De Cdc Heeft Zojuist Gewaarschuwd Voor Deze 3 Nieuwe Bijwerkingen Van Het Covid-Vaccin

De drie COVID vaccins die momenteel zijn goedgekeurd voor gebruik in de U.S.—van Moderna, Pfizer en Johnson & Johnson – bieden de broodnodige hoop om de pandemie onder controle te krijgen na een lang en moeilijk jaar. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn in de V.S. 85 miljoen vaccindoses toegediend.S. tot nu toe, vanaf 5 maart, een aantal dat zal blijven stijgen naarmate meer mensen in aanmerking komen om die van hen te ontvangen. Naarmate echter meer mensen het vaccin krijgen, leren gezondheidsexperts meer over de mogelijke bijwerkingen. Daarom heeft de CDC zojuist de lijst met bijwerkingen van het COVID-vaccin bijgewerkt en drie voorwaarden toegevoegd om op te letten nadat u uw injectie of injecties heeft ontvangen. Lees verder om te ontdekken welke bijwerkingen de CDC zojuist heeft toegevoegd aan hun richtlijnen na vaccinatie. En als u er zeker van wilt zijn dat u de best mogelijke bescherming krijgt, zeggen artsen: doe deze 2 dingen op de ochtend van uw vaccinafspraak.

1 Spierpijn

jonge vrouwen met pijn in gewonde arm, kantoorsyndroom, gezondheidszorgconcept

Op 5 maart heeft de CDC zijn vaccinrichtlijnen bijgewerkt om spierpijn op te nemen als mogelijke bijwerking van het COVID-vaccin. Volgens de CDC is dit een ander symptoom dan de pijn die je kunt ervaren in de arm waarin je de injectie hebt gekregen. En voor het laatste COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Misselijkheid

Man op de bank voelt zich misselijk

Misschien wilt u na uw vaccin een paar saltines gebruiken, nu de laatste update van de CDC misselijkheid heeft geïdentificeerd als een mogelijke bijwerking van het COVID-vaccin. En als je nieuwsgierig bent naar het nieuwste vaccin, kijk dan eens naar This Are the Side Effects of the New Johnson & Johnson-vaccin, FDA zegt:.

3 Roodheid op de injectieplaats

zelfklevend verband op de arm van een persoon/Taweesak Inmek

Als onderdeel van de update van het agentschap op 5 maart van hun post-vaccinatierichtlijnen, identificeerde de CDC roodheid op de injectieplaats als een andere nieuwe bijwerking om op te letten nadat u uw injectie heeft gekregen. In zeldzame gevallen kan deze bijwerking zelfs aanzienlijk optreden nadat u uw inenting heeft gekregen. Volgens een brief van 3 maart gepubliceerd door The New England Journal of Medicine, hebben sommige personen tot 11 dagen na ontvangst van het Moderna-vaccin een grote, rode, jeukende en pijnlijke reactie op hun vaccinatieplaats ervaren.

4 Pijn en zwelling op de injectieplaats

man met pijn in bovenarm na vaccin/Anut21ng Foto

Het is niet alleen roodheid waar je op moet letten. U kunt ook pijn en zwelling ervaren in de arm waarin u uw vaccin heeft gekregen, zegt de CDC. Als dit symptoom na 24 uur verergert, raadt het bureau aan om contact op te nemen met uw arts voor advies. En voor meer situaties waarin u met uw arts moet praten, ga naar The CDC Says Don’t Take This After Your Vaccine Without a Doctor’s OK.

5 Koorts

Portret van een vrouw die lijdt aan hoge temperaturen en verkoudheid in de slaapkamer. Koorts, hoge temperatuur, verkoudheid, migraine, vermoeidheid, covid 19 symptomen

Hoewel de CDC benadrukt dat de mRNA COVID-vaccins van Moderna en Pfizer geen levend viraal materiaal bevatten en dus geen potentieel hebben om u met COVID te infecteren, kunt u na ontvangst van uw vaccin bijwerkingen krijgen die vergelijkbaar zijn met COVID-symptomen, zoals koorts. De CDC beveelt aan om veel vocht te drinken en je licht aan te kleden om deze effecten te verminderen.

6 koude rillingen

Jonge man rilt onder de deken en drinkt thee

Evenzo kunt u koude rillingen krijgen nadat u uw vaccin heeft gekregen, ongeacht of u daadwerkelijk koorts heeft gekregen. En voor meer richtlijnen voor vaccins, ga naar The CDC Says Don’t Do This Within 2 Weeks of Your COVID Vaccine.

7 Vermoeidheid

Een vermoeide man past zijn gezichtsmasker aan terwijl hij buiten is tijdens de COVID-19-crises

Als je je moe voelt nadat je je vaccin hebt gekregen, ben je niet de enige – en een beetje extra je ogen sluiten voordat je je vaccin krijgt, is ook een goed idee. Volgens een Jan. Paper uit 2021, gepubliceerd in Psychological Perspectives, kan een goede nachtrust krijgen in de 24 uur vóór uw vaccinatie uw immuunrespons daadwerkelijk helpen versterken.

8 Hoofdpijn

Shot van een man die voor de badkamerspiegel staat en er uitgeput uitziet, zijn hoofd vasthoudt

Die hoofdpijn die je hebt nadat je je injectie hebt gekregen, kan een ongelukkige bijwerking zijn van je COVID-vaccin. Gelukkig zegt de CDC dat het waarschijnlijk niet lang zal duren. "Bijwerkingen kunnen aanvoelen als griep en zelfs van invloed zijn op uw vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, maar ze zouden binnen een paar dagen moeten verdwijnen," het bureau legt uit. En voor een tip over wat u na de vaccinatie moet vermijden, ga naar Do not Do This Until a Month After Your COVID Vaccine, Experts Warn.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie