De Fda Heeft Dit Hele Gebottelde Waterbedrijf Gewoon Stilgelegd

Een fles water pakken is meestal niet een van de momenten waarop je hersenen vermoeden dat je in gevaar bent. Maar nadat de producten van een watermerk in verband werden gebracht met ernstige ziekten, werd een grote terugroepactie uitgevaardigd om ze uit de schappen te halen. Nu, de U.S. De Food and Drug Administration (FDA) heeft bevolen dat het in moeilijkheden verkerende flessenwaterbedrijf de deuren moet sluiten wegens het overtreden van federale regelgeving. Lees verder om te zien welk merk wordt gedwongen te folden omwille van de veiligheid.

Als u een van deze populaire meststoffen gebruikt, stop dan nu, zegt een nieuwe studie:.

De FDA bestelde dat flessenwaterbedrijf Real Water Inc. onmiddellijk afsluiten.

FDA

Op 1 juni kondigde de FDA aan dat Real Water Inc., een in Nevada gevestigde fabrikant van gebotteld water, zou zijn activiteiten staken en stilleggen vanwege schendingen van de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FD&C-wet). Volgens de uitspraak van een rechter mag het bedrijf zijn producten niet verwerken, distribueren of promoten totdat de productieactiviteiten voldoen aan de federale regelgeving en een lijst met andere specifieke vereisten. Het moet ook alle resterende producten die het op voorraad heeft vernietigen.

Volgens de aankondiging van de FDA zijn de producten van het bedrijf – die afkomstig zijn uit een gemeentelijke waterbron in Las Vegas – in strijd met de FD&C Act "omdat ze zijn bereid, verpakt of bewaard onder onhygiënische omstandigheden waardoor ze mogelijk besmet zijn geraakt met vuil of schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid." Bovendien bepaalt een deel van het gerechtelijk bevel dat het bedrijf een onafhankelijke deskundige moet inhuren om ervoor te zorgen dat zijn productiepraktijken voldoen aan de federale normen als het van plan is om de activiteiten opnieuw op te starten.

"We zetten ons in om te voorkomen dat schadelijke producten de voedselvoorziening van het land binnendringen, en we zullen handhavend optreden wanneer een bedrijf de wet niet naleeft," Judy McMeekin, FDA Associate Commissioner for Regulatory Affairs, zei in een verklaring:. "De FDA, samen met onze federale tegenhangers aan de U.S. Ministerie van Justitie (DOJ), heeft dit bevel agressief nagestreefd en we zullen snel actie blijven ondernemen om consumenten te beschermen."

Het gebottelde alkalische water van het bedrijf werd in maart teruggeroepen voor misselijkmakende klanten.

flessenwater drinken in de winkel

Het gerechtelijk bevel vertegenwoordigt de nieuwste ontwikkeling sinds Real Water Inc. hebben op 24 maart vrijwillig alle maten van hun alkalische flessenwater en hun concentraat teruggeroepen vanwege een FDA-onderzoek. Destijds zei het bedrijf in een aankondiging dat: "distributeurs zijn op de hoogte gesteld van de terugroepactie en zijn geïnstrueerd om teruggeroepen producten onmiddellijk uit alle winkelschappen, distributie en andere voorraden te verwijderen om ervoor te zorgen dat ze niet langer beschikbaar zijn voor verkoop of consumptie."

Volgens de FDA heeft iedereen die nog Real Water alkalische waterproducten heeft "mag het niet drinken, ermee koken, verkopen of serveren," ook voor huisdieren. De producten omvatten containers van 5 gallon die werden geleverd aan huizen in Hawaï, Californië, Utah, Arizona en Nevada, containers van 3 gallon die landelijk werden verkocht via thuisbezorging en abonnementen, andere flessen van verschillende formaten die online en in winkels werden verkocht landelijk, en "Echt water" concentraat dat online werd verkocht.

Als je dit bij Costco hebt gekocht, doe het dan onmiddellijk weg, zegt de FDA:.

Real Water is mogelijk in verband gebracht met leverziekte.

man die lijdt aan buikpijn in de slaapkamer thuis

Real Water-producten zijn mogelijk in verband gebracht met meerdere gevallen van niet-virale hepatitis, een ontsteking van de lever die kan leiden tot levercirrose, leverkanker, leverfalen en zelfs de dood. De FDA stuurde op 16 maart voor het eerst een waarschuwing over Real Water nadat ze in november vijf gevallen van niet-virale hepatitis bij zuigelingen en jonge kinderen in Nevada had vernomen, resulterend in acuut leverfalen.

"Van alle patiënten werd gemeld dat ze alkalisch water van het merk ‘Real Water’ hadden geconsumeerd. Het verbruik van alkalisch water van het merk ‘Real Water’ is tot nu toe de enige gemeenschappelijke link tussen al deze gevallen," de FDA merkte op:.

Volgens de FDA hadden volwassenen in de huishoudens met deze kinderen die ook echt water dronken naar verluidt ook symptomen, maar deze waren minder ernstig.

Sinds de eerste terugroepactie zijn 16 ziektegevallen in verband gebracht met het gebottelde water, waaronder één overlijden.

Een jonge zieke blanke man zit op een bank in dekens en houdt zijn buik vast

Sinds de oorspronkelijke waarschuwing van de FDA in maart is het aantal gemelde ziekten gestegen tot 16 gevallen van acute niet-virale hepatitis bij volwassenen, waaronder één overlijden van een vrouw met onderliggende medische aandoeningen. In een onlangs geplaatst bericht zegt het bureau dat de veelvoorkomende symptomen die gepaard gaan met hepatitis zijn: "koorts, vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, donkere urine, klei of grijsgekleurde stoelgang, gewrichtspijn, gele ogen en geelzucht." De FDA dringt er bij iedereen die deze symptomen begint te ervaren op aan om: "contact opnemen met hun arts."

Als u dit in uw koffie doet, stop dan onmiddellijk, zegt de FDA.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie