De Bijwerkingen Van Het Covid-Vaccin Waar Artsen Zich Zorgen Over Maken?

Hoewel veel mensen de COVID vaccins in de maak als wonderzalven die ons in staat zullen stellen terug te keren naar het leven zoals we dat kenden vóór de pandemie, artsen waarschuwen dat het krijgen van de vaccins misschien niet "een wandeling in het park." Volgens CNBC hebben zowel Moderna als Pfizer, de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de meest veelbelovende vaccinproeven, erkend dat hun COVID-vaccins bijwerkingen kunnen hebben die vergelijkbaar zijn met symptomen van een mild COVID-geval. Mensen die hebben deelgenomen aan de onderzoeken hebben bevestigd dat er enkele nadelige effecten zijn na het vaccin. Blijf lezen om te weten te komen wat artsen willen dat mensen weten over de bijwerkingen van het vaccin, en om erachter te komen wie als eerste in de rij zal staan ​​om de injectie te krijgen. Deze 5 mensen krijgen eerst het COVID-vaccin, Dr. Fauci zegt.

"We moeten patiënten er echt van bewust maken dat dit geen wandeling in het park wordt," zei Sandra Fryhofer, MD, van de American Medical Association, tijdens een november. 23 ontmoeting met het Adviescomité voor immunisatiepraktijken, zoals gerapporteerd door CNBC. "Ze zullen weten dat ze een vaccin hadden. Ze zullen zich waarschijnlijk niet geweldig voelen."

Zowel de vaccins van Pfizer als Moderna hebben twee doses nodig. Fryhofer vreest dat mensen niet terugkomen voor hun tweede dosis van het vaccin vanwege onaangename bijwerkingen, waardoor de eerste vaccinatieronde nutteloos zou zijn. CNBC meldt dat artsen tijdens een ontmoeting met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er bij volksgezondheidsfunctionarissen en medicijnfabrikanten op aandrongen transparant te zijn over de mogelijke bijwerkingen van het coronavirusvaccin.

In september vertelden sommige mensen die deelnamen aan vaccinonderzoeken aan CNBC over de verschillende bijwerkingen die ze ondervonden. De deelnemers beweerden dat hoewel de bijwerkingen ongewenst waren, ze vonden dat het de moeite waard was om het vaccin te krijgen.

Hoewel de bijwerkingen eng klinken, wisten wetenschappers dat ze een vaccin zouden vergezellen. UC Davis-viroloog Sam Díaz-Muñoz, een deelnemer aan de Moderna-studie, weet uit persoonlijke ervaring dat bijwerkingen erg kunnen zijn, maar "het is volkomen natuurlijk omdat [uw lichaam] overwerkt om een ​​immuunrespons te maken," hij vertelde ABC. Hij wil dat mensen begrijpen dat de bijwerkingen veel voorkomen en dat "wees voorbereid en raak niet in paniek dat we hierin zijn gehaast."

Lees verder voor meer informatie over de bijwerkingen die aan de vaccins zijn gekoppeld en om erachter te komen wanneer u zich mogelijk kunt laten vaccineren. Als u van deze leeftijd bent, bent u misschien de laatste die het COVID-vaccin krijgt, zegt Fauci.

1 Koorts en pijn in het lichaam

Luke Hutchison, die deze zomer deelnam aan een Moderna-onderzoek, vertelde Science Magazine op november. 18 dat hij slechts een paar uur na het schot bot- en spierpijn kreeg en "ondraaglijk" koorts van meer dan 102 graden Fahrenheit. "ik begon te trillen. Ik had koude en warme biezen," hij herinnerde zich. "Ik zat de hele nacht aan de telefoon en dacht: ‘Moet ik 112 bellen??’"

Hutchinson zei dat de symptomen na 12 uur verdwenen, maar niemand had hem voorbereid op de intensiteit van de ervaring. En om er zeker van te zijn dat je er klaar voor bent, moet je stoppen met deze slechte gewoonte voordat je een COVID-vaccin krijgt, zegt de studie.

2 Misselijkheid en braken

jonge aziatische vrouw met misselijkheid die haar mond bedekt

Ian Haydon, die de hoogste dosis kreeg tijdens Moderna’s eerste menselijke proef in mei, ervoer "hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, misselijkheid." Hij braakte ook en viel flauw als reactie op het vaccin en gaf zichzelf uiteindelijk op bij de spoedeisende hulp. Haydon vertelde Science Magazine dat het een.. "kleine prijs te betalen" voor de mogelijkheid om terug te keren naar het normale leven.

"Voor mij was dit een zware dag. Maar als je het vergelijkt met wat COVID kan doen, denk ik dat het echt verbleekt in vergelijking." Het is ook belangrijk op te merken dat Moderna, vanwege reacties zoals die van Haydon, de dosering van het vaccin heeft verlaagd van 250 microgram naar 100 microgram. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 migraine

vrouw die in bed ligt met migraine

CNBC meldt dat een vrouw van middelbare leeftijd in North Carolina die deelnam aan de Moderna-studie, meldde dat ze leed aan een migraine die haar focus vertroebelde en haar energie opslurpte. De vrouw zei dat de symptomen de volgende dag verdwenen waren, maar pleitte ervoor dat mensen een dag vrij nemen na het schot. En voor meer informatie over de ervaring van het krijgen van het COVID-vaccin, dit is hoe het voelt om een ​​COVID-vaccin te krijgen, zeggen vrijwilligers.

4 Spierpijn en pijnlijke arm

Man met arm ongemak

tijdens de november. 23 vergadering, Patsy Stinchfield, een verpleegkundig specialist, zei dat de reacties op het vaccin eenvoudig zijn: "immuunreacties," CNBC meldde:. "En dus als u iets voelt na de vaccinatie, mag u verwachten dat u dat ook voelt. Als je dat doet, is het normaal om wat pijn in je armen of vermoeidheid te hebben," Stinchfield merkte op:. "Het klinkt alsof je in sommige van deze proeven misschien zelfs thuis moet blijven van je werk."

Bovendien zegt CNBC dat zowel Moderna als Pfizer spierpijn hebben erkend als een bijwerking van het vaccin. En voor een blik op het leven na immunisatie, Dr. Fauci zegt dat je hier pas een jaar na een vaccin heen moet gaan.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie