AFA) zei in een verklaring in reactie op het onderzoek:. "De [AFA] drong meer dan 15 jaar geleden aan op deze verordening. De verordening geeft luchtvaartmaatschappijen ruime vrijheid over hoe vaak ze het water moeten testen en de tanks moeten spoelen. AFA vindt dat deze regeling niet ver genoeg gaat of voldoende wordt gehandhaafd."

Maar dit betekent niet dat je niet gehydrateerd moet blijven tijdens een vlucht. Als je tijdens het schenken naar water grijpt, zorg er dan voor dat het uit een verzegelde fles of blikje wordt geserveerd voordat je het drinkt. Anders, van plan om uw eigen mee te nemen. "Ik probeer vast te houden aan flessenwater dat ik op de luchthaven koop, of ik vul een herbruikbare waterfles nadat ik door de beveiliging ben gegaan met de gefilterde waterstations die ze nu op de meeste grote luchthavens hebben," Emily Cuneo, oprichter van Emily Embarks, vertelt Best Life.

Zeg deze 2 woorden nooit tegen een stewardess, waarschuwt expert.

3 Bloody Mary

Een persoon die een Bloody Mary drinkt in een vliegtuig

Een Bloody Mary is een populair drankje aan boord van vluchten, al was het maar omdat het een handige maas in de wet biedt om op een vroeger uur van de dag sterke drank te bestellen. Maar sommige experts wijzen erop dat het misschien geen goede keuze is om er op grote hoogte van te nippen.

"Veel mensen drinken graag Bloody Mary’s om een ​​vakantie te beginnen. Het is eigenlijk het slechtste drankje dat je kunt bestellen?," zegt Elizabeth Squillante, president van Springboard Travel. "Het hoge zoutgehalte, gecombineerd met het gebrek aan beweging, zorgt voor wat gezwollen benen aan het einde van een vlucht. Breng in plaats daarvan uw eigen flessen water mee en spoel eventueel extra zout weg dat u nodig heeft om mee te beginnen."

4 A "dubbele" alcoholische drank

Een close-up van een persoon die een cocktail drinkt in een vliegtuig

Hoog in de lucht zijn terwijl je op vakantie gaat, kan het gemakkelijk maken om het gevoel te krijgen dat het tijd is om te ontspannen en een stevig drankje te bestellen. Maar zoals recente rapporten hebben aangetoond, kan te veel eten tijdens een vlucht ernstige gevolgen hebben, of op zijn minst een uitgedroogd gevoel en een kater geven wanneer u op uw bestemming aankomt. Probeer daarom nog minder te drinken dan je normaal zou doen.

"Houd er rekening mee dat één drankje in de lucht hetzelfde is als twee drankjes op de grond," Rana Good, een reisexpert bij Naïra NYC, vertelt Best Life. "Veel mensen worden extreem dronken in vliegtuigen zonder dit fenomeen te kennen en maken de vlucht erg ongemakkelijk voor zichzelf en anderen. Blijf bij een of twee cocktails max."

Doe dit nooit als uw vlucht is geannuleerd, waarschuwt reisexpert.

5 Zoete frisdranken en sappen

stewardess praat met man in vliegtuig

Behalve dat je oren ploppen, heeft de grote hoogte van een vlucht ook invloed op hoe je bepaalde dingen proeft. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie simuleert een cabine van een commerciële luchtvaartmaatschappij de ervaring om bovenop een berg van 5.000 tot 6.000 voet te zijn, waardoor het zout en de zoetheid in de mond dof worden. Dit kan het gemakkelijk maken om tijdens uw vlucht te overdrijven met zoete frisdranken en sappen zonder het te beseffen, meldt Travel + Leisure.

"Ik probeer alles met veel suiker [zoals] frisdrank en sap te vermijden," zegt Cuneo. "Vooral als u een langeafstandsvlucht maakt, kan het verhogen van uw suikerconsumptie leiden tot hoofdpijn, misselijkheid en op zijn beurt een moeilijkere tijd om u aan te passen aan het lokale tijdsverschil zodra u op uw bestemming bent geland."

Als u op zoek bent naar iets spannenders dan water, biedt Cuneo een relatief eenvoudige optie. "Overweeg voor een beetje smaak een vitamine C-pakket aan je water toe te voegen! Dit voegt smaak toe, een beetje koolzuur en helpt je gezond te blijven tijdens het reizen."

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie